9.2 / 10 1821 reviews 

Aankoop voor beleggers in vastgoed!

Met 123Wonen veilig en vertrouwd beleggen in woningen.

123Wonen dé nummer 1 verhuurmakelaar van Nederland kan u uitstekend adviseren en helpen bij de aankoop van vastgoed als belegging. Door onze jarenlange ervaring op de Nederlandse woningmarkt weten we precies wat er speelt. Hierdoor kunnen wij u adviseren en helpen bij de aankoop van een object, zorg dragen voor de verhuur en u verder volledig ontzorgen met het financieel vastgoedbeheer. Dit noemen we totaal ontzorgen op maat.

Contact opnemen

Huis aankopen voor beleggers

Aankoop van een woning

Bij de aankoop van een woning die wordt gebruikt als belegging is het rendement belangrijk. U wilt er immers ook iets aan verdienen of overhouden. Als er een maandelijkse huurstroom wordt gecreëerd die interessant is dan biedt dit mogelijkheden om ook weer andere woningen aan te kopen.

Er zijn twee veel voorkomende rendement typen;

  1. Rendement op basis van (maandelijkse) cashflow; Dit is een vrij heldere methode; de inkomsten dienen hoger te zijn dan de uitgaven. Onder inkomsten wordt de huur verstaan en onder uitgaven wordt onderhoud, aflossing en rente verstaan. Op het moment dat de huur die binnenkomt hoger is dan de uitgaven die er zijn, dat is dit een cashflow die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. 
  2. Rendement door waardestijging; Op het moment dat een woning wordt gekocht met een financiering dan is er een maandelijkse aflossing. Hiermee wordt de hypotheek lager en bij verkoop ontstaat er een grotere overwaarde. Op het moment dat er geen aflossing is of wanneer er niet gefinancierd wordt dan kan door de ontwikkelingen op de woningmarkt een woning meer waard worden. Daardoor komt er meer kapitaal vrij. Let op! Een woning kan ook minder waard worden. Vraag u dan ook af of de belegging een lange termijn of korte termijn belegging is.

Ook is er een BAR* en NAR**-methode, hiermee is zelfs te berekenen wat de maximale koopprijs kan zijn. Deze is gebaseerd op het rendementspercentage en de maximale huurprijs. Er zijn overigens diverse methoden, op deze pagina zijn enkele (meest voorkomende) uitgelicht. Neem contact op met uw lokale 123Wonen kantoor voor uitleg, de mogelijkheden en-/ of meer informatie.

*Bruto Aanvang Rendement methode (BAR). **Netto Aanvang Rendement methode (NAR)

Wat maakt een object interessant om in te beleggen?

Als een woning aan de onderstaande criteria voldoet dan is deze interessant voor de verhuur;

  • De verhuurbaarheid en huurprijs is goed;
  • Weinig tot geen bijkomende kosten;
  • Onderhoud van het object is goed;
  • Het object is courant;
  • Het is goed technisch te beheren;
  • De aankoopprijs is interessant;
  • Waarde behoud, dit mede door goed onderhoud.

Koopprijs: Een woning die netjes is geprijsd, is voor iedereen interessant. Voor een belegging hoeft de aankoopprijs niet per se een lage prijs te zijn, als de verhuurbaarheid en de huurstroom goed is dan zou het ook mogelijk zijn om meer te betalen voor een woning. Dit geldt vooral voor een lange termijn belegging. Het kapitaal zit dan langere tijd in het object en staat niet meer op bank, wat tegenwoordig ook geld kost, maar heeft de potentie om meer waard te worden. Als de huurstroom goed is dan ontstaat er maandelijks of jaarlijks een interessante cashflow die mogelijkheden biedt voor de aankoop van andere lange termijn beleggingen.    

Courant: Een object is courant als de locatie goed is, de leefruimte voldoende is, het er netjes uitziet, goed onderhouden is en de prijs-/ kwaliteitverhouding goed is. Op bepaalde zaken heeft u geen invloed maar op zaken zoals onderhoud en afwerking wel.   

Bijkomende kosten: er zijn kosten die voor rekening komen van de eigenaar, denk hierbij aan bepaalde servicekosten, eventuele onroerendezaakbelasting of een erfpachtcanon. Deze kosten zijn voor de eigenaar en drukken op het rendement; als de huurstroom voldoende is dan is dit vaak geen probleem, maar met deze kosten dient rekening te worden gehouden omdat zij van invloed kunnen zijn op het rendement.

 

Woonhuis versus bedrijfsmatig vastgoed

Over het algemeen zijn de huurinkomsten van bedrijfsmatig vastgoed aanmerkelijk hoger ten opzichte van die van woonhuizen. 123Wonen adviseert onervaren vastgoedbeleggers als eerste te beleggen in woningen. De risico’s van leegstand, wanbetaling of een mindere courantheid zijn bij woonhuizen vele malen kleiner (zeker met de verhuur door een juiste verhuurmakelaar). 

Op het moment dat u meer ervaren bent in vastgoed beleggen dan zou u altijd kunnen kijken naar beleggingen in bedrijfsmatig vastgoed. Hiervan dient u zich altijd bewust te zijn dat het meer risico met zich meebrengt en dat veel kleinere beleggers zich hier niet voor niets niet aan wagen.

