9.2 / 10 1808 reviews 

4 tips voor het kopen van woonkamerstoelen

2 min. te lezen

Terug

Woonkamers worden beschouwd als het centrum van de meeste huizen, omdat het is waar gezinsleden samen zitten en hun favoriete films kijken, over dingen praten, een kopje koffie drinken of gewoon lekker luieren. Vaak zal dit gedaan worden op de bank of op de woonkamerstoelen. Daarom moet je op zoek gaan naar de juiste stoelen voor deze kamer, wat voor veel mensen lastig is door de vele opties waarvoor ze kunnen kiezen. Gelukkig kunnen we het je wat makkelijker maken door het gebruik van de onderstaande tips aan te bevelen! 

Formaat

Zoek naar de juiste maat stoel door eerst de grootte van je woonkamer te beoordelen. Je zult de ruimte moeten meten omdat je niet alleen voldoende ruimte nodig hebt voor stoelen, maar er moet ook voldoende loopruimte omheen zijn. De stoel moet bovendien niet alleen passen in het gespeculeerde gebied, maar hij moet ook goed passen bij je bank. Met andere woorden, hij mag niet te klein lijken in vergelijking met je bank. Je kunt dus het beste de zithoogte van de bank vanaf de vloer meten en de totale breedte van de zitting en armleuningen. Kies dan voor relaxstoelen die ongeveer even groot zijn en in ieder geval proportioneel groot genoeg zijn.

Materiaal

Het materiaal van de sta op stoel is een andere factor om te overwegen. Er zijn leren stoelen die je kamer een vleugje verfijning geven met zijn gladde afwerking en strakke lijnen. Er zijn traditioneel ontworpen leren fauteuils met een lage rugleuning of de hogere, zachtere en zachtere stoelen die zorgen voor comfortabel zitten rond de tv. Stoffen stoelen zijn bijvoorbeeld een goede keuze als je op zoek bent naar iets casuals, omdat ze in verschillende patronen en tinten verkrijgbaar zijn. Dit maakt ze perfect om wat levendige kleur aan de kamer toe te voegen.

Comfort

Geen enkele woonkamerstoel is comfortabel zonder armleuningen. Zoek dus naar stoelen met armen die recht op de stoel staan. Voetsteunen op de stressless stoel verhogen het comfort bovendien met 100 procent. Je armen hebben niet alleen ondersteuning nodig om comfortabel op de stoel te zitten, maar ook een steun voor je voeten is dus zeker geen overbodige luxe. Als het geen draaistoelen zijn, kun je overwegen om een ??schommelstoel als variabel alternatief in je woonkamer te plaatsen. Desondanks is een stoel met draaimechanisme vaak nog beter, vooral doordat zo’n model voor nog meer comfort zorgt. 

Sfeer

De sfeer in je kamer is ook van invloed op je stoelkeuze. Als je woonkamer een formele ruimte is die voornamelijk voor speciale gelegenheden wordt gebruikt, is het beter stoelen met een rechte rugleuning of gestoffeerde stoelen met rugleuning te kopen. Deze stoelen hebben niet voor niets een hoge rugleuning, armleuningen en gevleugelde zijkanten. Ze zijn oorspronkelijk zo ontworpen om bescherming te bieden tegen tocht. Het wordt nu echter meer gebruikt om je kamer een ouderwetse uitstraling te geven. Als de kamer meer een ontspannen ontmoetingsplaats is, zoek dan naar stoelen die meer nonchalant zijn ontworpen en bedoeld zijn om in te loungen. 

 

Publicatiedatum 07/01/2022