9.2 / 10 1824 reviews 

6 voordelen van kunststof kozijnen

3 min. te lezen

Terug

Het kan een moeilijke opgave zijn om de juiste kozijnen te kiezen, vooral als het gaat om het materiaal. Je kunt vaak kiezen uit hout, aluminium, staal en kunststof. Al deze materialen hebben zo hun eigen verschillende voor- en nadelen. In dit artikel besteden we aandacht aan de voordelen van kunststof kozijnen. Op basis hiervan krijg je meer inzicht over dit materiaal en kun je hierdoor wellicht makkelijker een keuze maken. 

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig steeds populairder. Vrijwel alle nieuwbouwwoningen zijn voorzien van kunststof kozijnen, maar ook bij oude woningen worden steeds vaker de kozijnen vervangen voor de kunststof variant. Waarom mensen zo lovend zijn over kunststof kozijnen, lees je in de onderstaande voordelen.

Oog op duurzaamheid 

Kunststof kozijnen zijn erg duurzaam. Dit komt door de lange levensduur van kunststof kozijnen. De reden dat kunststof kozijnen duurzaam zijn komt ook door de goede isolatie die deze kozijnen bieden. Hierdoor blijft de warmte beter binnen waardoor je minder hoeft te stoken, wat ook beter is voor het milieu. En zo bespaar je ook nog eens geld met het verwarmen van jouw huis. Wat kunststof kozijnen ook nog eens zo duurzaam maken is het feit dat ze recyclebaar zijn. Ook zijn ze dus erg lang houdbaar. 

Onderhoud

Een ander groot en misschien wel een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsarm zijn. Hierdoor bespaar je op de lange termijn ook flink wat geld op de onderhoudskosten. Weinig onderhoud betekent overigens niet dat ze onderhoudsvrij zijn. Je dient ze weleens in de zoveel tijd schoon te maken. Je kunt deze kozijnen simpelweg schoonmaken met een nat doekje. Dit dien je aan de binnen- en buitenkant te doen. In vergelijking met andere materialen zoals hout, kan dit erg veel schelen. Je hebt hierbij namelijk ook geen andere zorgen zoals houtrot. 

De levensduur 

Kunststof kozijnen hebben een enorm lange levensduur. Ze kunnen gemiddeld zeker 50 jaar meegaan. Vaak halen kunststof kozijnen zelfs de 70 jaar. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Je kunt er bijna van uitgaan dat je maar éé keer in je leven kunststof kozijnen hoeft aan te schaffen. Dit is een groot voordeel. 

Verschillende soorten

Je kunt kunststof kozijnen in veel verschillende opties verkrijgen. Ze kunnen bijvoorbeeld in meerdere kleuren geleverd worden. Dit kan een hele andere look geven aan jouw huis. Zo kun je precies iets kiezen wat goed bij jouw interieur past.

Kostenbesparend

Vaak is kunststof het goedkoopste basismateriaal voor kozijnen. Hierdoor loopt het vaak op tot een groot prijsverschil, waardoor je wat geld bespaart. Ook zijn ze onderhoudsarm en hebben geen nieuwe verfbeurt nodig. Hierdoor ben je op de lange termijn ook minder geld kwijt aan deze kozijnen. Dit materiaal gaat ook nog eens lang mee, wat ook zeker een van de grootste voordelen is van kunststof kozijnen. Dit maakt kunststof zeker een goede materiaal-optie voor jouw kozijnen. 

Goede isolatie

Ook de goede isolatie van kunststof kozijnen is al eerder in deze tekst benoemd. Dit is nou eenmaal een groot voordeel van dit type materiaal. Ze isoleren goed op gebied van warmte, maar ook qua geluidsisolatie. Ze zijn vooral erg isolerend in combinatie met de juiste glassoort, zoals HR++ of triple glas. In combinatie met deze glassoorten zullen ze al helemaal goed isoleren en geluidsdicht zijn. Zoals eerder in de tekst al genoemd werd hebben kunststof kozijnen ook qua isolatie veel voordelen. Ook zijn kunststof kozijnen vochtwerend. Dit is ook nog eens een groot voordeel voor deze materiaalkeuze. 

Kunststof kozijnen bij Partumonline bestellen

Zit jij er over na te denken om kunststof kozijnen te nemen? Dan is het belangrijk om een geschikte aanbieder te vinden. Zo kun je onder andere terecht bij Partumonline, waar je heel eenvoudig kunststof kozijnen online kunt bestellen.

Publicatiedatum 15/02/2023