9.2 / 10 1836 reviews 

Huurprijs berekenen

Benieuwd naar de huurprijs voor uw woning, kamer of appartement? Met onze handige tool kunt u deze prijs berekenen.
De uitkomst van de huurprijscalculator geeft een prijsindicatie die u als verhuurder kunt vragen voor de woning die u wilt verhuren. De uitkomst is een gewogen landelijk gemiddelde. Dit kan betekenen dat de huurprijs in de praktijk hoger of lager ligt dan de uitkomst van onze berekening.

Bepalen huurprijs

In de geliberaliseerde huurmarkt zijn huurder en verhuurder in beginsel vrij om een huurprijs overeen te komen. Deze vrijheid wordt in de wet echter beperkt door bepalingen, veelal ter bescherming van de huurder. Dit betekent onder andere dat de huurder de kale huurprijs en de servicekosten door de huurcommissie kan laten toetsen.

De berekening door onze huurprijscalculator is maar een indicatie. De huurprijs kan hoger uitvallen als uw woning zich bevindt in schaarstegebieden in de grote steden (de zogenaamde Donnerpunten) of bij objecten die in uitstekende staat verkregen en op een fraaie locatie liggen. Maar het kan ook zijn dat uw daadwerkelijke huurprijs lager ligt dan de uitkomst van de huurprijsberekening.

Bereken nu!

Een 123Wonen verhuurmakelaar neemt geheel gratis en vrijblijvend contact met u op om een exacte huurprijs te berekenen voor uw woning. Vul onderstaande gegevens in van de woning waarvan u graag de huurprijs wilt berekenen en maak alvast een vliegende start met het verhuren van uw woning. Leuk en financieel aantrekkelijk!