9.2 / 10 1817 reviews 

10 tips die je nodig hebt bij het verhuizen

2 min. te lezen

Terug

Ga je binnenkort verhuizen? Ga je in Zuid-Holland wonen, of juist vanuit deze provincie ergens anders wonen? Misschien wel in het buitenland? Lees dan deze 10 tips zorgvuldig door om een veilige, efficiënte en probleemloze verhuizing te hebben.

Tip 1: Begin op tijd met offertes aanvragen

Zodra je weet waar je gaat wonen is het zaak om te beginnen de verhuizing voor te bereiden. Wacht zeker niet langer dan nodig is! Verhuizers hebben het druk en hoe langer jij wacht met het afsluiten van een contract, hoe groter de kans dat jouw voorkeursverhuizer geen plaats meer heeft op het gewenste moment.

Tip 2: Vraag meerdere offertes aan

Het loont ten alle tijden om je goed te oriënteren en bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Prijzen en bijkomende diensten verschillen namelijk en zo kun je goed op een rijtje zetten wat voor jou passend is. Zoek je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Leiden, bestudeer dan goed welke opties je hebt.

Tip 3: Kies een erkend verhuizer

Kies altijd voor een verhuizer die het logo "Erkende verhuizer" heeft. Zo weet je zeker dat het verhuisbedrijf aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

Tip 4: Check reviews

Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf in Den Haag? Dan is het - net als voor andere bestemmingen natuurlijk - zonder meer de moeite waard om te checken wat andere mensen vinden van de verhuizer die jij eventueel wilt gaan inhuren. Vaak vind je de reviews op de site van de verhuizer zelf, maar het kan zijn dat je ze vindt op de website van een onafhankelijke beoordelaar waar klanten reviews achterlaten.

Tip 5: Begin tijdig met inpakken

Een open deur, maar toch: Begin tijdig met inpakken, zeker van spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Dit voorkomt stress van het last-minute inpakken en je houdt daardoor beter overzicht.

Tip 6: Gebruik professionele verhuisdozen

Gebruik zoveel mogelijk echte, professionele verhuisdozen die je kunt kopen of huren bij de verhuizer. Deze dozen kunnen gegarandeerd een bepaald gewicht hebben en hebben bovendien een formaat dat goed door de verhuizers te verwerken is. Daardoor verloopt de verhuizing sneller en is er minder kans op schade. Ze zijn er in allerlei afmetingen.

Tip 7: Maak gebruik van opslag

Kun je nog niet alles in je nieuwe huis kwijt? Maak dan gebruik van opslag. Dat is veilig en handig. Wil je tussendoor toch bij je spullen? Dan kan dat altijd.

Tip 8: Check of je verhuisvergoeding kunt krijgen

Wist je dat er soms mogelijkheden zijn om een verhuisvergoeding te krijgen? Bijvoorbeeld als je dichter bij je werk gaat wonen of als je oude huis gesloopt wordt. Vraag ernaar bij je werkgever of de betreffende instantie.

Tip 9: Zeg tijdig je abonnementen op

Houd rekening met opzegtermijnen of verhuisnotificaties. Zeg daarom tijdig je abonnement op gas / elektriciteit en bijvoorbeeld internet op, over geef de verhuizing op tijd door. Zo is alles geregeld zodra je in je nieuwe huis trekt. Denk ook even aan het aanpassen van bijvoorbeeld je inboedelverzekering, dat vaak aan een adres gekoppeld is.

Tip 10: Maak goede afspraken!

Last but not least in ons lijstje met verhuistips: Maak goede afspraken met je verhuizer. Maak duidelijk wat je verwacht en stel vragen als iets in de offerte onduidelijk is. Dit voorkomt verwarring en teleurstelling!

Met deze tips moet het lukken om een vlekkeloze verhuizing te hebben en een goede start in je nieuwe huis, waar je ongetwijfeld met veel plezier zult gaan wonen. Ga maar alvast de housewarmingsparty plannen!

Publicatiedatum 30/11/2023