9.2 / 10 1836 reviews 

3 praktische tips voor het inrichten van je babykamer

2 min. te lezen

Terug

Sta jij op het punt om moeder te worden van een prachtige zoon of dochter? Dan wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes is geregeld. De kinderwagen dient klaar te staan, maar ook kleertjes, luiers en al het andere wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een kindje krijgt. Eén van allereerste zaken die uiteraard geregeld dient te worden, dat is de babykamer. Dit is immers de plek waar ze het grootste gedeelte van de tijd zullen gaan doorbrengen. Omdat er vooral al aanstaande moeder ontzettend  veel op je af komt en het natuurlijk voor de eerste keer allemaal ontzettend spannend is, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je helpen bij het inrichten van de babykamer. 

Creëer rust

Er is voor een pasgeboren baby niets belangrijker dan rust. Zorg er daarom dus ook voor dat je hier tijdens het inrichten van de babykamer dan ook rekening mee houdt. Je kunt het uiteraard wel naar eigen smaak inrichten, maar voorkom allerlei verschillende felle kleurtjes. De kans dat je baby daar last van heeft, is simpelweg ontzettend groot. Zorg er daarom dus voor dat je kiest voor ‘zachte’ verlichting, zodat het niet te fel is aan de oogjes van je baby. Ook is het belangrijk dat je rekening houdt met de decoratie aan de muur. Een poster babykamer is uiteraard ontzettend mooi, echter zorg er dan wel voor dat je het qua kleuren neutraal houdt. Een muursticker babykamer is overigens ook een goede manier om de muur van de babykamer wat extra sfeer te geven.

Maak het ook jezelf makkelijk

Vooral in de eerst periode van het nog prille leventje van je kleintje, zal je ook zelf de nodige tijd in de babykamer doorbrengen. Denk alleen al is aan het aankleden, in bedje doen en het geven van de fles. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat ehet ook voor jou praktisch is om alles goed in te kunnen doen. Bijvoorbeeld een degelijke stoel waarop jij tijdens de nachtvoeding je baby goed kunt vasthouden. Ook zaken zoals een commode met voldoende ruimte voor de luiers, ondergoed en overige zaken zodat je ze binnen handbereik hebt is ontzettend handig.

Houd het veilig

Het klinkt vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat de kamer van je baby veilig is en dat ze nergens bij kunnen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen schilderij babykamer boven het bedje van je baby hangt. Mocht deze er om wat voor reden dan ook afvallen, dan kan dit natuurlijk vreselijke gevolgen hebben. Ook een stopcontact dichtbij het bedje, is iets om zeker rekening mee te houden. Daarnaast is het ook van belang dat je het bedje niet naast of de dicht bij de verwarming neerzet. Kortom, allemaal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je bezig gaat met het inrichten van de babykamer.

Publicatiedatum 08/08/2022