730 reviews   |   4.6 / 5.0

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

123Wonen Den Bosch krijgt 14 nieuwbouwwoningen in de verhuur

123Wonen Den Bosch zal de verhuur van 14 nieuwbouwwoningen in de wijk 'De Waluwe' in Zaltbommel gaan verzorgen. De woningen aan het Dick van Tussenbroeckhof worden opgeleverd in december 2019/januari 2020 en zijn energiezuinig, beschikken over een eigen achtertuin en zijn voorzien van een moderne en compleet ingerichte keuken, badkamer en toilet. 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met ons kantoor in Den Bosch. 

03 oktober 2019 Meer
Kabinet grijpt in op huurmarkt

Het kabinet grijpt in op de huurwoningmarkt. De huurprijzen worden minder afhankelijk van de opgelopen WOZ-waarde en ook gaan scheefhuurders meer huur betalen. Met deze maatregelen wil het kabinet de vastgelopen woningmarkt vlot trekken. De problemen op de woningmarkt zijn een van de belangrijkste vraagstukken van dit politieke jaar. 

In de berekening van de maximale huurprijs gaat de WOZ-waarde van een woning nog maar voor 33 procent meetellen. Nu is deze waarde nog vaak de aanstichter van grote huurstijgingen. Scheefwoners gaan flink meer huur betalen. Dit gaat om huurders die een duurder huis zouden kunnen betalen, maar toch in een sociale huurwoning blijven wonen. Jaarlijks zal de maandhuur voor deze groep omhoog gaan met 50 tot 100 euro, tot een maximum van 720 euro. Zo wordt doorstroming op de huurmarkt bevorderd en krijgen woningcorporaties de ruimte om voor mensen met een lager inkomen de huur te verlagen.

Bron: Business Insider

01 oktober 2019 Meer
123Wonen Groningen levert 5 nieuw gerealiseerde appartementen op

In september levert 123Wonen Groningen 4 nieuwe appartementen op aan de Noorderbinnensingel in Groningen. 123Wonen zal de verhuur van dit project genaamd "Het Grashuis" gaan verzorgen. De appartementen zijn 50 m2 groot en beschikken over een gezamenlijk dakterras. Ook wordt er een penthouse gerealiseerd, deze zal in 2020 klaar zijn om verhuurd te worden. Alle appartementen zijn zeer energiezuinig en hebben een prachtige ligging aan het noorderplantsoen in Groningen. 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met ons kantoor in Groningen. 

 

22 augustus 2019 Meer
Meer koopwoningen in gebruik als huurwoning

Volgens het CBS kwamen in 2017 bijna 100.000 woningen die geen eigendom waren van een woningcorporatie in gebruik als huurwoning. Dit waren eerst allemaal koopwoningen. Huurwoningen die niet in handen zijn van een woningcorporatie hebben als eigenaar een particulier, bedrijf of institutionele belegger. Het CBS noteert dat de grootste stromen op de woningmarkt mutaties van koopwoningen naar overige huurwoningen zijn. 

Het aantal koopwoningen dat in gebruik genomen wordt als huurwoning is de laatste jaren enorm gestegen. In 2014 ging het nog om ruim 62.000 koopwoningen die in de verhuur gingen; in 2017 is dit aantal gestegen naar bijna 100.000. 

Bron: CBS

09 juli 2019 Meer
123Wonen viert 10-jarig bestaansfeest

Op zaterdag 15 juni vierde 123Wonen haar 10-jarig bestaansfeest! Alle franchisenemers kwamen naar onze hoofdstad om daar een feestelijke dag met elkaar te beleven. 10 jaar 123Wonen betekent al 10 jaar de perfecte match tussen tevreden huurders en verhuurders: alles op een steeds hoger kwaliteitsniveau sinds het ontstaan in 2009. Momenteel hebben wij een landelijke dekking met 28 lokale 123Wonen kantoren en bouwen we steeds verder aan onze toekomst.

20 juni 2019 Meer
Beleggen in huurwoningen: 3 tips

Wilt u als particuliere belegger een woning aankopen? Dan wilt u natuurlijk de juiste aankoop doen voor een zo goed mogelijke belegging. In dit artikel leest u een drietal tips om ervoor te zorgen dat u uw vastgoed aankoop goed kunt beoordelen. 

Tip nummer 1: Controleer de stukken van de Vereniging van Eigenaren

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de stukken van de VvE op te vragen wanneer u een appartement koopt. U kunt zo controleren of deze gezond is en of er mogelijk nog groot onderhoud uitgevoerd moet worden. Dit is van belang in de berekening van uw rendement. Check ook of de VvE bijdrage door alle leden betaald wordt en hoeveel geld er in het reservefonds zit. Haalt de VvE het om de jaarlijkse verplichte 0,5 % van de herbouwwaarde te sparen? Allemaal informatie uit de financïele stukken die erg waardevol voor u kan zijn. Lees daarnaast ook zeker de recente notulen en het huishoudelijke reglement door om te zien of er eventuele voorwaarden zijn. 

Tip nummer 2: Keur van tevoren de aanwezige apparatuur

Ga na wat voor apparatuur er in de woning aanwezig is: een CV ketel of een geiser of boiler? Wat is het bouwjaar en wanneer was het laatste onderhoud? Het vooraf opvragen van dergelijke informatie kan u veel onvoorziene kosten besparen. 

Tip nummer 3: Ga na of er leasecontracten aanwezig zijn

Vaak komt het voor dat de CV ketel of de geiser in een woning geleased worden door de eigenaar. Dan staat u voor de keuze of u dit leasecontract over wilt nemen of niet. Zo niet, dan bent u verantwoordelijk als belegger voor nieuwe apparatuur. Wilt u het contract wel overnemen? Regel dan dat uw klantnummer bekend is bij uw huurder(s) en uw vastgoedbelegger voor het geval van storingen. 

Bron: Vastgoedjournaal

29 mei 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief