9.2 / 10 984 reviews 

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

Vanaf juli 2021 worden alle Nederlandse woningen gelabeld waarmee de staat van de fundering wordt aangegeven. Het label wordt meegenomen in het taxatierapport van huizen. Anders dan het energielabel was dit geen initiatief van de overheid, maar van de makelaarsvereniging.

Volgens voorzitter Dick de Jong van KCAF, initiatiefnemer van het Nationaal Funderingsloket, moet het label voorkomen dat problemen met funderingen verergeren zonder dat iemand het weet. Van de 7,7 miljoen Nederlandse woningen, kampt een miljoen met funderingsproblemen. De urgentie is hoog bij 250.000 woningen door droogte en lage waterstanden. Voor veel woningen is dat funest, zeker als ze gebouwd zijn voor 1970.

Door het KCAF is er een model ontwikkeld om de staat van de funderingen in wijken te bepalen. Hierbij wordt gekeken naar satellietbeelden, grondwaterstand en bodem. Door een label toe te voegen aan het rapport, kan een nieuwe koper kijken hoeveel geld er nog in de woning gestoken moet worden om niet voor onvoorziene verrassingen te komen staan.

 

Bron: NOS.nl
21 oktober 2020

26 oktober 2020 Meer

Samen met gemeenten en provincies trekt het kabinet ruim 620 miljoen euro uit om snel nieuwe woningen te bouwen. Dit komt neer op 27 bouwprojecten met totaal 51.000 woningen. De bouwkosten liggen te hoog waardoor het zonder subsidie niet gebouwd zou kunnen worden.

Volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komen er veel betaalbare woningen in de projecten. Het gaat om 14.000 sociale huurwoningen, 12.000 middenhuurwoningen en 6000 goedkope koopwoningen (onder de NHG-grens). In de bouwplannen zijn vooral woningen voor starters en senioren meegenomen. Ook zijn de studenten niet vergeten, hier wordt ook nog voor gebouwd. 

Voor afgelopen jaar is er een miljard euro uitgetrokken om de bouwplannen te realiseren. Dat is nodig geweest om snel te bouwen aangezien er een enorm tekort is op de woningmarkt. 

 

Bron: RTL Nieuws

15 september 2020 Meer

Uit cijfers van de NVM-Makelaars blijkt dat de huurprijs per vierkante meter in de vrije sector is gedaald in het tweede kwartaal van dit jaar in Haarlem. Deze cijfers zijn toch wel frappant gezien de rest van de prijzen in de vrije sector in Nederland gestegen is. 

De gemiddelde huurprijs in de maanden april, mei en juni van dit jaar bedroeg per vierkante meter 17,01 euro. In vergelijking met vorig jaar is de prijs met 2,2 procent gedaald. Uit cijfers van woonplatform Pararius is het eerste kwartaal van dit jaar de vierkante meter prijs ook al gedaald in Haarlem.

Bron: Indebuurt Haarlem

10 september 2020 Meer

Begin 2022 hoopt de BVR Groep te starten met de bouw van 76 appartementen en eengezinswoningen rondom een groene binnentuin op het voormalige terrein van Leen Bakker in Dordrecht. 

Het complex bestaat uit een appartementengebouw met in totaal 65 appartementen. Dat loopt trapsgewijs op van vijf naar negen verdiepingen. Het hoogste deel staat aan de Burgemeester de Raadtsingel en wordt 31 meter hoog. Dat grenst aan de naastgelegen kantoren, die net zo hoog zijn. Op de begane grond van de appartementen komt voor 250 vierkante meter aan winkel- en kantoorruimte. Aan de kant van de Singel en de Spuiweg bouwt BVR elf eengezinswoningen van vier verdiepingen. Het wooncomplex houdt volgens de ontwikkelaar voldoende afstand tot die woningen.

Nadat Leen Bakker in 2019 verhuisde naar de Woonboulevard, verkocht de eigenaar het terrein en de verpauperde opstallen aan een groep investeerders onder de naam Thuredrecht Residence. Dat wordt overigens niet de naam van de woonhof. Die houdt ontwikkelaar BVR Groep nog even geheim.

De gemeente is bereid het bestemmingsplan aan te passen om woningbouw mogelijk te maken. Het college wil de komende jaren 4000 woningen bijbouwen in de stad en zeker in de 19e-eeuwse schil rond het centrum zijn veel mogelijkheden om lege kantoren en winkels te slopen of te verbouwen tot woningen. De eerste schetsen voor het Leen Bakker-terrein zien er volgens de afdeling stedenbouw veelbelovend uit.

Het plan is 4 juni voor het eerst gepresenteerd aan de omwonenden. Dat gebeurde vanwege de corona maatregelen in kleine groepjes en met een online presentatie. 

Bron: AD

27 augustus 2020 Meer

Vanwege het woningtekort willen alle Flevolandse gemeenten meewerken aan het voornemen om 100.000 nieuwe woningen in de provincie Flevoland te bouwen. Dat zei Hillebrand Koning van de Provincie Flevoland in juli in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Bij alle zes gemeenten is er bereidheid om te bouwen voor groei. In Almere stonden al 60.000 nieuwe woningen gepland, waarvan 25.000 in Almere Pampus. In de Warande in Lelystad en in het Zeewolder deel van Oosterwold moeten 10.000 nieuwe huizen komen.

De provincie blijft eisen dat er een IJmeerverbinding komt, voordat Almere Pampus wordt gebouwd. De Lelylijn, van Lelystad naar Groningen via Emmeloord wordt meer gezien als een kans. Als de spoorlijn er is, verwacht de gemeente Noordoostpolder dat er een nieuwbouwwijk met 6.000 huizen kan worden gebouwd. Nu komen er in de Noordoostpolder ieder jaar 100 tot 150 nieuwe woningen bij.

Naar schatting kunnen er tot 2030 tussen de 30.000 en 39.000 nieuwe huizen in Flevoland gebouwd worden. Veel grond is in de provincie nog eigendom van het Rijk, daarom zijn de huizen sneller te bouwen dan elders. Als de woningen er komen, moeten er ook sport- en cultuurvoorzieningen bijkomen.

 

Bron: Omroep Flevoland

26 augustus 2020 Meer

Het gaat al erg snel met de bouw van twee deelplannen van de nieuwbouwwijk Berkelbosch, Strauss en Chopin. In de tussentijd wordt er al hard gewerkt aan de drie volgende fasen. De 150 woningen naar ontwerp van NBArchitecten uit Best worden nog duurzamer. 

De woningen in Berckelbosch hebben al een duurzame warmtepomp voor de verwarming, zonnepanelen op het dak voor de elektriciteit en goede isolatie om energieverspilling tegen te gaan. 

Momenteel zijn ze al bezig met het bevorderen van de biodiversiteit in een groene wijk door het gebruik van groene heggen, wadi's voor de opvang van regenwater en het uitzetten van vogelhuisjes.

Bron: ED

25 augustus 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief