9.2 / 10 1806 reviews 

5 trends voor in de slaapkamer

1 min. te lezen

Terug

In de wereld van slaapkamerontwerp en interieurdecoratie zijn er vijf opvallende en populaire trends die we steeds vaker terug zien komen. Is jouw slaapkamer toe aan een make-over? Of ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan zijn deze trends wellicht wel iets voor jou. Houd jij van minimalisme of juist van een druk interieur? Wat je smaak ook is, met deze vijf trends zit er vast een tussen voor jou.

 

  • Minimalistische elegantie: Een eenvoudige en opgeruimde slaapkamer wordt steeds populairder. Met weinig rommel en simpele kleuren en vormen, creëer je een fijne omgeving waarin je goed tot rust kunt komen. Mensen kiezen bij deze trend vaak voor materialen zoals hout, bamboe en linnen. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een warme en rustgevende sfeer, waardoor je makkelijker kunt ontspannen.

 

 

  • Biophilic design: Biophilic design draait om het integreren van natuurlijke elementen in binnenruimtes, zoals planten, natuurlijk licht en texturen, om een gevoel van welzijn te bevorderen en een diepere verbinding met de natuurlijke wereld te creëren. Door deze elementen in de slaapkamer te brengen, wordt een omgeving gecreëerd die rustgevend en verfrissend is, en die bijdraagt aan een betere nachtrust en algemeen welzijn.

 

 

  • Funky Jungalow: Voor degene die op zoek zijn naar kleur en expressie, kunnen hun hart ophalen bij deze trend. Niks is too much. Combineer felle keuren, printjes en contrasterende materialen met elkaar. Retro woonitems, icoon designs en futuristische elementen komen bij deze trend helemaal samen in de stijl van de jaren 70

 

 

  • Atelier Nomad: Deze trend is een combinatie van warme wereldse stijlen en kleuren waardoor je het echte reisgevoel krijgt. Waan je in Marrakesh, Ibiza of Afrika. Combineer expressieve kleuren, eclectische print-op-print, ritmische texturen en imposante kunstwerken met elkaar. 

 

 

  • Donker hout: Een andere woontrend van dit moment is donker hout. Dit kun je terug laten komen in verschillende meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdbord van wandpanelen met walnoot afwerking, of een bijzettafeltje van je oma. De donkere kleur geeft je slaapkamer een classy, warm en luxe uitstraling. 

 

Welke trend wil je terugzien in jouw slaapkamer?

 

Publicatiedatum 28/03/2024