9.2 / 10 1816 reviews 

4 manieren om je huur appartement goedkoop te verbeteren 

2 min. te lezen

Terug

Als je een huis of appartement huurt, zijn je mogelijkheden om je huis te renoveren beperkt. Je wilt waarschijnlijk geen duizenden euro's uitgeven om bijvoorbeeld je keuken te renoveren, alleen om over een paar jaar te verhuizen - met het risico dat je je borg verliest. Je eigenaar of huurbaas wil misschien niet dat je die badkamer tegel eruit haalt, ook al is die vreselijk verouderd. Er zijn echter goedkope cosmetische veranderingen die je kunt aanbrengen aan een huurwoning, die niet zoveel moeite kosten als je zou denken, en die je gemakkelijk kunt terugdraaien als je verhuist, als je huisbaas dat eist. Hieronder vind je vier goede manieren:

Upgrade de verlichting 

De meeste appartementen worden geleverd met armaturen voor plafondmontage die eenvoudig kunnen worden vervangen zonder dat er iets opnieuw hoeft te worden bedraden: kies gewoon je nieuwe armatuur, schroef de oude los en vervang deze door je nieuwe, betere armatuur. Als er herbedrading nodig is - misschien wil je bijvoorbeeld een plafondmontage in een hanglamp veranderen - zorg er dan voor dat je eerst de elektriciteit bij je zekeringkast of stroomonderbreker afsluit. Eventueel kun je zelfs de beste daglichtlamp aanschaffen om hiermee de verlichting in je huurappartement een upgrade te geven! 

Plak tegelstickers op

Tegelstickers zijn de makkelijkste en goedkoopste manier om een keuken of badkamer te veranderen. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Ze gaan recht boven de bestaande tegels en zijn gemakkelijk afneembaar. Natuurlijk zullen tegelstickers niet helemaal dezelfde gepolijste look van echte tegels hebben, maar ze zijn er in een verscheidenheid van ontwerpen en er zijn tal van unieke, high-end opties om uit te kiezen. Het renovatieproject is snel, zonder rommel en neemt slechts een paar minuten in beslag. De stickers zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen efficiënt worden verwijderd door wat warmte met een föhn te gebruiken en ze af te pellen.

Installeer nieuwe kastgrepen

Je weet waarschijnlijk al hoe makkelijk het is om de oude, verouderde hardware op je kasten te vervangen, je kunt hierbij gedurfd zijn en een statement maken met je vervangingen. Vervang en match de hardware op je kasten, deuren en meubels met ongebruikelijke alternatieven. Probeer leren, stenen, glazen grepen, of stijlvolle acryl en metalen combo's voor een uniek alternatief voor het roestvrij staal dat iedereen krijgt. Het mooie hiervan is dat de handgrepen voor kasten over het algemeen maar een paar euro kosten, terwijl de installatie ook snel en eenvoudig is. 

Creëer een feature wall

In een standaard appartement kun je een unieke muur aanbrengen: een muur die zo is ingericht dat hij opvalt en meteen je aandacht trekt. Je kunt dit bijvoorbeeld bereiken met een simpele verflaag in een gewaagde kleur of een fotogalerij. Kijk eens op sites als Wooninformatie.nl en Pinterest om inspiratie te krijgen voor het creëren van de feature wall! Het is hierbij wel van belang om je aan de regels in het huurcontract te houden. Zo mag je de muur bijvoorbeeld niet een andere kleur geven of erin boren, zoek dan naar alternatieven om toch nog een feature wall te kunnen creëren. 

Publicatiedatum 26/09/2022