Zou u meer informatie willen over de risico’s van het beleggen in bedrijfsmatig vastgoed dan kunt u hiervoor contact opnemen met uw lokale 123Wonen makelaar.

 

Een object in verhuurde staat kopen. Wat is belangrijk?

Voor de aankoop van een verhuurd object gelden er een aantal cruciale zaken. Hiervoor is het goed om te weten welk type huurovereenkomsten zijn gebruikt, bepaalde tijd of onbepaalde tijd? Wie zijn de huurders, zijn deze gescreend en wat is er gescreend? En wat is de staat van het object, is er ooit onderhoud uitgevoerd en zo ja welk onderhoud precies?

Uiteraard is het ook goed om bij de verhuurder informatie op te vragen over de huurstroom, dat de verhuurder bankafschriften kan tonen dat er bedragen zijn bijgeschreven. Al het voorgenoemde klinkt eenvoudig maar is een behoorlijke papierwinkel, hiervan dient u wel te weten waarnaar te kijken en hoe hiermee om te gaan. Het is daarom altijd verstandig om een verhuurmakelaar in te schakelen die weet hoe het werkt, u kan adviseren en ook het belang van de koper behartigd.

Mogelijkheden hypotheek

Een beleggingsobject is niet te financieren met een reguliere woninghypotheek voor consumenten, dit omdat u daarbij van de bank in principe geen toestemming heeft om langdurig te mogen verhuren. Woninghypotheken voor consumenten zijn alleen geschikt voor het financieren van uw eigen huis, in enkele situaties voor de aankoop van een tweede woning of soms voor de aankoop van een woning om een familielid in te huisvesten. Een beleggingsobject wordt gefinancierd met een zakelijke hypotheek.

De aankoop van een beleggingsobject is te financieren met een hypotheek speciaal voor beleggingsobjecten. Dat is in feite een zakelijke hypotheek waar zowel particulieren als bedrijven voor in aanmerking kunnen komen. Een toetsing van het inkomen is beperkt, of de hoogte van uw eigen woninghypotheek. De aanvraag voor dit type hypotheek is vrijwel onbeperkt, dit ook in tegenstelling tot uw eigen woninghypotheek. Het is daarom een hypotheek bedoeld voor beleggers: een product wat perfect past om een vastgoedportefeuille op te zetten.

Meer informatie over een hypotheek? Neem dan contact met ons op, wij brengen u in contact met een goede partij die u hierover kan informeren en adviseren.

Hoe het in zijn werk gaat

123Wonen werkwijze
U gaat op zoek naar een geschikte woning als belegging, zodra deze gevonden is dan schakelt u het lokale 123Wonen kantoor in. Deze gaat met u mee, neemt de woning op, zorgt voor een puntentelling, een huurprijs advies en kan met u het rendement bespreken. Op het moment dat de woning geschikt is dan kan het 123Wonen kantoor de onderhandeling voor u verzorgen, bij een positieve onderhandeling de koopovereenkomst doornemen en met u bespreken en zorg dragen voor ondertekening. Ook zal uw 123Wonen makelaar bij de eindinspectie en overdracht aanwezig zijn.

Met deze A to Z bemiddeling is het grote voordeel dat de verhuur snel kan worden opgestart en dat in de meeste gevallen de verhuur al kan starten als de koopovereenkomst is getekend. Hiermee wordt leegstand tegen gegaan en is het rendement het meest optimaal.

 

Woning verhuren

Als u ervoor kiest om een lokale 123Wonen makelaar in te schakelen dan bent u verzekerd van lokale expertise en ervaring. Dit geldt voor zowel de aankoop, verhuur als het vastgoedbeheer.

Is het object aangekocht dan kan vrij snel de verhuur worden opgestart, het beste scenario is dat de woning verhuurd is als u de eigendom verkrijgt. 123Wonen streeft er ook naar om leegstand tegen te gaan maar vooral om op zoek te gaan naar goede huurders. Dit doen we ook door een correct zoekprofiel op te stellen en deze mensen in te laten vullen, de aangeleverde gegevens te screenen middels onze uitgebreide systemen maar ook door contact op te nemen met de werkgever.

Door de huurtermijn in kaart brengen kan de juiste huurder worden geselecteerd en kan het juiste type huurovereenkomst wordt gebruikt. Hiermee is de kans op onnodige huurbescherming het kleinst.

 

123Wonen Vastgoedbeheer

Door de toepassing van 123Wonen Vastgoedbeheer lopen de huurstromen middels de stichting derdengelden 123Wonen, hiermee is de huurstroom altijd veilig en gewaarborgd. Er wordt dan ook altijd actie ondernemen als er problemen zijn met de betaling, als de huurder vragen heeft of bij het signaleren van een einddatum. Maandelijks worden de gelden ontvangen, geadministreerd en de kosten verrekend, het restende bedrag krijgt u keurig doorgestort met een bijbehorende factuur. Dit uiterlijk 3 dagen nadat de huur ontvangen is.  

Wilt u meer weten over deze aankoop dienst of contact met ons opnemen? Wij beantwoorden uw vragen graag: neem contact op met het 123Wonen kantoor bij u in de buurt!

Wilt u ook beleggen in vastgoed? 

Neem contact op