9.2 / 10 1836 reviews 

5 tuindecoratie ideëen 

2 min. te lezen

Terug

Het is weer officieel zomer in Nederland en dat houdt in dat het tijd is om de tuin weer eens op te frissen! In de zomer is het niet alleen heerlijk om in je tuin te zonnen, maar die zomeravonden zijn ook echt magisch. In de zomer kun je samen met familie en vrienden buiten zitten in je favoriete omgeving, je tuin, die je zelf kunt creëren zoals jij dat wilt. Natuurlijk moet je er wel wat moeite in stoppen om een leuke tuin te krijgen. Sommige hebben bijvoorbeeld een lounge of een beachhouse buiten, maar jij kunt voor iets unieks gaan. In deze blog hebben wij 5 unieke ideëen op een rijtje gezet voor zowel decoratie als opvullen voor jouw tuin. 

Buitenbar

Houden jij en je vrienden wel van een drankje doen? Dan is een buitenbar het ultieme idee voor jou! Met een buitenbar kun je zelf je eigen cocktails buiten gaan maken, een muziekje draaien en de grootste lol hebben in je eigen huisgemaakte beachbar. Een beachbar kan op allerlei manieren gemaakt worden. Je kunt ervoor kiezen om een bar te maken met hout voor een simpele afwerking, of met bamboo om het een extra beach-tintje te geven. 

Eethoekje

Als je wel eens vaker doet barbequen is het natuurlijk fijn als je een leuk plekje hebt om te zitten en te eten. Daarom is een eethoekje in je tuin niet alleen erg trendy maar ook nog eens handig. Een eethoekje kun je zelf maken hoe jij dat wilt. Schaf een mooie tafel aan, een leuk buiten vloerkleed, comfortabele stoelen en je beleeft de beste avonden in je eigen tuin. Investeer hier dan ook echt in, koop goede kwaliteit tuinmeubelen en een goed tuin vloerkleed zodat je er meerdere jaren van kunt genieten. 

Schommelbed

Slapen onder de sterren? Dat kan! Tegenwoordig heb je niet alleen een schommelbank, maar ook een schommelbed. Dit bed kan vast worden gemaakt aan het plafond, of gewoon aan een standaard, waardoor jij net als een babytje een heerlijk dutje kunt doen terwijl je rustig heen en weer wiegt. 

Verticaal tuinieren

Horizontaal tuinieren is zeer amusant, maar is staat het wel leuk in je tuin? Verticaal tuinieren namelijk wel. Met verticaal tuinieren bedoelen we het plaatsen van plantjes en bloemen tegen de muur aan, of hangend aan het plafond. Maak je eigen moestuintje tegen de muur met je favoriete kruiden zoals munt, tijm of basilicum. Het is erg makkelijk in gebruik, neemt weinig plaats in en ziet er ook nog eens enig uit!

String lights

Houd je een tuinfeest voor de zomer te vieren? Dan mogen string lights niet missen in je tuin! Een paar leuke kerstlichtjes ophangen in de tuin creëert meteen een gezellige sfeer. Je zou ook kunnen kiezen voor kleine peren met een zwarte rand aan een draad. Deze zorgen voor een bohemian style en het geeft niet té veel licht. 

Publicatiedatum 04/07/2022