9.2 / 10 1808 reviews 

Huisvestingsvergunning Den Haag aanvragen

Gaat u een zelfstandige woning huren in Den Haag? En is de woning 185 punten (een huur van 950 euro of minder)? Dan heeft u een huisvestingsvergunning nodig. Deze vergunning kunt u aanvragen bij de gemeente. Doe dit wel op tijd, zo kunt u sneller uw nieuwe huurwoning betrekken. 

Huisvestigingsvergunning den haag

Hoe werkt de vergunning?

Een huisvestingsvergunning Den Haag aanvragen is niet lastig. Er wordt bij de aanvraag gekeken naar of uw inkomen bij de woning past; zo blijven goedkope woningen beschikbaar voor mensen die minder verdienen. Scheefhuur wordt zo aangepakt. U heeft de volgende documenten nodig bij de aanvraag van een huisvestingsvergunning Den Haag: 

  • Een recent bewijs van inkomen van alle leden van uw huishouden van de afgelopen 3 maanden
  • Een kopie van het huurcontract, ondertekend door huurder en verhuurder

U kunt het formulier gemakkelijk digitaal aanvragen, maar het kan natuurlijk ook door dit formulier uit te printen en af te geven bij de balie van het gemeentehuis. 

Woning zoeken in Den Haag

Bent u op zoek naar een nieuwe huurwoning in Den Haag? En weet u niet of u dan een huisvestingsvergunning Den Haag moet aanvragen? 123Wonen helpt u hier graag bij. Wij hebben een uitgebreid bestand van woningen in Den Haag en helpen u graag. Neem snel contact met ons op voor de mogelijkheden! Een van onze aanhuurmakelaars staat u graag te woord. 

Wilt u een huisvestingsvergunning aanvragen in Den Haag? 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.