9.2 / 10 1836 reviews 

6 redenen om een carport te realiseren

2 min. te lezen

Terug

Een carport wordt vaak gezien als de snelle en minder luxe variant van een garage. Hoewel dit aan de ene kant juist is, doe je de overkapping hier ook mee tekort. Een simpele carport heeft namelijk verrassend veel voordelen. Zelfs een paar voordelen die een garage niet heeft! Hieronder lees je 6 redenen om een carport te realiseren.

  1. Verhoogt de woningwaarde 

Hoe eenvoudig de carport ook is, het heeft altijd een positieve invloed op de woningwaarde. Je hebt er dus niet alleen plezier van op de korte termijn, maar kunt ook op de lange termijn genieten van de investering. Bij de verkoop van je woning kun je een groot deel van de aanschafkosten weer terugverdienen.

  1. Een carport is gemakkelijk zelf te bouwen

In tegenstelling tot een garage, is een carport eenvoudig zelf te bouwen. Vooral een carport van hout is gemakkelijk op maat te maken en te realiseren. Maak voor de basis bijvoorbeeld gebruik van Douglas balken. Douglas balkhout is een van de hardste Europese naaldhout soorten. Zelfs onbehandeld heeft het hout al een levensduur van ruim 10 a 15 jaar. 

  1. Voertuigen zijn beschermd tegen weersinvloeden

Een carport beschermt jouw auto of andere voertuigen tegen allerlei weersomstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan regen, maar ook aan flinke hagelbuien, harde wind en felle zonnestralen. Er is veel minder kans op roestvorming en beschadigingen. De voertuigen zijn het beste beschermd als je minimaal één kant van de carport dicht maakt met een wand van Zweeds rabat. Ook rabatdelen zijn gemakkelijk zelf te monteren.

  1. Je stapt altijd droog in en uit de auto

Geef het maar toe: niets is zo vervelend als boodschappen van de auto naar de voordeur sjouwen op een regenachtige dag. Met een carport heb je hier geen last meer van. Je stapt altijd droog in en uit jouw auto. Dat scheelt weer een hoop dweilwerk in de gang.

  1. Carport neemt weinig ruimte in beslag

Een carport neemt relatief weinig ruimte in beslag en is dus bij veel woningen te plaatsen. Bovendien kun je zelf de vorm en het formaat bepalen. Trek de overkapping eventueel door naar de tuin om een deel van de carport ook als terrasoverkapping of opslag te gebruiken.

  1. Heeft weinig onderhoud nodig

Een carport heeft maar weinig onderhoud nodig. Zeker als je kiest voor een carport van aluminium of kwalitatief hout. Twee keer per jaar een schoonmaakbeurt is vaak al voldoende.

Publicatiedatum 22/10/2021