9.2 / 10 1836 reviews 

4 tips voor de inrichting van je huurhuis

2 min. te lezen

Terug

U verbouwt meestal niet de hele badkamer of je de keuken in een huurhuis. Toch zijn er een heleboel dingen die u kunt doen om uw huis persoonlijker te maken. Of u er nu één, drie, vijf of tien jaar woont, het is belangrijk dat u zich er thuis voelt. Hoe richt u uw huurhuis in als uw droomwoning? Wij geven u vijf tips om uw huurhuis om te toveren tot droomhuis, zonder al te veel kosten te maken.

  1. Start met de vloer

Start met de basis van uw woning: de vloer. Woont u in een huurhuis met een prachtige vloer? Dan heeft u geluk. Wenst u toch iets anders voor uw woning? Overleg dan met uw huisbaas. Wilt u geen nieuwe vloer in de hele woning? Kies er dan voor om de vloer door te trekken in de keuken, woonkamer en hal. Het oogt prachtig als dit één geheel is. Dit zijn ook de plekken die gasten het vaakst zien. Daarnaast is de hal ook de plek waar u anderen welkom heet en u wilt zelf natuurlijk ook vrolijk worden, wanneer u uw huis binnenstapt.

  1. Pak de muren aan

Een kleurtje aan de muur geeft meteen sfeer aan uw woning. Ook geeft het een persoonlijke touch aan het interieur. Kies drie tinten uit die u terug wilt laten komen in uw woning. Kies daarvan twee neutrale tinten en één accentkleur. Denk aan wit, zwart en petrol blauw. Pas dit toe in uw woning door bijvoorbeeld de muren wit te verven, waarvan één muur in de accentkleur. De zwarte tint laat u terugkomen in de accessoires en details.

  1. Zoek meubels uit

Een bank met een paar prachtige stoelen creëren meteen een fijne sfeer in huis. Ook een kast om spullen in op te bergen, kan natuurlijk missen in huis. Ga voor meubels, die u ook kunt verplaatsen. Zo heeft u er ook nog plezier van, wanneer u ooit weer gaat verhuizen. U kunt bijvoorbeeld beter gaan voor een mooie verschuifbare kast, dan een ingebouwde kast. Nieuw meubilair hoeft niet duur te zijn. Ook op Marktplaats of in kringloopwinkels staan vaak nog prachtige meubels voor een zacht prijsje. Geef ze een ander kleurtje en ze zien er weer uit als nieuw. 

  1. Investeer in raamdecoratie

Raamdecoratie kan natuurlijk niet ontbreken in uw woning. Creëer een huiselijke sfeer door bijvoorbeeld overgordijnen in uw woonkamer te hangen. Dit type raamdecoratie is een sfeervolle toevoeging in iedere woning. Ze hebben ook nog eens een isolerende en geluidswerende werking, dat is ideaal wanneer u wilt besparen op uw energierekening en aan een drukke straat woont. 

Ook rolgordijnen doen het goed in bijvoorbeeld de slaapkamer. Kies voor een verduisterende uitvoering en maak uw slaapkamer donker. Het is bewezen dat slapen in een donkere kamer bijdraagt aan een goede nachtrust. Het beste is als uw raamdecoratie op maat wordt gemaakt. Dit hoeft niet duur te zijn. Bestel ze bijvoorbeeld bij Veneta.com, die tot wel 40% goedkoper levert dan een speciaalzaak.

Publicatiedatum 03/12/2021