9.2 / 10 1836 reviews 

Het stappenplan voor een interieur make-over

3 min. te lezen

Terug

Ben je de trotse eigenaar of eigenaresse van een prachtige woning, maar vind je dat het wel een opknapbeurt kan gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je: het is mogelijk om je huis in slechts één weekend radicaal te veranderen. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je dat zou kunnen doen.

De entree van je woning

Een mooie kleur op de voordeur en wat landschapsarchitectuur kunnen glans aan jouw woning geven en een diepe indruk achterlaten op je gasten. Installeer nieuwe scharnieren en sloten op de deur en plaats planten in potten bij de ingang. Overweeg daarnaast om buitenverlichting te installeren om de architectuur van jouw woning  te benadrukken en trottoirs te verlichten. Daarmee verhoog je ook nog eens de veiligheid rondom je woning. Tip: gebruik opvallende kussens in plaats van versleten welkomstmatten om je huis een warme en uitnodigende uitstraling te geven.

Heb je geen traditionele kast of ingebouwde rekken in je woning? Creëer dan met gerenoveerde meubels een stijlvolle en ruimtebesparende look. Denk bijvoorbeeld aan een tafeltje naast de voordeur. Kies voor een compacte tafel waar je spulletjes op kunt leggen. Hang daarnaast een richel boven de tafel om sleutels, hoeden en zonnebrillen gemakkelijk toegankelijk te maken.

De keuken

Ben je klaar met jouw saaie keuken? Verander dan de sfeer door nieuwe tegels in verrassende patronen en/of kleuren te kiezen. Zorg er wel voor dat de muur stevig is voordat u met de installatie begint. Door te kiezen voor een kleur (geen patroon of textuur) en gladde tegels blijft de uitstraling van jouw keuken netjes en ruimtelijk.

Versier de eetkamer met nieuwe lichten. Het vervangen van het bestaande armatuur is de gemakkelijkste optie: schakel gewoon de stroom uit en sluit de draden aan. Een nieuwe lamp ophangen is een gemakkelijke manier om je kamer er anders uit te laten zien, dit is een project dat je zelf kunt maken. Houd bij het kiezen van een armatuur voor uw keuken rekening met het ontwerp en de functie.

Kranen met een beter uiterlijk en hogere kwaliteit voegen elegantie toe aan jouw woning. Wanneer je van plan bent een nieuwe gootsteen te kopen, is het verstandig om de kraan op de nieuwe gootsteen te installeren voordat je deze installeert. Door een nieuwe gootsteen aan te schaffen,  kun je namelijk heel eenvoudig het aantal gaten aanpassen aan de nieuwe kraan.

Vervang de muur kleuren

Kies perfect zelfklevende behang om een accent te creëren dat gemakkelijk aan te brengen, te verwijderen en opnieuw te gebruiken is. Of kies voor decoratief papier en plak het op de muur. Gebruik daarbij een spiegel om de omtrek van je ontwerp te bepalen en om een mooie afgeronde bovenrand te maken. Plak het patroon op het decoratieve papier dat op de muur is aangebracht. Je kunt het beste een hobby mes gebruiken om te snijden.

Verlichting door de woning

Hang lichtslingers op,  Lichtslingers zorgt voor een perfecte buitenatmosfeer. Deze weerbestendige lampen zijn perfect voor het verlichten van je terras of patio, zodat je lekker buiten kunt tafelen en ontspannen. Bevestig de lampjes met schroefogen en een karabijnhaak om ze gemakkelijk op te hangen en eventueel weer weg te halen. Met deze eenvoudige methode blijven de lampen het hele jaar door sterk. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over plastic haken en andere tijdelijke armaturen die na het seizoen niet meer worden gebruikt. Zo heb je nog meer licht accessoires die je bijvoorbeeld kan ophalen bij woonwinkel Groningen voor een goede kwaliteit en prijs.

Dimmers zorgen voor meer sfeer in je woning. Gebruik bijvoorbeeld fluorescentielampen of speciale dimbare LED-lampen en je zult zien dat het resultaat prachtig is. Draaischakelaars zijn het meest voorkomende type dimmerschakelaars. Door de knop met de klok mee en tegen de klok in te draaien, verandert de intensiteit van het licht.

Geef jouw tuin kleur

Voeg potplanten en buitenzitplaatsen toe, zoals kleurrijke stoelen, om een ??schilderachtige achtertuin te creëren. Met de juiste planning en componenten kan zelfs een kleine ruimte een waar paradijsje worden. Zoek daarnaast een hoekje in de tuin waar je banken en kleine bijzettafels kunt plaatsen.

Bloembakken zijn altijd favoriet geweest bij tuinliefhebbers. Ze zitten vol met weelderige bloemen en geven charme aan werkelijk elk buitenraam. Bovendien zijn bloembakken niet alleen prachtige decoratie voor het raam, maar ook voor het interieur. Ze geven jouw interieur net wat meer kleur en uitstraling.

 

Publicatiedatum 20/11/2023