654 reviews   |   4.6 / 5.0

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

Beleggen in huurwoningen: 3 tips

Wilt u als particuliere belegger een woning aankopen? Dan wilt u natuurlijk de juiste aankoop doen voor een zo goed mogelijke belegging. In dit artikel leest u een drietal tips om ervoor te zorgen dat u uw vastgoed aankoop goed kunt beoordelen. 

Tip nummer 1: Controleer de stukken van de Vereniging van Eigenaren

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de stukken van de VvE op te vragen wanneer u een appartement koopt. U kunt zo controleren of deze gezond is en of er mogelijk nog groot onderhoud uitgevoerd moet worden. Dit is van belang in de berekening van uw rendement. Check ook of de VvE bijdrage door alle leden betaald wordt en hoeveel geld er in het reservefonds zit. Haalt de VvE het om de jaarlijkse verplichte 0,5 % van de herbouwwaarde te sparen? Allemaal informatie uit de financïele stukken die erg waardevol voor u kan zijn. Lees daarnaast ook zeker de recente notulen en het huishoudelijke reglement door om te zien of er eventuele voorwaarden zijn. 

Tip nummer 2: Keur van tevoren de aanwezige apparatuur

Ga na wat voor apparatuur er in de woning aanwezig is: een CV ketel of een geiser of boiler? Wat is het bouwjaar en wanneer was het laatste onderhoud? Het vooraf opvragen van dergelijke informatie kan u veel onvoorziene kosten besparen. 

Tip nummer 3: Ga na of er leasecontracten aanwezig zijn

Vaak komt het voor dat de CV ketel of de geiser in een woning geleased worden door de eigenaar. Dan staat u voor de keuze of u dit leasecontract over wilt nemen of niet. Zo niet, dan bent u verantwoordelijk als belegger voor nieuwe apparatuur. Wilt u het contract wel overnemen? Regel dan dat uw klantnummer bekend is bij uw huurder(s) en uw vastgoedbelegger voor het geval van storingen. 

Bron: Vastgoedjournaal

29 mei 2019 Meer
Huurprijzen vrije sector verder gestegen

In de eerste paar maanden van 2019 zijn de huurprijzen in de vrije sector verder gestegen. Deze cijfers publiceerde huurplatform Pararius. De prijs per vierkante meter ging gemiddeld met 4,9 procent omhoog in het eerste kwartaal van 2019; huurders betalen nu gemiddeld € 16,33 per maand per vierkante meter. In de kleinere gemeentes rondom de grote steden zijn de huurprijzen in de vrije sector nog harder gestegen. In plaatsen als Haarlem, Schiedam en Almere was de stijging hoger dan in Rotterdam en Amsterdam zelf. Pararius geeft aan dat de bevolkingsgroei in de kleinere gemeenten hoog is, maar de nieuwbouw blijft achter. Dit verklaart de gestegen huurprijzen. 

Bron: Pararius

29 april 2019 Meer
6 procent van woningen in particuliere handen in 2018

In 2018 bezaten particuliere verhuurders samen ruim 475.000 woningen bestemd voor de verhuur. Dit komt neer op 6 procent van de totale woningvoorraad, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De totale woningvoorraad bestond uit ongeveer 8 miljoen huizen, waarvan 42 procent een huurwoning betrof. Het grootste gedeelte van de huurwoningen was in handen van corporaties, maar de overige 31 procent was in het bezit van overige verhuurders zoals bedrijven, particulieren en beleggers.

Veel particuliere verhuurders zijn actief in de Randstad. Hier wordt ruim een kwart van de particuliere huurwoningen verhuurd. Ook in Groningen is het aantal particuliere woningen als aandeel van de totale woningvoorraad groot. Particuliere verhuur kan ook het tijdelijk verhuren van een woning via een platform zoals Airbnb inhouden. De meeste verhuurders hebben 1 woning in de verhuur, maar er is ook een kleine groep (4 procent) die 5 of zelfs meer woningen verhuurt. 

Bron: Vastgoedactueel

08 april 2019 Meer
123Wonen groeit verder: opening van kantoor Dordrecht

Na vorig jaar uitgeroepen te zijn tot de grootste verhuurmakelaar van Nederland kunnen wij nu met trots melden dat we een kwalitatieve uitbreiding gevonden hebben voor het nieuwe kantoor 123Wonen Dordrecht.
Eerder werd regio Dordrecht door kantoor 123Wonen Rotterdam bediend, maar lokale aanwezigheid gecombineerd met landelijke slagkracht is de kracht van 123Wonen zodat onze klanten het beste bediend kunnenworden.

Franchise-ondernemer Jolien Heelan opent haar 123Wonen kantoor aan de Vissersdijk Beneden 44 te Dordrecht. Ze helpt beleggers graag met hun beleggingsobjecten op het hoge niveau zoals u van 123Wonen gewend bent. Zowel voor beheer van bestaande als voor aankoop van nieuwe beleggingspanden kunt u bij haar terecht.
Jolien heeft ruim 10 jaar ervaring als makelaar in verhuur en beheer door succesvol een makelaarskantoor te runnen in Australië.

Als enige verhuurmakelaar heeft 123Wonen nu landelijke dekking. Enkel rayon Zeeland wordt momenteel suboptimaal vanuit Bergen op Zoom bediend dus voor Zeeland is er dus nog plek voor een franchisenemer, indien u interesse heeft kunt u dit kenbaar maken door te mailen naar franchise@123Wonen.nl.

01 maart 2019 Meer
Kabinet wil meer aandacht voor de middenhuur

Het kabinet wil dat gezinnen met lage middeninkomens die momenteel te veel verdienen voor een sociale huurwoning, hier toch voor in aanmerking komen. Voor de eenpersoonshuishoudens wordt het met de nieuwe plannen juist lastiger om een huurhuis te krijgen. De nieuwe woningmarktplannen van het kabinet bevatten het plan om de inkomensgrens voor sociale huur (38.000 voor alle huishoudens) te laten afhangen van de samenstelling van een huishouden. Zo kunnen mensen die samen meer verdienen dan de grens toch een sociale huurwoning betrekken. Volgens minister Kajsa Ollongren is dit omdat zij meer aandacht willen creeëren voor de middenhuur.

In deze plannen komen eenpersoonshuishoudens minder snel in aanmerking voor een huurwoning in de sociale sector. Volgens de Woonbond en corporatiekoepel Aedes is dit een slechte zaak en een zorgelijke ontwikkeling. Juist deze groep ondervindt vaak problemen bij het vinden van een woning. Het kabinet vindt dat niet méér Nederlanders in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar juist minder. Het beleid moet worden gebaseerd op daadwerkelijke slaagkansen. Daarnaast stelt het kabinet voor om een zogenaamde 'Noodknop' voor middenhuur in te voeren in gemeenten met hoge huurstijgingen in de vrije sector. Zo kan een gemeente een maximumhuurprijs vaststellen voor een huis. Deze regel geldt alleen voor nieuw te verhuren woningen.

 

Bron: AD

27 februari 2019 Meer
ACM treedt eindelijk op tegen foute verhuurmakelaars

De autoriteit Consument & Markt (ACM) pakt eindelijk onterechte kosten die huurbemiddelaars aan huurders rekenen aan. Huurders hebben een kwetsbare positie, en huurbemiddelaars maken hier misbruik van door in deze krappe woningmarkt onterechte kosten te rekenen. 

123Wonen heeft hiervoor meermaals contact gehad met de ACM om deze oneerlijke handelspraktijken aan te pakken.

Onderzoek van ACM toont aan dat nog steeds 70% van alle bemiddelaars in woningen onrechtvaardige kosten rekent aan huurders. De regel is dat huurbemiddelaars geen kosten in rekening mogen brengen wanneer zij werken in opdracht van de verhuurder. Dus ook niet onder het label van zogenaamde courtage, administratie-, contract of inschrijfkosten.

Eerder is al actie ondernomen tegen de onterechte bemiddelingskosten, maar nog steeds hebben veel bemiddelaars hun gedrag niet gewijzigd. Consumenten worden door de ACM aangespoord om onterechte kosten te melden bij de ConsuWijzer. Hier kunnen zij ook advies krijgen over hun rechten als consument, en informatie en voorbeeldbrieven vinden om hun recht te halen. De signalen van consumenten zijn een zeer belangrijke bron van informatie voor het ACM, nu ook in de strijd tegen onterechte huurbemiddelingskosten. De actie tegen deze wanpraktijken wordt de komende tijd voortgezet.

Bron: Autoriteit Consument & Markt

13 februari 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief