9.2 / 10 1779 reviews 

3 Eyecatchers voor jouw interieur

3 min. te lezen

Terug

Heb jij een prachtig huis, maar heb je het gevoel dat er iets ontbreekt? Dan is een eyecatcher vaak het perfecte item om je huis direct wat extra’s te geven. Hierbij kun je denken aan een mooi ornament op voet, maar er zijn ook tal van andere accessoires die het als eyecatcher goed doen. Omdat de keuze natuurlijk enorm is, hebben we een aantal handige tips voor je en geven we je meteen een top 3 met echte eyecatchers, waarvan wij vinden dat deze niet mogen ontbreken in jouw woning. Dus kan jouw interieur wel wat extra’s gebruiken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is een eyecatcher precies?

Voor we verdergaan met onze top 5, is het goed eerst wat verder toelichting te geven op wat een eyecatcher nu eigenlijk is. Een eyecatcher in het interieur is dat ene element dat direct de aandacht trekt en een onvergetelijke indruk achterlaat. Het is vaak een opvallend object, een kunstwerk, een kleurrijke meubelstuk, of zelfs een unieke architectonische eigenschap van de ruimte. Een eyecatcher is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar dient ook als het middelpunt van een kamer, waardoor het de sfeer en stijl van het interieur definieert. Het kan dienen als gespreksonderwerp, een uitdrukking van persoonlijkheid, of simpelweg als een kunstzinnige toevoeging die de ruimte tot leven brengt. Het kiezen van de juiste eyecatcher is een kunst op zich, omdat het de balans tussen functionaliteit en esthetiek in een interieur kan versterken en een uniek karakter kan geven aan elke ruimte.

1. Ornament

Een ornament als eyecatcher voor in huis is een prachtige manier om een vleugje elegantie en persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. Ornamenten zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren, waardoor je gemakkelijk een stuk kunt vinden dat perfect bij jouw stijl past. Een ornament op een voet is vaak een uitstekende keuze, omdat het een gevoel van statigheid en verfijning uitstraalt. Plaats het op de vensterbank om een speels spel van licht en schaduw te creëren, of zet het op een dressoir om een subtiel accent punt toe te voegen aan je interieur. Met een ornament kun je je creativiteit de vrije loop laten en de sfeer van je huis verfraaien met een tijdloos stukje decoratie.

2. Schilderijen

Wanneer we het hebben over een echte eyecatcher voor in huis, dan denken we vaak niet direct aan de mogelijkheden die we hebben als het gaat om de muren. De muren zijn vaak saai en kaal en daarom de perfecte plek om je interieur flink mee te boosten. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is de stijl en ook het formaat van de decoratie. Stel dat je kiest voor een mooi groot schilderij voor boven de bank, dan is het belangrijk dat deze in het middel hangt, maar ook niet te laag, waardoor je het risico loopt dat de bank en het schilderij als het ware in elkaar overlopen.

3. Vintage stoel

Hoe gaaf is dat, je hebt een te gek modern interieur, volledig ingericht met woonaccessoires van KNUS Lifestyle en je kiest voor één opvallend meubelstuk, zoals bijvoorbeeld een vintage stoel. Bij vintage denken we namelijk vaak aan de kringloopwinkel, maar wist je dat er tegenwoordig ook ontzettend veel ‘nieuwe’ vintage items te koop zijn? Het enige waar je wel even goed op moet letten, is dat het niet alleen decoratief een toevoeging heeft, maar bijvoorbeeld ook praktisch. Vooral in het geval van een wat kleinere woning, is het niet handig dat je er een stoel hebt staan, die eigenlijk alleen voor de sier is.

Kies voor items die bij je passen

Het inrichten van een huis is iets wat je niet zomaar even doet. Dat geldt dus ook voor het uitzoeken van een eyecatcher. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar je huidige stijl en op basis daarvan kijkt wat past. Wel is het juist de bedoeling van dit object, dat het opvalt. Het mag dus qua vorm, kleur en ook formaat best afwijken van de rest van de stijl in huis, sterker nog, dit doet het interieur vaak alleen maar  goed.

Publicatiedatum 20/09/2023