9.2 / 10 1836 reviews 

Badkamer renoveren? Zo doe je dat!

2 min. te lezen

Terug

Wanneer je eigen leven verandert, is het ook belangrijk dat je woning met je mee verandert. Je behoeften veranderen namelijk, dus het kan best zijn dat je woning op het moment niet meer bij je levensstijl past. Misschien heb je een groter gezin waardoor je aan één wastafel niet meer genoeg hebt. Of zijn je tegels inmiddels wel aan vervanging toe? Wat het ook is, een renovatie van je badkamer kan een flinke uitdaging lijken. Daarom delen wij in deze blog een aantal tips waarmee jij je droombadkamer kunt realiseren. 

Planning en budgettering

Voordat je aan je badkamerrenovatie begint, moet je natuurlijk wel duidelijk weten wat je wensen en eisen zijn. Wil je alleen nieuwe tegels, of ga je de douche ook renoveren? Of wil je graag een bad in je badkamer hebben? Ga dan ook precies na hoe je routine in de badkamer eruit ziet, en wat je zou kunnen toevoegen om het nog makkelijker voor jezelf te maken. Zo wil je misschien enkel een nieuw badkamermeubel, omdat deze aan vervanging toe is of niet voldoet aan alle eisen. Of je nu je gehele badkamer wilt renoveren of alleen een aantal dingen wilt vervangen, het is belangrijk dat je binnen je budget blijft. Daarom zul je ook moeten bedenken wat je budget is en hoe je hierbinnen kunt blijven. Als je erg veel wensen en eisen hebt maar een relatief klein budget, zul je toch ergens compromissen moeten sluiten. Daarbij is het wel belangrijk om wat extra geld opzij te zetten als buffer, voor het geval je toch met onvoorziene situaties te maken krijgt en meer geld kwijt bent dan gewenst en gedacht. Door goed voorbereid te zijn en alles gepland te hebben, kun je gericht aan het werk gaan. 

Ontwerp en stijl

Het ontwerp van je nieuwe badkamer bepaalt zowel de functionaliteit als de sfeer. Als je je gehele badkamer vernieuwd, laat je dan het oude ontwerp hetzelfde? Of lijkt het je toch handiger om de wastafel op een andere plek neer te zetten, zodat je daglicht hebt als je in je badkamer spiegel kijkt? En heb je meer opbergmogelijkheden nodig? Als je dit duidelijk voor ogen hebt, kun je bedenken hoe alles er uit moet zien. Je wilt natuurlijk dat het ontwerp en de stijl bij al je wensen past. Ga je voor minimalistisch en neutraal, of juist voor kleurrijk? Als je dit nog niet zo goed weet, kun je in tijdschriften en online genoeg inspiratie opdoen. Waarschijnlijk wil je dat de badkamer zo jarenlang meegaat. Dan is het slim om de basis erg simpel te houden, zodat deze tijdloos is. Dan kun je de badkamer met accessoires altijd aanpassen aan je huidige stijl en voorkeur. 

 

Accessoires

Heb je de basis van je badkamer af? Dan wil je deze natuurlijk volledig eigen maken. Dit doe je met accessoires. Naast dat deze er mooi uitzien, kunnen ze ook nog eens erg praktisch zijn. Denk aan kleine bakjes voor opslag, of een chique houder voor handdoeken. Daarbij is ook verlichting een cruciaal aspect, dit bepaalt de sfeer van de badkamer. Bovendien zorgen kleine details voor een persoonlijke badkamer. Kies daarom zorgvuldig je accessoires uit, zodat het eindresultaat volledig aansluit op je wensen.

 

Publicatiedatum 21/12/2023