9.2 / 10 1836 reviews 

Alles over het kopen van (tweedehands) stacaravans

2 min. te lezen

Terug


Elk moment van het jaar op vakantie willen wanneer het u uitkomt? Dan is een stacaravan kopen of huren een goed idee. Knus en gezellig, perfect voor een momentje weg om het drukke leven thuis even achter je te laten. We nemen u mee in waar u op moet letten bij een stacaravan.

Uw persoonlijke smaak en wensen zijn het allerbelangrijkst bij het zoeken van een stacaravan. Een stacaravan heeft altijd een standaard indeling, zodat de ruimte zo optimaal mogelijk benut wordt. Bekijk eerst uitgebreid verschillende modellen in de winkel, online en op campings om inspiratie op te doen. Ook altijd slim om van te voren alvast een budget in gedachten te houden. Een bedrijf wat hier goede adviezen en kennis over heeft is Stekelbos, we raden hen zeker aan. Ze hebben een showterrein in Oterleek van maar liefst 20.000 m2 om u allerlei verschillende modellen te laten zien en veel informatie bij te brengen.

Als u een mooi tweede huisje op het oog heeft, is de volgende stap om de regelgeving van de desbetreffende camping waar jullie hem willen plaatsen te controleren. Sommige campings willen bijvoorbeeld geen caravans op het terrein hebben staan van een te oude leeftijd. Andere campings accepteren alleen kunststof stacaravans. Houd dit dus goed in de gaten.

Stekelbos beschikt over een hele grote voorraad van nieuwe en tweedehands stacaravans. Het is net waar u naar op zoek bent. Ze zijn van alle markten thuis. Mocht u heel snel een stacaravan nodig hebben, kan Stekelbos de caravans binnen één dag leveren, zelfs in het buitenland. Het huisje is de gehele rit volledig verzekerd. U hoeft zich daarbij geen zorgen te maken over de ondergrond wanneer het model geplaatst wordt, de monteur zorgt dat hij waterpas gesteld wordt. Als u daarentegen nog op zoek bent naar een plek, maar het huisje al wel heeft, staat u een andere uitdaging te wachten. Bij de zoektocht naar een kavel schiet Stekelbos u graag te hulp. Ze hebben een vertrouwd netwerk met allerlei campings in heel Nederland.

Dan nog een laatste tip: hoe zorgt u dat de stacaravan lang meegaat? Naast de standaard huishoudelijke taken is het erg belangrijk om de dakgoten schoon te houden en de kitranden in de gaten te houden. De kans op lekkage wordt hierdoor erg klein. Vet daarnaast de scharnieren regelmatig in, dan blijven zo soepel. Haal zo alles uit je stacaravan en geniet vooral. Daar gaat het om.

Publicatiedatum 27/01/2022