562 recensie's   |   4.6 / 5.0

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

123Wonen Zwolle levert 35 nieuw gerealiseerde woningen op

Afgelopen week heeft 123Wonen Zwolle de eerste fase van de 35 nieuw (!) gerealiseerde woningen in het ''Huis met de Hoofden'' in hartje binnenstad Zwolle opgeleverd. De tweede en derde fase worden later dit jaar opgeleverd. 

123Wonen Zwolle heeft een adviserende rol gespeeld in het voortraject en de eerste fase verhuurd vanaf het moment van oplevering door het bouwbedrijf. Onze eigen 123Wonen Vastgoedbeheerafdeling zal zowel het financieel-administratief als het technisch vastgoedbeheer voor de verhuurder verzorgen.

Het ''Huis met de Hoofden'' is een gotisch woonhuis gebouwd aan het einde van de middeleeuwen (medio 15e eeuw). Ruim vijf eeuwen later zijn in dit bijzondere pand maar liefst 35 appartementen en studio's gerealiseerd, variërend van 21 m2 - 112 m2. De karakteristieke, authentieke elementen zijn uiteraard bewaard gebleven, waardoor elke woning uniek is! De woningen zijn voorzien van een complete keuken, mooie PVC vloeren en zijn strak afgewerkt. Een absolute aanwinst voor Zwolle!

06 augustus 2018 Meer
Verhuurvergunning wordt ingevoerd in Groningen

De Gemeente Groningen gaat de strijd aan met wanpraktijken in de woningverhuur aan studenten. Daarom hebben alle verhuurders die verhuren aan studenten in Groningen vanaf 1 januari 2019 een vergunning nodig. Ook bureaus die bemiddelen in de verhuur aan studenten hebben deze vergunning nodig om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Bij slecht gedrag zal de vergunning worden ingetrokken: zo behoedt de gemeente huurders voor wanpraktijken van kamerverhuurders en bemiddelingsbureaus. Groningen is de eerste gemeente in Nederland die dit op deze manier aanpakt.

Meldingen van slecht gedrag

In Groningen komen er veel meldingen van wanpraktijken van kamerverhuurders binnen. Zij bedreigen en intimideren bijvoorbeeld huurders, en bureaus vragen hoge bemiddelingskosten. Als een vergunning wordt ingetrokken bij dergelijk slecht gedrag zal een verhuurder niet meer mogen verhuren. De vergunning wordt in Groningen afgegeven per adres. De nieuwe maatregel is niet de enige in de strijd tegen 'slechte' verhuurders; eerder werd samen met politie en OM de oproep gedaan om vooral aangifte te doen bij geconstateerde wanpraktijken, zoals het in rekening brengen van bemiddelingskosten. Het aangifteproces bij de politie werd hiervoor aangescherpt. 123Wonen rekent geen oneerlijke bemiddelingskosten aan huurders en zal dan ook zonder problemen aan de voorwaarden van de vergunning kunnen voldoen.

19 juli 2018 Meer
Tips voor een brandveilige huurwoning

Veel mensen denken dat een woningbrand hen nooit zal overkomen. Je let immers toch altijd goed op? Toch krijgt de brandweer in Nederland nog duizenden meldingen per jaar van brand in een woning. Soms valt de schade mee, soms raken er ook mensen gewond of erger. U kunt zelf veel dingen doen om uw huurhuis brandveilig te maken, of de brand te beperken wanneer deze toch uitbreekt. Hieronder leest u handige tips.

Vrije paden
Het is belangrijk om uw huis snel te kunnen verlaten in het geval van brand. Daarom is het verstandig om sleutels dicht bij de deur te bewaren en op een plek waar u gemakkelijk bij kunt. Ook moet de brandweer uw huisnummer goed kunnen zien wanneer zij uitrukken: let er op dat deze goed zichtbaar is. Daarnaast kunnen voorwerpen in een looproute u verhinderen snel naar buiten te vluchten, en de brandweer om naar binnen te komen.

Bergruimte
Door een slechte verbranding in uw CV-ketel kan er koolmonoxide in uw woning terecht komen. Daarom is het verstandig om de ketel jaarlijks te laten controleren: dit kunt u met uw verhuurder bespreken. Daarnaast moeten de ruimte rondom de CV-ketel en de meterkast vrij zijn van brandbare materialen. Berg ook uw licht ontvlambare vloeistoffen op in goed geventileerde ruimtes en bewaar gasflessen buitenshuis.

Koken
Brandbare dingen zoals gordijnen en theedoeken moeten uit de buurt van uw kooktoestel gehouden worden, aangezien zij makkelijk vlam vatten. Laat pannen niet op het vuur staan wanneer u weggaat en zet een kookplaat uit. Bij vlam in de pan dient u een goed passende deksel op de pan te doen, gebruik geen water! Ook in een afzuigkap kan brand ontstaan; maak deze daarom regelmatig schoon en vervang of reinig het filter.

Elektriciteit
Controleer regelmatig of losse snoeren beschadigingen hebben en leg ze niet onder een tapijt of mat. Let ook op het gebruik van stekkerdozen: verbind deze niet zomaar onderling met elkaar. Als er teveel aangesloten zijn op 1 groep kan er overbelasting ontstaan met brand als gevolg. Bij onweer of langdurige afwezigheid is het verstandig alle stekkers van elektrische apparaten uit de stopcontacten te halen. Ook wordt aangeraden om uw mobiele apparaten op te laden wanneer u erbij bent en niet slaapt.

Slapen
Een dichte slaapkamerdeur biedt u langer de tijd om te vluchten in geval van brand. Sluit daarom altijd de binnendeuren in uw huis voor het slapengaan. Ook helpen rookmelders bij het tijdig ontdekken van een brand: plaats deze dus in uw huis. Het lijkt vrij vanzelfsprekend: een brandende sigaret kan brand veroorzaken. Roken in bed is een oorzaak van woningbranden die veel voorkomt; doe dit dus nooit!

Wilt u graag meer weten over het voorkomen en beperken van brand in uw huurwoning? De Brandweer heeft een handige checklist opgesteld waarmee u kunt kijken hoe brandveilig uw huurwoning is.

02 juli 2018 Meer
Moederbedrijf Google koopt nieuwe grond in Noord-Holland

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft nieuw grondgebied gekocht in Noord-Holland, met een grootte van 70 hectare. De grond is bedoeld voor de bouw van een datacenter, maar dit is nog niet definitief. In de Eemshaven in Groningen bezit Google momenteel ook een datacenter, waar onlangs nog 500 miljoen euro in is geïnvesteerd.

Profijt voor de regio
Het nieuwe gebouw van Google zal vlak bij de snelweg A7 komen te liggen. Hier staat ook al een datacenter van het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Als er een tweede datacenter bijkomt betekent dit een grote impuls voor de economie in de regio; veel ondernemers zullen profijt hebben van de bouw. Een datacenter van het Tech bedrijf Alphabet zal naar verwachting duizend arbeidsplaatsen opleveren tijdens de bouw, en daarnaast nog enkele honderden wanneer het gebouw in gebruik wordt genomen.

Uitbreiding
In heel Europa breidt Alphabet zijn datacenteractiviteiten uit. Naast Nederland heeft het bedrijf ook grond aangekocht in Denemarken, Zweden en Luxemburg. Ook in België werd geïnvesteerd in uitbreiding. De reden voor de groei van het aantal datacenters is de oplopende vraag naar diensten van Google, Youtube en Gmail.

14 juni 2018
Bron: Financieel Dagblad

15 juni 2018 Meer
123Wonen makelaar Daan Aarnink in gesprek met Stentor-verslaggeefster Harmke over huren

Als starter is het lastig op de huizenmarkt, ook in Zwolle. Verslaggever Harmke de Vries (23) van De Stentor onderzoekt vanuit een stacaravan in de bossen in 4 afleveringen de mogelijkheid om een huis te vinden. In aflevering 3 over "huren" vraagt zij Daan Aarnink van 123Wonen Zwolle naar informatie over het huren van een woning via een makelaar. Bekijk het filmpje vanaf minuut 5:00! 

 

 

04 juni 2018 Meer
123Wonen Alkmaar verleent expertise over de huurmarkt in de regio

In het Noordhollands Dagblad van 22 mei 2018 is een artikel verschenen waarin Martin Houtzager van 123Wonen Alkmaar zijn expertise verleent over de huurmarkt in de regio. Lees het hele artikel hieronder!

Particuliere beleggers met geld kopen steeds vaker een tweede huis voor de verhuur

Balans in de huurmarkt is zoek

>Vervolg voorpagina Alkmaar
De schaarste laat zich bovenal voelen in de goedkopere regionen: woningen met een huur tussen de 700 en 1000 euro. In die categorie is er praktisch niets. ,,Geef me tien van die huizen en ik ben ze in drie dagen kwijt’’, aldus Martin Houtzager, werkzaam bij 123Wonen. Dat is ook de ervaring van Nancey Mol, eigenaar van Woonhuyz. ,,Probeer maar eens een huis te vinden tot 850 euro huur. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg,’’ legt ze uit. Huurwoningen worden los gezien van de reguliere beleggers, steeds vaker aangeboden door particulieren die geld over hebben. Ze zetten hun spaargeld of erfenis in voor de aankoop van een huis om het vervolgens te verhuren. Die keuze houdt onder meer verband met de lage rente en de schaarste op de huurmarkt. Houtzager: ,,Laatst heb ik een particuliere belegger van 25 jaar begeleid bij het afsluiten van een hypotheek voor een huis. Het appartement dat hij kocht is binnen een week verhuurd aan een expat met een rendement van 6 procent.’’ De concurrentie op de huurmarkt is groot. Ook makelaars proberen steeds vaker een graantje mee te pikken, is de ervaring van Houtzager die sinds twee jaar in dit gebied werkt. Het grote verschil tussen makelaars en de reguliere verhuurbedrijven: makelaars willen liever verkopen dan verhuren omdat ‘ze aan verkoop meer verdienen’, aldus Houtzager die recentelijk in Bergen een woning heeft verhuurd met een maandprijs van 3800 euro.

Meer in balans
Vijf jaar geleden was de markt ‘meer in balans’, meent Mol. In die periode hadden corporaties nog woningen uit het middensegment (700-1000 euro huur) in het bezit. Voor een deel zijn deze huizen verkocht toen de overheid dit in 2017 goedkeurde. Het gevolg was onder meer dat corporatie Woonwaard in een keer 300 huurwoningen aan een belegger verkocht. Mol: ,,Wat je ziet is dat beleggers ieder jaar een flinke huurstijging doorberekenen. Vijf procent is geen uitzondering. Bij een huur van 1000 euro bruto, komt daar maandelijks vijftig euro bij. Dat is veel geld.’’

Mol is vijf jaar geleden met verhuurbemiddeling begonnen via haar bedrijf Woonhuyz. Daarvoor werkte ze voor een grote woningbouwvereniging. De stijging van de huurprijzen in de vrije sector is wat Mol betreft uit de hand gelopen. Met als voornaamste oorzaak ‘geschreeuw van makelaars over krapte’. En dat terwijl er een goed meetinstrument is: een puntensysteem (woningwaarderingsstelsel) waarmee de huurprijs van een woning te becijferen is. Onder de 710,68 euro, de huursubsidiegrens, is een dergelijk puntensysteem verplicht. Voor de vrije sector geldt zoiets niet. Met als gevolg dat ‘er gemakkelijk is te overvragen’. Inschrijven als woningzoekende, bij Mol op de wachtlijst, die mogelijkheid biedt Woonhuyz niet. ,,Daarvoor is de markt te hectisch. Vergeet bovendien niet dat de verhuurder de opdrachtgever is. Als ik woningzoekenden op de wachtlijst ga zetten, worden er verwachtingen gewekt die ik niet altijd kan waarmaken.’’

24 mei 2018 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief