9.2 / 10 1821 reviews 

3 duurzame innovaties die je kan toepassen op je woning

2 min. te lezen

Terug

Het verduurzamen van een woning is de afgelopen jaren interessanter geworden. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu, maar ook de stijgende prijzen zorgen ervoor dat men het liefst wilt investeren in het verduurzamen van een huis. Hiermee zorg je ervoor dat het huis zo min mogelijk onnodige energie verbruikt, en mogelijk zelf energie genereert. Gelukkig krijgt men van de overheid ook een steuntje in de rug hiervoor en zorgt het voor financiële voordelen in de toekomst. Hoe eerder er geïnvesteerd wordt in het verduurzamen van een woning, hoe beter. Om het nog aantrekkelijker te maken zijn er tegenwoordig steeds meer innovaties die het verduurzamen van een woning makkelijker en leuker maken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen montagemateriaal dat door de jaren heen steeds innovatiever is geworden of infrarood verwarmingen die je huis aangenaam verwarmen. Lees snel verder voor 3 duurzame innovaties die je woning verduurzamen. 

 

  • Warmte opslaan in water

 

Het opslaan van warmte is een gat in de markt als het gaat om verduurzamen. Op deze manier hoeft warmte niet opgewekt te worden, wat energie bespaart. Er is een Nederlandse uitvinding die warmte opslaat in een waterzak. Het warme water zit in een zak met een isolatieschil die zo goed is, dat er bijna geen warmte verloren gaat. De waterzak is in verschillende groottes beschikbaar en kan voor een soort buffer dienen. 

 

  • Duurzamer douchen

 

Ook een uitvinding uit ons land die draait om het verduurzamen van douchen. Een doorn in het oog, want we douchen dagelijks en het verspilt veel liters water. Met de Nederlandse uitvinding, waarmee volop geëxperimenteerd wordt, hoeft men deze maatregelen niet meer te nemen. Het zorgt ervoor dat tijdens het douchen je douchewater wordt schoongemaakt en weer hergebruikt kan worden. Je verbruikt dan maar 30 liter in plaats van 150 tijdens een 10 minuten douche. 

 

  • Zonnepanelen blijven innoveren

 

Kleine innovaties doen er toe wanneer ze het gemakkelijker maken om de woning te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan een montagesysteem van Esdec, wat het monteren van je zonnepanelen gemakkelijker maakt. Waardoor montages minder lang hoeven te duren. Zonnepanelen blijven ook een grote rol spelen. Huidige ontwikkelingen laten zelfs zien dat zonnepanelen ook je water kunnen verwarmen, zelfs als er geen zon is. 

Er zijn zoveel innovaties die het je gemakkelijker en voordeliger maken om te verduurzamen. Je helpt de planeet en je bespaart ook geld. Houd vooral de nieuwe innovaties in de gaten wanneer je een huis wilt verduurzamen en onthoud dat kleine aanpassingen uiteindelijk grote verschillen kunnen maken.

Publicatiedatum 10/08/2022