9.2 / 10 1836 reviews 

5 creatieve manieren voor kunsthagen in je tuinontwerp

2 min. te lezen

Terug

Wanneer je bezig bent met de inrichting en het ontwerp van je tuin moet je vaak over een heleboel dingen nadenken. Ga je voor een hele groene of kleurrijke tuin, heb je echte groene vingers of wil je liever een wat meer onderhoudsvriendelijke tuin? Welke verschillende functies wil je laten terugkomen in het ontwerp? Zijn er nog innovaties en trends op tuingebied? In dit artikel gaan we het over een van die trends hebben: kunsthagen. Hieronder vind je 5 creatieve manieren om kunsthagen toe te voegen aan je tuinontwerp.

 

  • Zorg voor meer privacy in de tuin

 

Voor veel mensen is privacy in de tuin belangrijk wanneer ze nadenken over het tuinontwerp. Kunsthagen zijn heel geschikt om een intieme en besloten plek te creëren, perfect om ongewenste inkijk tegen te gaan. Het is ook mogelijk om je tuin te verdelen in verschillende zones of “tuinkamers” met kunsthagen. Zo kun je elke plek een eigen functie geven, denk aan een eetgedeelte, een speelplek, een ontspanningszone of een moestuin.

 

  • Speelplek voor kinderen

 

Met kunsthagen kun je heel gemakkelijk een aparte speelplek voor kinderen creëren. Hoe leuk en uniek is het bijvoorbeeld om als kind een doolhof in je tuin te hebben? Je kunt ze gebruiken als onderhoudsvriendelijke en veilige grens voor speelplekken. Welk kind wordt niet blij van een eigen speelplek in de tuin met bijvoorbeeld voetbaldoeltjes, een trampoline, glijbaan, schommels of klimrek? Ook een leuke tip voor een wat grotere tuin, creëer met kunsthagen een plekje voor een moestuin. Kinderen vinden het vaak heel leuk om zelf te helpen in de tuin en zo leren ze ook gelijk hoe bijvoorbeeld hun eigen tomaatjes of aardbeien groeien.

 

  • Verticale tuin

 

Heb je al weleens gehoord van het begrip verticale tuin? Het wordt ook wel een groene muur of plantenmuur genoemd. Door kunsthagen tegen muren of hekken te plaatsen, creëer je eenvoudig een groene, verticale tuin. Je kunt er zelfs nog kleine plantenbakken of decoraties tegenaan bevestigen om het extra speels te maken.

 

  • Maak gebruik van decoratieve patronen

 

Kunsthagen zijn ook heel geschikt om op verschillende hoogtes en in verschillende vormen te plaatsen. Zo maak je je tuinontwerp extra persoonlijk en kun je het perfect laten aansluiten op welke stijl je voor je tuin dan ook kiest. Kunsthagen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Ga je voor een tropische variant met kleur of juist voor een groene haag met grote of kleine bladeren? Bekijk hier het uitgebreide assortiment van Kunsthaagvoordeel.

 

  • Entree of poort

 

Zet aan de ingang van je tuin een kunsthaagboog of creëer juist in het midden of aan de achterkant van je tuin een poort van kunsthagen voor een leuk doorkijkje in de tuin. Een doorkijkje in de tuin maakt de tuin gelijk een stuk spannender omdat je deze dan niet in één keer kan overzien. Je aandacht wordt gelijk getrokken naar wat er achter het doorkijkje nog te vinden is. Je kunt dit effect ook creëren met een kunsthaag waarin je een aantal doorkijkjes maakt op verschillende of juist dezelfde hoogtes.

 

Publicatiedatum 25/06/2024