9.2 / 10 1808 reviews 

5 manieren om een andere sfeer in de tuin te creëren met verlichting

2 min. te lezen

Terug

Wil je graag een andere sfeer creëren in de tuin? Dan is het tijd om te investeren in de juiste verlichting! Wacht met het renoveren van de tuin en probeer eerst eens om te kijken naar andere mogelijkheden om de tuin te verlichten. Met de juiste verlichting kun je de uitstraling van een tuin namelijk compleet veranderen. We hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet! 

Gebruik gekleurde LED lampen

Kleur is een van de eerste manieren waarop we licht kunnen gebruiken om verschillende stemmingen in een tuin te creëren. Er zijn veel verschillende soorten RGB (rood/groen/blauw) LED-lampjes te verkrijgen met een afstandsbediening waarmee je de kleur van je tuinverlichting vanaf je telefoon kunt regelen. Je kunt het pad in de tuin verlichten met de gekleurde lampjes of ervoor kiezen om deze op het terras te plaatsen. Een ander leuk idee is om wat RGB-verlichting in de bomen op te hangen. Dit type buitenverlichting geeft een tuin een unieke uitstraling.

Verlicht de vijver

Als je een vijver of een fontein hebt, dan kun je overwegen fonteinlampen aan te schaffen. Fonteinlampen zijn LED-lampjes die ontworpen zijn om ondergedompeld te worden in water. Dit geeft een speels effect en is een leuke optie om een tuin gezelliger te maken.

Verlicht de muren

Als je een bakstenen muur hebt, kun je een prachtig lichtspel creëren door lichtgevende bakstenen toe te voegen. Je hebt namelijk glazen bakstenen die zelf lichtjes bevatten. Deze stenen zijn niet goedkoop, maar ze zijn een geweldige optie voor mensen die iets anders willen. Deze optie vergt natuurlijk wel een investering. Je kunt er ook voor kiezen om spots te plaatsen op een bakstenen muur. Dit is een stuk goedkoper en ziet er ook prachtig uit.

Probeer touw verlichting

Touw Verlichting is een veelzijdige optie voor een tuin. Je kunt er muren, bomen en planten mee verlichten. Zo kun je binnen een handomdraai zorgen voor wat meer gezelligheid. Dit type verlichting is relatief goedkoop. Je vindt ze bij de meeste bouwmarkten. Sommige touwlampen worden geleverd met een afstandsbediening, waarmee je de lichtsterkte gemakkelijk kunt aanpassen.

Neonlichten

Neonborden zijn een steeds populairdere keuze als verlichting voor de tuin. Dit soort licht is namelijk een uitstekende manier om een retrogevoel aan je tuin toe te voegen. Deze borden zijn vaak ontworpen om te worden geïnstalleerd met behulp van muurankers. Met dit soort verlichting zul je zeker een uniek effect creëren!

Publicatiedatum 10/10/2022