9.2 / 10 1824 reviews 

4 Tips voor het aanbrengen van sfeer in je huurwoning

2 min. te lezen

Terug

Oh, de eeuwige struggle van wonen in een huurwoning. Met een paar kleine aanpassingen zou je het helemaal naar je eigen zin kunnen maken, maar je bent bang voor de borg: wat als je net even verkeerd boort, die gele verf niet overgeschilderd kan worden of je iets anders verkeerd doet?

Ook als je gehuurd zit kun je de nodige sfeer in je appartement of huis aanbrengen, zonder dat je voor een volledige verbouwing hoeft te gaan. In dit artikel vind je inspiratie!

1. Zonder te boren toch wat leuks aan de muur

Ja, die kale muur zou vele malen mooier zijn met wat plankjes, maar je wilt niet tot in de woonkamer van de buren boren. De oplossing? Een mooie houten ladder tegen de muur! Dat breekt een witte muur lekker op, en is makkelijk mee te nemen wanneer je gaat verhuizen. Je kunt hangplanten aan de ladder hangen, of een mooie deken over een van de tredes leggen. Simpel, maar hartstikke effectief.

2. Verlichting maakt een groot verschil

Sfeerverlichting hoeft echt niet te komen van een grote lamp in het plafond of spotjes in de vloer. Je kunt met mooie vloerlampen een leuk, knus hoekje creëren, en dat grote witte licht aan het plafond uit laten. Het leuke van vloerlampen is dat je vaak ook kunt spelen met de lampenkap, dus je kunt makkelijk veranderen wanneer je toe bent aan iets nieuws.

3. Vloerkleden. Heel veel vloerkleden

Geen fan van de vloer in je huurwoning? Toegegeven, de meesten worden inderdaad niet opgeleverd met een prachtige houten vloer. En dat terwijl een vloer zoveel verschil kan maken in de sfeer van je appartement of woning. Onze oplossing? Vloerkleden – hoe groter hoe beter! Hiermee creëer je als het ware eilandjes in je woning en trek je de aandacht weg van lelijke vloeren.

4. Investeer in goede accessoires

Het zit ‘m in de details – dus kies accessoires waar je blij van wordt wanneer je ernaar kijkt. Ga voor gordijnen die passen bij de woning, en niet alleen praktisch zijn – ze zijn uiteindelijk veel groter dan je denkt. Maar ook kleine dingen als een spiegel of plant maken je huurwoning veel unieker. Ga op zoek naar unieke items, bijvoorbeeld op een rommelmarkt. Zo voelt het nog meer alsof dit écht van jou is, en niet zomaar gehuurd.

Publicatiedatum 03/08/2021