9.3 / 10 1758 reviews 

Verhuurmakelaar 123Wonen Hoofdkantoor

Over 123Wonen Hoofdkantoor

Vanuit inmiddels 31 vestigingen bemiddelen wij bij de huur en verhuur van woningen. Voor zowel beleggers als woningcorporaties maar ook voor mensen die hun te koop staande woning via overbruggingsverhuur willen verhuren op basis van de leegstandwet. Door onze landelijke dekking kan 123Wonen u van dienst zijn bij het huren of verhuren van een of meerdere woningen in geheel Nederland.

Wij verzorgen zowel tijdelijke verhuur van woningen als verhuur van woningen voor onbepaalde tijd. U kunt kiezen voor kale huur, gemeubileerd huren of gestoffeerd huren. Als verhuurder van een woning krijgt u altijd een huurder die uitgebreid is gescreend middels een antecedentenonderzoek.

Team

Norbert Wegter

Norbert Wegter
Directie

De nuchtere mentaliteit uit het noorden wordt toegepast in het dagelijks werk. Norbert heeft door zijn studie tevens een zeer brede juridische kennis.

Emmy Janse

Emmy Janse
Financieel vastgoedbeheer

Emmy is werkzaam op de afdeling financieel beheer. Zij is accuraat en analytisch en kan dat op stategisch niveau toepassen

Marike Stegeman

Marike Stegeman
Financieel vastgoedbeheer

Marike is werkzaam op de afdeling financieel beheer, ze is sterk in administratie en zorgt voor praktische oplossingen voor al uw vragen.

Eline Tempert

Eline Tempert
Financieel vastgoedbeheer

Eline is werkzaam bij de afdeling financieel beheer. Ze is goed in administratie en weet altijd raad met uw vragen.

Donna Vanmechelen

Donna Vanmechelen
Financieel & technisch beheer

Donna helpt u bij alle financiele en technische vraagstukken. Ze is goed in administratie en weet altijd raad met uw vragen.

Danny Mulder

Danny Mulder
Technisch vastgoedbeheer

Danny denkt graag in mogelijkheden. Met zijn jarenlange ervaring in het vastgoed staat hij klaar om voor u het beste resultaat te behalen!

Erwin Schonewille

Erwin Schonewille
Technisch vastgoedbeheer

Erwin is erg klantgericht met alles wat hij doet. Een initiatiefrijk persoon die uitstekend kan organiseren en plannen.

Marije Busscher

Marije Busscher
Marketing

Marije is een zeer enthousiaste Marketing Manager. Ze zorgt ervoor dat jij samen met 123Wonen in the picture komt te staan.

Sven Oude Lenferink

Sven Oude Lenferink
Marketing

Sven is werkzaam als Digital Marketeer. Hij is een specialist in de online wereld. Hij zorgt ervoor dat jij samen met 123Wonen vindbaar en zichtbaar bent. 

Hanna Mellema

Hanna Mellema
Marketing

Binnen het Marketingteam van 123Wonen houdt Hanna zich bezig met het creëren van content, variërend van het schrijven en publiceren van (nieuws)berichten to...

Brigitte de Boef

Brigitte de Boef
Marketing

Brigitte is een enthousiaste marketingspecialist. Ze beheert alle leads binnen onze organisatie!

Daniela van het Bolscher

Daniela van het Bolscher
Grafisch Vormgever / DTP

Daniela is zeer bedreven in vormgeving met diverse programma's en is enorm creatief. Zo maakt zij de mooiste communicatie-uitingen voor 123Wonen!

Margo Hobert

Margo Hobert
Grafisch Vormgever / DTP

Margo is zeer ervaren in vormgeving met diverse programma's en stopt haar creativiteit in het maken van folders, brochures en andere uitingen van 123Wonen!

Charles Downs

Charles Downs
Developer

Charles is developer bij 123Wonen. Samen met Donny en Jelle houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe- en onderhoud van bestaande websites. 

Jelle Kloosterboer

Jelle Kloosterboer
Developer

Jelle is onze website ontwikkelaar. Jelle staat voor iedereen klaar, is nieuwsgierig en heeft een passie voor web ontwikkeling!

Marjon Reupkes

Marjon Reupkes
Administratief medewerker

Marjon is een kei in administratie en zorgt er voor dat alles tot in de puntjes klopt!

Melissa de Klein

Melissa de Klein
Juridisch medewerker

Melissa is doortastend, ambitieus en punctueel en heeft al de nodige juridische praktijkervaring naast haar studie opgedaan.

Myrthe Kamp

Myrthe Kamp
Social Media

Myrthe houdt zich bezig met Social Media en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen!

Rating 5 4.7 / 5 105 reviews
Hoofdkantoor

Neem contact op

123Wonen Hoofdkantoor
Twekkeler Es 42
7547SM Enschede

T 088 - 700 99 00

Social update

Onze reviews

Kantoorgegevens & openingstijden

Twekkeler Es 42
7547SM Enschede

T 088 - 700 99 00
E contact@123wonen.nl

KvK 63421461
BTW nr. NL855228647B01

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laatste nieuws

Einde aan de tijdelijke huurovereenkomsten van de “Wet doorstroming huurmarkt”. Wat betekent dit in de praktijk voor u als verhuurder?

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel vaste huurcontracten.

Contracten met huurbescherming worden weer de norm en er zijn uitzonderingen.

Een makkelijkere oplossing was geweest om de termijn van 24 maanden te verlengen naar bijvoorbeeld 48 maanden, maar helaas wordt er door politici zelden een simpele pragmatische oplossing bedacht.

Tijdens de debatten in de Eerste Kamer had het CDA bedenkingen bij de nieuwe wetgeving. Echter, na uitleg van de initiatiefnemers en de demissionaire minister gaf het CDA uiteindelijk hun goedkeuring. Wat er ook mee te maken had, was dat het CDA op een ander punt over kamerverhuur de andere partijen ook mee wilde krijgen. Dit zorgde voor een meerderheid in de senaat voor de wet.

Nieuwe wet per 1 juli 2024

De verwachting is dat deze wet op 1 juli 2024 van kracht wordt. Dit gebeurt gelijktijdig met de implementatie van het Besluit specifieke groepen tijdelijke huurovereenkomstdat onlangs ter consultatie is voorgesteld. Reacties kunnen tot 4 december 2023 ingediend worden. 

Tot de ingangsdatum van 1 juli 2024 is het nog mogelijk om tijdelijke huurcontracten af te sluiten die automatisch eindigen. De nieuwe regelgeving is niet van toepassing op reeds bestaande tijdelijke huurovereenkomsten.

Consequenties vrije sector verhuur

Wat heeft dit nu voor consequenties voor huurwoningen in de vrije sector?

Feitelijk gaan we terug naar de situatie van voor 1 juli 2016 toen de Wet doorstroming huurmarkt in werking was getreden. 

Ook vóór die datum werden er behoorlijk wat woningen in de vrije sector verhuurd. Het totale aantal huurwoningen is beperkt gestegen tussen 2016 en 2022. Van 3.256.930 stuks naar 3.433.455. Verder zien we dat het percentage vrije sector huurwoningen gestegen is van 12,8% naar 14,1%. 

Bron: https://datawonen.nl/dashboard/dashboard/huursector

De oude situatie

Hoe zag de verhuurmarkt er vóór 2016 uit? 123Wonen bestaat al sinds 2009 en we hebben in de jaren tot 2016 veel verhuurders uit moeten leggen dat tijdelijke contracten niet bestonden en dat het niet uitmaakt als de huurder toch met een tijdelijke overeenkomst instemde omdat er niet van dwingend recht afgeweken kan worden.

De opzeggronden waren limitatief opgesomd in de wet en de belangrijkste was het criterium “dringend eigen gebruik”; de verhuurder die zijn/haar eigen woning weer nodig had na terugkeer uit bijvoorbeeld het buitenland.

Na 1 juli 2016 werd het tijdelijk verhuren voor max 24 maanden in een deel van de gevallen de standaard. Vooral omdat het verhuurders vrijheid bood om na 24 maanden de huurovereenkomst aan te zeggen voor als de huurders niet bevielen. De eerste 12 of soms 24 maanden werden als een “proefperiode” gebruikt. 

Het nadeel van de tijdelijke contracten was dat huurders niet aan een minimale huurperiode gebonden konden worden. De beleggers die echt voor de lange termijn geïnvesteerd hebben in vastgoed hebben al die jaren gewoon de reguliere contracten voor onbepaalde tijd gebruikt. Voor dat deel van de huurwoningen verandert er dus niets.

De nieuwe situatie

Vanaf 1 juli 2024 blijven er nog steeds mogelijkheden om een woning (in de praktijk) tijdelijk te verhuren. 

Doelgroepen

Het is nog niet helemaal duidelijk welke uitzonderingen er gaan gelden, maar het “Besluit specifieke groepen tijdelijke huurovereenkomst” spreekt over de volgende categorieën:

  1. huurders die voor hun studie tijdelijk in Nederland wonen;
  2. huurders die in verband met dringende werkzaamheden of renovatie als bedoeld in artikel 220, tweede lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, hun woonruimte moeten verlaten en tijdelijk andere woonruimte moeten betrekken;
  3. woningzoekenden als bedoeld in artikel 12, derde lid, van de Huisvestingswet 2014;
  4. huurders met wie de verhuurder een tweede of laatste kans-huurovereenkomst aangaat of huurders met wie een tijdelijke huurovereenkomst gecombineerd met begeleiding als bedoeld in artikel 1.1.1 van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 wordt afgesloten;
  5. huurders van wie hun overleden bloedverwant in opgaande lijn in de eerste graad of hun voogd een woongelegenheid van de verhuurder huurde en die op het tijdstip van dat overlijden hun hoofdverblijf in die woongelegenheid hadden;
  6. woningzoekenden met minderjarige kinderen waarvan de relatie met de andere ouder van die kinderen is geëindigd en die in de buurt van hun kind willen blijven wonen alsmede ex-verslaafden die tijdelijk begeleiding behoeven.

Vooral de doelgroep onder A gaat een belangrijke zijn, internationale phd-studenten zijn ook nu een belangrijke doelgroep om aan te verhuren. Ze hebben bijna een modaal inkomen en daarnaast nog vaak een toelage uit hun thuisland. Zeker als ze met zijn 2-en een huis huren is dit een mooie doelgroep waar zometeen nog steeds voor 2 jaar aan verhuurd kan worden.

Helaas duren de meeste phd-trajecten net 3-4 jaar zodat de politiek ook hier weer te weinig naar de praktijk heeft gekeken.

Tussenhuurovereenkomst 

Net als in de periode vóór 1 juli 2016 geldt dat er een uitzondering is voor mensen die tijdelijk hun eigen woning willen verhuren en er weer terug willen keren. Dit soort contracten wordt in de volksmond de diplomatenclausule genoemd maar een betere juridische benaming is de tussenhuurovereenkomst. Voor deze verhuurders geldt dat het belangrijker is dat hun woning er aan het einde van de huurovereenkomst goed uitziet dan dat ze rendement halen. Erg belangrijk is dat er geen huurbescherming optreedt, anders zullen deze verhuurders niet willen verhuren en hun woning leeg laten staan. Dit zou zonde zijn van de ongebruikte woonruimte.

Leegstandswet

Ook blijft de mogelijkheid om een woning die te koop staat, gerenoveerd of gesloopt gaat worden, tijdelijk te verhuren. Voor deze tijdelijke verhuur moet voor aanvang van de huurperiode een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente.

Expat-huurders

In de periode vóór 2016 kregen we van verhuurders vaak het verzoek om een expat-huurder te zoeken omdat het mensen van een goed niveau zijn met een dito inkomen, maar ook omdat ze vaak na 2-3 jaar de huur opzegden omdat ze weer naar hun thuisland gingen of een woning gekocht hadden. Hoewel er dus voor onbepaalde tijd verhuurd werd, betekende dit in de praktijk toch een tijdelijke periode.

Tijdelijk verhuren is in de praktijk nog steeds mogelijk, maar afhankelijk van de huurder en een goede verhuurmakelaar met een dito expat- netwerk is onontbeerlijk.

Gescreende huurders

Nu huurovereenkomsten voor onbepaalde tijd weer de norm worden, is het verhuren aan goed gescreende huurders met financiële draagkracht én de juiste normen en waarden van nog groter belang. Ook daarvoor is een goede verhuurmakelaar met een dito werving-, selectie-, en screeningsprocedure onmisbaar.

Veel beleggers hebben geïnvesteerd in vastgoed voor hun pensioen en die maken zich niet zo druk om een tijdelijke politieke wijziging. Laat staan de beleggers die panden al generaties lang in de familie hebben, ze hebben vaak maar een beperkte financiering en waarderen de zekerheid van vastgoed in tijden van hoge inflatie.

Hogere rente

Nieuwkomers die hun panden flink gefinancierd hebben met een kortlopende rente zullen zich wel twee keer afvragen of ze met huurbescherming willen verhuren en mogelijk hun panden verkopen. Ze willen niet het risico lopen om jarenlang verlies te lijden op hun belegging.

Al met al zullen er meer verhuurpanden in de verkoop komen, vooral waar de rentevaste periode afloopt, maar we verwachten door deze regelgeving geen gekke toestanden. Beleggen in vastgoed is nog steeds een mooie bescherming tegen de inflatie en een veilige haven voor uw vermogen.

Advies?

Wilt u advies over wat de nieuwe huurregels betekenen voor uw vastgoed neem dan contact op met uw lokale 123Wonen kantoor.

Overweegt u toch verkoop? Ook hierover kan het kantoor u adviseren, ze zijn dan zelf actief in verkoop of werken samen met het lokale kantoor van iQ Makelaars.

22 november 2023 Lees meer
Verhuurmarkt floreert door strengere hypotheeknormen voor huizenkopers

Het Centraal Planbureau (CPB) meldt dat particuliere verhuurders aanzienlijk hebben geprofiteerd van de strengere hypotheeknormen voor huizenkopers. Volgens een CPB-onderzoek naar de kloof tussen koop- en huurwoningen heeft de sterke groei van de verhuurmarkt in de afgelopen jaren deels te maken met deze aanscherping van de hypotheeknormen.

De leennormen, ingevoerd na de financiële crisis in 2008, hebben de keuze tussen kopen en huren beïnvloed. In de periode 2013-2019 nam het aantal vrije sector huurwoningen met 70% toe ten opzichte van het aantal koopwoningen. Een vijfde van deze toename wordt toegeschreven aan huishoudens die minder mochten lenen voor hun hypotheek en daardoor uitweken naar huurwoningen. Investeerders kochten deze woningen op omdat kopers minder konden bieden.

Volgens Emile Cammeraat, programmaleider bij het CPB, betekenden strengere leennormen dat beleggers meer kansen op de markt kregen. Het CPB concludeert dat hoewel niet alle huishoudens baat hebben bij kopen, huizenkopers in Nederland aanzienlijke fiscale voordelen genieten door hypotheekrenteaftrek die huurders mislopen.

Echter, het verruimen van de hypotheeknormen zou koopstarters niet helpen, omdat het aantal woningen niet toeneemt en extra financieringsruimte vooral leidt tot hogere huizenprijzen. Het CPB beveelt structurele maatregelen aan, zoals meer woningbouw en het verminderen van de hypotheekrenteaftrek.

Het CPB-onderzoek komt voort uit maatschappelijke bezorgdheid over huurders die vastzitten in dure huurhuizen. De studie toonde aan dat 25% van de huurders in de vrije sector niet genoeg verdient om een vergelijkbare woning te kopen, en dit percentage stijgt tot meer dan 50% voor huurders met een modaal inkomen in de vrije sector.

ABN Amro meldt ondertussen dat ondanks de daling van de waarde van huurwoningen, de gemiddelde huurprijs in het tweede kwartaal van 2023 opnieuw is gestegen, met name in het dure segment. Hoewel de waarde van commerciële huurwoningen voor eigenaren gemiddeld 13% lager lag dan een jaar eerder, is de huurprijs voor vrijkomende woningen in het dure segment met 5% gestegen. Het verschil in vierkantemeterprijzen tussen goedkope en dure huurwoningen neemt daardoor toe.

Bron: Vastgoed Actueel

20 oktober 2023 Lees meer
Samenwerking gevierd op succesvolle Franchisedag van 123Wonen!

Afgelopen zaterdag heeft 123Wonen haar jaarlijkse Franchisedag gevierd. Wat een geweldige dag was het! Franchisenemers en medewerkers verzamelden zich voor een inspirerende netwerkmiddag en -avond, inclusief een onvergetelijke boottocht over de schilderachtige Loosdrechtseplassen. Het weer was perfect en de sfeer was opgetogen, wat deze dag tot een groot succes maakte.

De Franchisedag van 123Wonen bracht franchisenemers samen om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en nieuwe kansen te ontdekken. De gelegenheid bood een waardevol platform om relaties te versterken en samenwerkingen te bevorderen, en dit alles op een prachtige locatie: Jachthaven Kortenhoef!

De aanwezigheid van onze gewaardeerde partners was een hoogtepunt van de dag. 123Wonen kijkt met enthousiasme uit naar de toekomst en blijft zich inzetten voor het leveren van uitstekende service aan huurders en verhuurders in Nederland.

Dank voor de aanwezigheid van onze partners, op naar nog vele succesvolle verhuuropdrachten met tevreden verhuurders en blije huurders!

04 oktober 2023 Lees meer

Verhuurmakelaar

123Wonen is dé lokale verhuurmakelaar van Nederland. Wij bemiddelen in de verhuur en beheer van woonruimte vanuit meer dan 30 vestigingen door heel het land. Wij zoeken altijd de juiste match tussen tevreden huurders en verhuurders. Voor het verhuren van een woning bent u daarom bij ons aan het juiste adres!


De focus van 123Wonen ligt op de verhuur aan expats. Expats komen in aanmerking voor huurwoningen in het hogere segment. Maar uiteraard zijn er bij ons nog veel meer mogelijkheden; 123Wonen verhuurt in elk segment. Kamers, appartementen, studio’s en gezinswoningen, van Groningen tot aan Maastricht. U kunt bij ons rekenen op een hoog niveau van dienstverlening, zoals wij al sinds 2009 bieden.

Veilig en betrouwbaar verhuren staat bij 123Wonen voorop. Alle kandidaat huurders worden door ons zorgvuldig gescreend op basis van identiteit, kredietwaardigheid en antecedenten. Dankzij onze eigen juridische afdeling worden er waterdichte contracten opgesteld en komen we niet voor verrassingen te staan. 123Wonen rekent geen oneerlijke aanhuurkosten voor het huren van een woning. Wij werken voor de verhuurder en zijn eerlijk en transparant in onze dienstverlening.

Naast verhuurmakelaar diensten kunt u ook bij ons terecht voor vastgoedbeheer. Vanuit al onze kantoren bieden wij landelijke dekking in financieel en technisch vastgoedbeheer. Onze professionele verhuurmakelaars zijn altijd dicht bij u in de buurt.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Of heeft u al besloten een verhuurmakelaar in te schakelen? Neem dan snel contact met ons op door het formulier in te vullen. Wij staan u graag geheel vrijblijvend te woord.