9.2 / 10 1808 reviews 

4 tips voor de inrichting van de hal

2 min. te lezen

Terug

Aan de inrichting van woonkamers, slaapkamers en keukens gaan meestal vele moodboards vooraf. De hal daarentegen is vaak een vergeten vertrek. Zonde! Het is immers de eerste ruimte die je betreedt. Wil jij je gasten ook een goede eerste indruk geven? Ga dan aan de slag met onderstaande hal styling tips!

  1. Kapstok

Wat is het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van een hal? Een kapstok natuurlijk! Het is een essentieel onderdeel van een hal. Waar moet je anders je jas kwijt? Hiervoor zijn verschillende opties. Tegenwoordig is vooral de zwarte metalen garderobestang met kledinghangers in trek. Dit type kapstok is vooral prachtig bij moderne en industriële entrees. Heb je een grote hal? Dan kan je ook kiezen voor een complete garderobekast. Zo voorkom je dat het een rommeltje wordt. Jassen en schoenen zijn immers keurig weggestopt achter de deurtjes. Houd je van de landelijke stijl? Dan is een houten garderobekast met veel details prachtig. In een moderne hal kies je beter voor een minimalistische inbouwkast. Heb je juist minder ruimte? Dan zijn haakjes of knoppen waarschijnlijk handiger.

  1. Spiegel

Veel mensen doen graag ‘een laatste check’ voor ze het huis verlaten: Even controleren of je geen tandpasta hebt gemorst of een pluk kattenhaar aan je billen hebt hangen. Een spiegel in de laatste ruimte die je verlaat als je weggaat is daarom wel zo handig. In de hal dus! En dan natuurlijk het liefst een exemplaar waarin je jezelf van top tot teen ziet. Heb je geen ruimte aan de muur meer over voor een spiegel? Om ruimte te besparen kan je ook de deur van de garderobekast van een spiegel voorzien. Of de toiletdeur. PS: Wist je dat spiegels een ruimte groter doen lijken? Ideaal voor een kleine vertrek zoals de hal!

  1. Verlichting

Fijn zo’n spiegel, maar zonder goede verlichting heb je er vrij weinig aan. Zeker wanneer je in de winter in alle vroegte naar je werk moet. Dan heb je immers ook niets aan binnenkomend daglicht. Goede verlichting is dus een must. Heb je een laag plafond? Dan is een plafoniere het handigst. Heb je juist een hoger plafond? Maak dan een statement met een mooie kroonluchter! Tip: Er bestaan tegenwoordig ook spiegels met een rand van LED verlichting. Zo kan je jouw outfit optimaal beoordelen.

  1. Raambekleding

Het komt misschien niet direct in je op, maar ook in de hal is raambekleding vaak onmisbaar. Wanneer je een voordeur met veel glas hebt bijvoorbeeld. Tegenwoordig zie je dat veel voordeuren zijn voorzien van zijlichten: Een lang smal raam naast de voordeur. Deze extra lichtinval doet de hal optisch ruimer aanvoelen. Geen overbodige luxe voor één van de kleinste kamertjes van het huis. Overdag is al die lichtinval dus zeer welkom. ‘s Nachts zijn die grote glaspartijen echter minder handig. Wanneer je ‘s nachts in je ondergoed naar beneden loopt om iets te drinken te pakken bijvoorbeeld. Dan wil je natuurlijk niet dat de hele buurt kan meegenieten toch? Reden genoeg dus om na te denken over raambekleding in je hal. Voor lange smalle ramen zijn jaloezieën heel geschikt. Deze zijn namelijk al uitvoerbaar vanaf  een breedte van 17 centimeter. Voor ramen vanaf 20 centimeter zijn ook rolgordijnen en plisségordijnen mogelijk.

 

Publicatiedatum 05/10/2021