9.2 / 10 1825 reviews 

Nieuwe woning kopen, oude huis verhuren

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een nieuwe woning te kopen en de huidige woning aan te houden voor verhuur. En dit is begrijpelijk, omdat het zeer interessant kan zijn vanwege het rendement en pensioenvoorzieningen. Vanwege overwaarde van de huidige woning is het vaak mogelijk om de hypotheek over te sluiten naar een verhuurhypotheek. Daarbij is inmiddels de opkoopbescherming ingevoerd in de gemeente Groningen, wat het nog interessanter maakt om een huidige woning aan te houden. Benieuwd of het voor u interessant is om zelf een nieuw huis aan te kopen en uw huidige huis te gaan verhuren? 123Wonen Groningen vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Groningen

123Wonen Groningen
Kraneweg 23
9718 JD Groningen
050 - 711 44 22

 

Opkoopbescherming Groningen

Meerdere gemeenten, waaronder ook Groningen, hebben besloten om opkoopbescherming in te voeren voor woningen met een WOZ-waarde tot en met €305.500,-. Deze woningen mogen hierdoor niet meer aangekocht worden voor verhuur, maar enkel voor eigen bewoning. Er zijn echter wel een aantal situaties waarin verhuur alsnog is toegestaan. Zo is het bijvoorbeeld wel mogelijk om een woning aan te kopen en aan eerste- of tweedegraads familie te verhuren. Omdat het verbod op reguliere verhuur voor 4 jaar geldt, kunt u de woning na die 4 jaar alsnog aan anderen verhuren. Daarnaast is er dus de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden een nieuwe woning aan te kopen, en uw huidige woning aan te houden voor verhuur.

Neem contact op

 

nieuw huis kopen oude verhuren Groningen

Huidige woning verhuren: verhuurhypotheek

Het verhuren van uw huidige woning kan niet zomaar; hiervoor is een verhuurhypotheek nodig. U sluit daarom voor de aankoop van een nieuwe woning een nieuwe hypotheek af, en zet de hypotheek van uw huidige woning om naar een verhuurhypotheek. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals de eis dat uw inkomen voldoende is om beide hypotheken te kunnen betalen. Daarnaast is ook inleg van eigen geld nodig, maar vaak kan dit betaald worden van de overwaarde van de woning. Het is in ieder geval altijd belangrijk om een hypotheekadviseur in te schakelen voordat u besluit een nieuwe woning aan te kopen. De hypotheekadviseur kan goed adviseren over wat mogelijk is in persoonlijke situatie. Een eerste gesprek is bijna altijd gratis en vrijblijvend. 123Wonen heeft contacten met hypotheekadviseurs en kan u in contact brengen met de juiste adviseur.

123Wonen, dé verhuurspecialist!

Het verhuren van een woning is een vak apart. Overweegt u om een nieuwe woning aan te kopen, en uw huidige woning te verhuren? 123Wonen Groningen vertelt u graag meer over hoe de verhuur in zijn werk gaat. We adviseren u vrijblijvend over allerlei zaken die bij verhuur komen kijken, zoals het bepalen van een huurprijs en het vinden van een geschikte huurder. Daarnaast kunt u ook het beheer van uw vastgoed aan ons overlaten, zodat u nergens meer omkijken naar heeft. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wilt u een huis kopen en de oude woning verhuren?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.