9.2 / 10 1803 reviews 

5 Plekken voor me-time thuis

3 min. te lezen

Terug

Als het gaat om het creëren van een rustgevende omgeving, gaat er niets boven het comfort van thuis. Van een warm bubbelbad en een sauna in de tuin tot een gezellige leeshoek en yogahoek, er zijn genoeg manieren om je eigen privéruimte voor ontspanning in te richten. Of het nu gaat om slechts vijf minuten of een hele dag gewijd aan me-time, deze vijf plekken in huis kunnen u de perfecte plek bieden om te ontspannen, op te laden en troost te vinden voor de drukte van alledag. Daarmee maak je jouw huis aantrekkelijker voor jezelf en voor een eventuele huurder of koper.

Een mooie badkamer

De badkamer wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om het creëren van een ontspannende sfeer in huis. Nou hoef je echt niet meteen de tegels eruit te gaan breken en dure badmeubels aan te schaffen (het mág wel natuurlijk). Met enkele eenvoudige ingrepen kom je al een heel eind. Schilder je badkamer in een rustgevende kleur en zet een paar planten neer. Investeer in fijne items, zoals luxe handdoeken, een badkussen, geurkaarsen, essentiële oliën en zachte verlichting. Zo kan de badkamer gemakkelijk worden omgetoverd tot een oase van rust waar men zijn stress kan wegspoelen met warme bubbels. Investeer in luxe handdoeken, badmatten en accessoires en voeg een extra vleugje luxe toe aan je ervaring.  en voegt tegelijkertijd waarde toe aan je huis.

Finse sauna in de tuin

Heb jij buiten voldoende ruimte in de tuin? Plaats daar dan je eigen Finse sauna! Een sauna barrel is een echte eye-catcher voor in je tuin. Het neemt minder ruimte in dan je misschien denkt, is eenvoudig te installeren en vraagt niet veel onderhoud. Het is een ideale manier om ongestoord te ontspannen in de natuur op elk moment van het jaar - zelfs in de winter! Het is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag, maar het is ook bekend dat blootstelling aan warmte de bloedsomloop verbetert, het stressniveau verlaagt en zelfs vermoeidheid tegengaat.

Yoga/Meditatieruimte

Wist je dat ontspanning goed is voor de hersenen? De beoefening van yoga helpt ons onze geest met ons lichaam te verbinden - iets wat moeilijk kan zijn als we voortdurend druk en onderweg zijn. Trek elke dag wat tijd uit voor deze bewuste activiteit door thuis je eigen yogastudio of meditatieruimte te creëren - alles wat je nodig hebt is voldoende vloeroppervlak voor je oefenmat en eventueel benodigde hulpmiddelen zoals blokken of riemen; kies zo mogelijk een rustgevende plek, zoals in de buurt van ramen of zelfs buiten op een balkon of dek, indien beschikbaar. Zo’n mat is ook ideaal om oefeningen op te doen en je kunt natuurlijk ook kiezen voor fitnessapparatuur zoals gewichten of een stationaire fiets als yoga niet echt je ding is!

Creëer een leeshoekje

Boeken lezen kan zeer therapeutisch zijn - het laat ons ontsnappen aan de realiteit terwijl we ons onderdompelen in een andere wereld - dus waarom creëer je geen leeshoekje? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een comfortabele stoel (een zitzak is perfect!) en veel boekenplanken vol met goede boeken; extra elementen zoals geurkaarsen, zachte tapijten en dekens zorgen voor een extra dosis gezelligheid! Dit zou een ideale plek zijn om na het werk tot rust te komen voor het slapengaan of om gewoon wat welverdiende 'me-time' te nemen gedurende de dag.

Maak van je slaapkamer een ontspanningsoord

Eindelijk - maak van je slaapkamer een ultiem ontspanningsoord waar geen plaats is voor stress! Houd het minimalistisch door te kiezen voor neutrale kleuren zoals wit en blauw, waarvan bewezen is dat ze gevoelens van sereniteit bevorderen; het toevoegen van planten kan ook leven in de kamer brengen en extra voordelen bieden door luchtzuivering! Investeren in kwaliteitslakens zorgt voor maximaal comfort tijdens de slaap, terwijl het toevoegen van decoratieve kussens zowel stijl als gezelligheid mooi samenbrengt. Hang een televisie aan de muur, zodat je jouw favoriete films lekker in bed kunt kijken. Ook een muziekinstallatie is fijn: zo kan je lekker relaxen op bed terwijl je naar je favoriete muziek of podcast luistert. 

Door mooie plekken in en bij huis te creëren om te ontspannen, is dat ook een meerwaarde voor je woning. Dit werkt in je voordeel als je het zou willen verkopen of verhuren. Deze vijf plaatsen in onze huizen bieden uitstekende mogelijkheden voor het bereiken van persoonlijke momenten van herstellende rust, waar we ons echt kunnen losmaken van alle andere afleidingen en ons opnieuw emotioneel, mentaal en spiritueel kunnen verbinden - iets wat we allemaal verdienen, hoe druk ons leven soms ook is!

Publicatiedatum 07/02/2023