9.2 / 10 1824 reviews 

3 tips voor het inrichten van de kinderkamer

2 min. te lezen

Terug

Als je net kersverse ouders bent geworden van een zoon of dochter, dan wil je natuurlijk wel dat ze een plekje hebben waar ze helemaal tot rust kunnen komen. Vooral in het eerste jaar van het nog prille leventje van je baby, slapen ze gemiddeld tussen de 16 en 20 uur per dag. Omdat het dus ontzettend belangrijk is dat je niet alleen een goed bedje voor je kleine koopt, maar ook zorgt voor een rustige en aangename sfeer in de kinderkamer, delen we een aantal handige tips met je. Met onze tips wordt het inrichten van de kinderkamer namelijk een stuk makkelijker. Vooral wanneer je als vrouw halverwege de zwangerschap zit en de hormonen beginnen te werken, is het soms best lastig om alles helder te kunnen blijven zien.

Kies de juiste kleuren

Wat belangrijk is in een slaapkamer, is een stuk rust. Dit is namelijk de plek waar we moeten kunnen ontspannen en dat wordt erg lastig als er allemaal felle kleuren worden gebruikt. Natuurlijk is het wel leuk om voor een kinderkamer te kiezen voor een bepaald thema, zoals een houten kinderbed in de vorm van een boomhut of speelhuisje. Belangrijk is vooral dat je het geheel rustig houdt. Zo doet het jungle thema het vaak ontzettend goed, omdat deze kleuren rust uitstralen en de natuur uiteraard ook een positieve uitwerking heeft op onze geest. Kies daarom voor rustige en vooral ook zachte kleuren, zodat je kleintje niet overprikkeld kan raken door bijvoorbeeld een gele muur.

Zorg voor opbergruimte

Je kent het wel, je kleine moet worden verschoont en heeft zichzelf iets ondergeplast. Niet erg, maar meerdere rompertjes per dag is dus alles behalve een uitzondering. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor voldoende opbergruimte, zodat je speelgoed, maar ook kleding en andere dingen gemakkelijk kunt opbergen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei makkelijke manieren en kun je zelfs kiezen voor een peuterbed hout hoogslaper, zodat je eronder nog voldoende ruimte hebt om allerlei spullen op te kunnen bergen. Dit is vooral handig wanneer je wat beperkte ruimte hebt op de slaapkamer van je kind of wanneer je gewoon een stuk slimmer om wilt gaan met de ruimte die je hebt.

De juiste verlichting

Om ervoor te zorgen dat je kind niet alleen heerlijk kan slapen op zijn of haar slaapkamer, maar er overdag ook kan spelen, is het belangrijk om ook aandacht te schenken aan de verlichting. Wat we namelijk vaak zien, is dat er wel wordt gedacht aan een nachtlampje zodat ze lekker kunnen slapen, maar niet direct aan de inval van natuurlijk licht. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen, dat het veel beter is om overdag lekker met het licht van buiten te kunnen spelen, bijvoorbeeld door te kiezen voor raambekleding dat gemakkelijk open en dicht te doen is. Je zult zien dat wanneer je niet alleen aan de slag gaat met sfeervolle verlichting, maar ook denkt aan het praktische gedeelte, die de slaapkamer direct een stuk gezelliger en ook makkelijker maakt, bijvoorbeeld bij het verschonen van de luier.

 

Publicatiedatum 17/04/2024