9.2 / 10 1035 reviews 

Nieuws en actualiteiten

Hieronder vindt u ons nieuws.

Onderzoeksplatform Investico, Vers Beton en Trouw hebben op basis van een representatieve steekproef op Pararius geconcludeerd dat bijna de helft van de particuliere huurwoningen worden aangeboden met een tijdelijk contract. Ongeveer 65 procent van alle huurwoningen in Nederland wordt aangeboden op Pararius. 

In 2016 zijn tijdelijke huurcontracten ingevoerd om als oplossing te dienen voor het woningtekort. De huurcontracten zouden dan leiden tot een groter aanbod. Huiseigenaren zouden sneller een woning aanbieden omdat ze sneller van de huurder konden afkomen. Althans dat was de gedachten er achter. 

De wet wordt volgend jaar zomer geëvalueerd laat minister Ollongren weten in een reactie. In de tussentijd bereid de minister een wetsvoorstel voor, waardoor een tijdelijk contract eenmalig kan worden verlegd met een jaar. 


Bron: NOS
8 december 2020

14 december 2020 Meer

123Wonen heeft inmiddels 1000 reviews op het platform Feedback Company ontvangen met een gemiddelde van maarliefst 9.2/10. We zijn dan ook trots op alle kantoren van 123Wonen.

Die waardering is erg fijn, en nu op naar de 10/10! 

 

 

20 november 2020 Meer

Ben je op zoek naar een modern, volledig uitgeruste studio of appartement in Almere, op korte afstand van Amsterdam? In slechts 20 minuten sta je namelijk op Amsterdam Centraal Station!

Er zijn ondergronde parkeerplaatsen beschikbaar tegen een toeslag en het gebouw beschikt over een restaurant, bar en gratis WIFI in alle gebieden. Je kunt zelfs gebruik maken van het zwembad. 

Meer informatie over deze unieke kans kun je hier vinden. 

17 november 2020 Meer

Wil jij wonen in een nieuw appartement op ideale locatie nabij alle voorzieningen in de prachtige, groene omgeving van de Achterhoek? Dit is jouw kans! 

Wij hebben 12 nieuw gerealiseerde appartementen te huur aan de Achterstraat/Spaarbanksteeg in hartje Lochem. Deze mooi afgewerkte appartementen variëren van ca. 33 tot en met 69 m2. Voor de meeste woningen is ook huurtoeslag mogelijk.

Word jij de eerste bewoner van een van deze mooie appartementen? Neem dan snel contact op met 123Wonen Deventer. 

12 november 2020 Meer

Vanaf juli 2021 worden alle Nederlandse woningen gelabeld waarmee de staat van de fundering wordt aangegeven. Het label wordt meegenomen in het taxatierapport van huizen. Anders dan het energielabel was dit geen initiatief van de overheid, maar van de makelaarsvereniging.

Volgens voorzitter Dick de Jong van KCAF, initiatiefnemer van het Nationaal Funderingsloket, moet het label voorkomen dat problemen met funderingen verergeren zonder dat iemand het weet. Van de 7,7 miljoen Nederlandse woningen, kampt een miljoen met funderingsproblemen. De urgentie is hoog bij 250.000 woningen door droogte en lage waterstanden. Voor veel woningen is dat funest, zeker als ze gebouwd zijn voor 1970.

Door het KCAF is er een model ontwikkeld om de staat van de funderingen in wijken te bepalen. Hierbij wordt gekeken naar satellietbeelden, grondwaterstand en bodem. Door een label toe te voegen aan het rapport, kan een nieuwe koper kijken hoeveel geld er nog in de woning gestoken moet worden om niet voor onvoorziene verrassingen te komen staan.

 

Bron: NOS.nl
21 oktober 2020

26 oktober 2020 Meer

Samen met gemeenten en provincies trekt het kabinet ruim 620 miljoen euro uit om snel nieuwe woningen te bouwen. Dit komt neer op 27 bouwprojecten met totaal 51.000 woningen. De bouwkosten liggen te hoog waardoor het zonder subsidie niet gebouwd zou kunnen worden.

Volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komen er veel betaalbare woningen in de projecten. Het gaat om 14.000 sociale huurwoningen, 12.000 middenhuurwoningen en 6000 goedkope koopwoningen (onder de NHG-grens). In de bouwplannen zijn vooral woningen voor starters en senioren meegenomen. Ook zijn de studenten niet vergeten, hier wordt ook nog voor gebouwd. 

Voor afgelopen jaar is er een miljard euro uitgetrokken om de bouwplannen te realiseren. Dat is nodig geweest om snel te bouwen aangezien er een enorm tekort is op de woningmarkt. 

 

Bron: RTL Nieuws

15 september 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief