588 recensie's   |   4.6 / 5.0

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

123Wonen uitgeroepen tot nummer 1 verhuurmakelaar van Nederland

Alle beleggers bedankt voor het vertrouwen en alle franchisenemers én medewerkers bedankt voor jullie onverminderde inzet!

Vastgoed Actueel heeft door objectieve meting vastgesteld dat de groei onverminderd heeft doorgezet en 123Wonen officieel de grootste verhuurmakelaar van Nederland is.

De lokale kantoren ontwikkelen zich verder en zorgen voor een landelijke dekking en samenwerking. De combinatie van gemotiveerde plaatselijke ondernemers, centraal vastgoedbeheer en landelijke marketing en ondersteuning zorgen voor een stabiele continuïteit en bestendige groei.

Het structureel door-investeren in kwaliteit in dienstverlening zorgt ervoor dat beleggers 123Wonen steeds beter weten te vinden.

123Wonen verhuurt veelal woningen aan expats en wij hebben hier een eigen platform voor: www.expatrentalsholland.com waarmee in het buitenland al geadverteerd wordt om zo de expatzoekers direct aan ons te binden.

De ranglijst wordt nog wat bezoedeld door “makelaars” en “kamerknallers” die groeien omdat ze verboden huurderskosten of verboden inschrijfkosten rekenen, maar hier zal de ACM korte metten mee maken.

Op naar volgend jaar!

16 november 2018 Meer
Liberalisatiegrens gaat na drie jaar weer omhoog

De liberalisatiegrens en daarmee de maximale gereguleerde huur wordt vanaf 2019 weer jaarlijks geïndexeerd. De afgelopen drie jaar stond de liberalisatiegrens stil op afgerond €711. De nieuwe grens is verhoogd en wordt €720,42. Dat staat in de circulaire van het Ministerie BZK waarin alle aangepaste parameters voor 2019 worden vermeld. Dat meldt de website nul20.nl

Ook de inkomensgrenzen voor de huurtoeslag zijn gewijzigd en volgen de ontwikkeling van de consumentenprijzen (1,37 procent). Het nieuwe maximum inkomen voor het recht op huurtoeslag in 2019 is als volgt bepaald: €22.700 (eenpersoons) en €30.825 (meerpersoons). Voor ouderen liggen de grenzen €25 lager.

Schaal

Overigens vervallen de maximum-inkomensgrenzen per 2020. In plaats daarvoor komt een glijdende schaal, waardoor de toeslag in stappen lager uitvalt naarmate het inkomen stijgt. Het wijzigingsvoorstel daarvoor is al aangenomen door de Tweede Kamer. De grens voor de inkomensafhankelijke huurverhoging gaat in naar €42.436 voor het huishoudinkomen van 2017.

Bron: Vastgoed Actueel
Datum: 09-11-2018

16 november 2018 Meer
Startersdilemma: nu een huis kopen of toch huren?

In de grote steden schieten de huizenprijzen tot wel 30 procent boven de prijsniveaus van vlak voor de kredietcrisis. Dat geldt ook voor steden buiten de Randstad, zoals Groningen, Eindhoven en Maastricht. „Afgezet tegen de inkomens zijn woningen in de steden nog nooit zó duur geweest”, zegt woningmarkteconoom Christian Lennartz van de Rabobank. Voor het eerst in zeven jaar zijn er méér Nederlanders die dit een ongunstige tijd vinden om een huis te kopen, dan een gunstige tijd, blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis.

Hebben al die mensen gelijk? Stel dat je als starter op de woningmarkt nu een appartementje in de stad koopt, over vijf jaar besluit te verhuizen omdat je aan een gezin begint, en net op dat moment stort de markt in. Wat dan?

Volgens veel economen zal het allemaal wel meevallen. Na het uitbreken van de crisis tien jaar geleden, zaten veel huizenkopers met een restschuld. Omdat hun hypotheeklening hoger was dan de verkoopwaarde van hun huis, konden ze niet weg of moesten ze een hogere schuld aangaan bij de aankoop van hun volgende huis. Dat scenario is voor de huidige kopers minder waarschijnlijk, omdat zij minder mogen lenen (maximaal 100 procent van de waarde van hun huis) en gedurende de looptijd moeten aflossen. Bij een annuïtaire hypotheek is na vijf jaar al 10 procent van de oorspronkelijke hypotheekschuld afbetaald, dus een prijsdaling tot 10 procent kun je dan hebben.

Toch is dat minder dan tijdens de vorige crisis, toen de huizenprijzen met gemiddeld 25 procent zakten. En als dat weer gebeurt, heb je wel degelijk een probleem. Is die kans groot? Bij plotselinge economische rampspoed is alles mogelijk, maar vooralsnog is de grootste voorziene risicofactor een stijging van de (hypotheek)rente.

Dat de stedelijke huizenprijzen maar door blijven stijgen, wordt op dit moment vooral toegeschreven aan investeerders die appartementen opkopen, om ze daarna te verhuren. Als de rente serieus stijgt, wordt de financiering hen te duur en worden andere investeringen aantrekkelijker. Zij zouden de woningmarkt dan weleens de rug kunnen toekeren, met dalende huizenprijzen tot gevolg. Gunstig voor starters die hun eerste huis dan nog moeten kopen, minder gunstig voor mensen die nú besluiten te kopen.

Maar volgens de kenners kruipt het rentetarief de komende jaren hooguit een half procentje omhoog, met dank aan de ECB die een vergrijzende economie moet blijven stimuleren met lage rentetarieven. Voeg daar de schaarste aan woningen en de populariteit van wonen in de steden aan toe, en met een instorting van de woningprijzen lijkt het voorlopig wel los te lopen.

Toch zorgen? Dit zijn vijf manieren om problemen voor te zijn.

1. Ga meteen door naar die eengezinswoning
Als je toch al aan een gezin denkt, kun je dat prijzige intermezzo in de grote stad misschien net zo goed overslaan en meteen gaan voor die eengezinswoning met tuin in een aangrenzende gemeente. Om een idee te geven: voor ruim vier ton heb je in de Amsterdamse wijk De Pijp op driehoog een appartement van zestig vierkante meter met een piepklein balkonnetje, terwijl je voor datzelfde bedrag in Abcoude een keurige doorzonwoning met vier slaapkamers en een tuin kunt kopen. Dat scheelt bovendien één keer financieringskosten, overdrachtsbelasting, makelaarskosten en een verhuizing – bij elkaar al gauw zo’n 20.000 euro.

2. Kies voor huren
De meeste huurwoningen in de stad hebben maandlasten die een stuk hoger zijn dan de maandelijkse kosten van een koopwoning. Maar dit kán meevallen wanneer je alle kosten voor de aankoop van een huis meeneemt in de vergelijking, zegt econoom Lennartz van de Rabobank. Stel dat je bijvoorbeeld 20.000 euro uitspaart, dan kun je dat bedrag bij je huurbudget voegen.

Het aanbod aan stedelijke huurwoningen in de vrije sector is mager, dat wel. Maar misschien kruis je een van die vele particuliere investeerders die appartementen opkopen, en kun je van ze huren. Voor een gepeperde prijs, dat wel.


3. Koop dat appartement, en los extra af
Voor een hypotheek van ruim vier ton moet je (samen) al een inkomen van zo’n 80.000 euro op jaarbasis hebben. Maar als je het kan lijden, los dan tijdens de looptijd van de hypotheek alvast een extra bedrag af, zodat de lening slinkt en de kans op een restschuld over vijf jaar nog lager is.

De meeste hypotheekverstrekkers staan tegenwoordig ook een maandelijkse extra overboeking toe, zegt Martin Hagedoorn van De Hypotheekshop. Al adviseert hij dat maandelijkse bedrag liever op een spaarrekening te zetten. Want mocht het meevallen met de huizenprijzen, dan zit dat geld niet vast in stenen, en kun je het bij de volgende aankoop ook in een nieuwe keuken steken.


4. Leen te zijner tijd voor de restschuld
Mocht zich toch een restschuld voordoen, dan kun je die bij je volgende hypotheek meestal wel meefinancieren en aflossen in een periode van tien tot vijftien jaar. Al is de rente over dat bedrag sinds dit jaar helaas niet meer aftrekbaar. Bovendien drukt een restschuld op je leencapaciteit, je kunt in totaal dus minder lenen voor je volgende huis.

Als een geldverstrekker met erg scherpe hypotheektarieven de restschuld niet wil meefinancieren, kun je ook een apart (en duurder) consumptief krediet overwegen.

5. Verhuur je oude appartement
Als het écht goed mis is met de huizenprijzen op het moment dat jij jouw appartement wil verkopen, kun je het ook altijd nog tijdelijk verhuren. Wel zal de bank daarmee moeten instemmen. De rente op de oude hypotheek is bij verhuur niet langer aftrekbaar en het moet natuurlijk ook nog lukken om een tweede hypotheek te krijgen voor het nieuwe huis.

Volgens Hagedoorn van De Hypotheekshop zijn de meeste geldverstrekkers hier alleen niet erg happig op, zeker als je het huis langer dan twee jaar wilt gaan verhuren. Omdat het risico voor de bank toeneemt, zal zij de rente met zeker een procentpunt verhogen en nog maar hooguit 70 procent van de waarde van het oude huis willen financieren, aldus Hagedoorn. Je zult er dus eigen geld in moeten steken. Als je geen ambities hebt om huisbaas te worden, kun je met dat bedrag net zo goed die restschuld aflossen.

Bron: NRC
Datum: 11 oktober 2018

18 oktober 2018 Meer
Ruim een miljoen euro aan boetes voor ontbreken Energielabel

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deelde 1,1 miljoen euro aan boetes uit aan huiseigenaren. De eigenaren hebben bij de verkoop van hun huis geen energielabel aangevraagd. Dit vermeldt de Inspectie die deze boetes oplegt tegen BNR.

“We hebben ruim 59.000 mensen een waarschuwing gestuurd”, aldus de woordvoerder van ILT in de uitzending van BNR. “Daarop heeft een groot deel het energielabel alsnog in orde gemaakt. Uiteindelijk hebben we 2660 boetes opgelegd van 405 euro.”
Vereniging Eigen Huis zegt tegen BNR geen idee te hebben waarom deze groep een boete van ruim 400 euro incasseert terwijl het aanvragen van zo’n energielabel tamelijk snel en eenvoudig is.

Sinds 2008
Het is voor eigenaren van de woningen verplicht bij verkoop of verhuur van hun woning sinds 1 januari 2008 een energielabel te laten registreren op Energielabelvoorwoningen.nl. Het energielabel geeft de nieuwe koper of huurder inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het label is bedoeld om het uitvoeren van energiebesparende maatregelen te stimuleren.

De ILT houdt namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sinds 1 januari 2015 toezicht op de regelgeving over energielabels voor woningen.

Bron: BNR

03 oktober 2018 Meer
123Wonen Zwolle levert 35 nieuw gerealiseerde woningen op

Afgelopen week heeft 123Wonen Zwolle de eerste fase van de 35 nieuw (!) gerealiseerde woningen in het ''Huis met de Hoofden'' in hartje binnenstad Zwolle opgeleverd. De tweede en derde fase worden later dit jaar opgeleverd. 

123Wonen Zwolle heeft een adviserende rol gespeeld in het voortraject en de eerste fase verhuurd vanaf het moment van oplevering door het bouwbedrijf. Onze eigen 123Wonen Vastgoedbeheerafdeling zal zowel het financieel-administratief als het technisch vastgoedbeheer voor de verhuurder verzorgen.

Het ''Huis met de Hoofden'' is een gotisch woonhuis gebouwd aan het einde van de middeleeuwen (medio 15e eeuw). Ruim vijf eeuwen later zijn in dit bijzondere pand maar liefst 35 appartementen en studio's gerealiseerd, variërend van 21 m2 - 112 m2. De karakteristieke, authentieke elementen zijn uiteraard bewaard gebleven, waardoor elke woning uniek is! De woningen zijn voorzien van een complete keuken, mooie PVC vloeren en zijn strak afgewerkt. Een absolute aanwinst voor Zwolle!

06 augustus 2018 Meer
Verhuurvergunning wordt ingevoerd in Groningen

De Gemeente Groningen gaat de strijd aan met wanpraktijken in de woningverhuur aan studenten. Daarom hebben alle verhuurders die verhuren aan studenten in Groningen vanaf 1 januari 2019 een vergunning nodig. Ook bureaus die bemiddelen in de verhuur aan studenten hebben deze vergunning nodig om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Bij slecht gedrag zal de vergunning worden ingetrokken: zo behoedt de gemeente huurders voor wanpraktijken van kamerverhuurders en bemiddelingsbureaus. Groningen is de eerste gemeente in Nederland die dit op deze manier aanpakt.

Meldingen van slecht gedrag

In Groningen komen er veel meldingen van wanpraktijken van kamerverhuurders binnen. Zij bedreigen en intimideren bijvoorbeeld huurders, en bureaus vragen hoge bemiddelingskosten. Als een vergunning wordt ingetrokken bij dergelijk slecht gedrag zal een verhuurder niet meer mogen verhuren. De vergunning wordt in Groningen afgegeven per adres. De nieuwe maatregel is niet de enige in de strijd tegen 'slechte' verhuurders; eerder werd samen met politie en OM de oproep gedaan om vooral aangifte te doen bij geconstateerde wanpraktijken, zoals het in rekening brengen van bemiddelingskosten. Het aangifteproces bij de politie werd hiervoor aangescherpt. 123Wonen rekent geen oneerlijke bemiddelingskosten aan huurders en zal dan ook zonder problemen aan de voorwaarden van de vergunning kunnen voldoen.

19 juli 2018 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief