9.2 / 10 1836 reviews 

4 dingen waar je op moet letten bij het verkopen van je woning

2 min. te lezen

Terug

Misschien ben je onlangs van baan veranderd of wil je dichter bij je kleinkinderen wonen. Wat de reden ook is, je gaat jouw huis verkopen. Dit zal zeker een opwindend nieuw hoofdstuk van het leven kunnen betekenen. 

Bij het verkopen van je huis komt veel kijken. De koop van een nieuw huis is daarnaast nóg ingewikkelder! En dan moeten we de sentimentele waarde niet vergeten. Naast het afscheid nemen van al die prachtige herinneringen die je hier hebt opgebouwd, komen er misschien ook nog een aantal nodige reparaties bij kijken. 

Mensen wonen gemiddeld 10 jaar in hun huis, dus de rommel op zolder kan zich door de jaren heen ook wel opstapelen. Dit moet natuurlijk allemaal nog op orde worden gebracht voordat de bezichtigingen kunnen beginnen. Waar moet je op letten?

Bekijk jouw huis door de ogen van een koper

Misschien denk jij dat jouw huis er perfect uitziet, maar anderen kunnen een andere mening hebben. Vraag een vriend om door jouw huis te lopen en jou te wijzen op kenmerken die de verkoop kunnen schaden. Het is natuurlijk beter om realistisch over jouw huis te zijn, dan het risico te lopen om de interesse van potentiële kopers te verliezen. 

Vergeet de tuin niet

We hebben het al gehad over een opgeruimde zolder. Dit geldt uiteraard voor het gehele huis. Zorg dat het altijd netjes en schoon is tijdens een bezichtiging. Dit zal zeker helpen bij de verkoop. Daarnaast wordt de tuin ook nog wel eens overzien, vooral in de winter. Een slordige onverzorgde tuin kan jouw huis een slecht uiterlijk geven. Ook al is het binnen spik en span,  dan nog kan een rommelige tuin de kansen op een verkoop verkleinen. Kopers willen uiteraard een droomhuis en een droomtuin. 

Laat je huis taxeren

Een goede manier om te beginnen met de verkoop van jouw huis, is om de woning te laten taxeren. Hierbij wordt gekeken naar hoeveel jouw woning waard is in de huidige woningmarkt. Hiervoor kun je een taxateur inschakelen. 

Huur een makelaar in

Het internet maakt het tegenwoordig erg eenvoudig om een goede makelaar te vinden. Je hoeft slechts “huis verkopen Heel” in te typen, of natuurlijk de plaats waar jij woont. Als je de term huis verkopen Heel hebt ingetypt, zal je een aantal makelaars vinden. 

Bekijk de profielen van de makelaars die je hebt gevonden door huis verkopen Heel in te typen. Bekijk of de makelaars huizen in jouw omgeving aanbieden, hoeveel ze verkopen en hoe andere klanten hen beoordelen. Bekijk ook of ze professionele foto’s gebruiken.

Publicatiedatum 22/04/2022