9.2 / 10 1806 reviews 

Badkamertrends om in 2023 in de gaten te houden

2 min. te lezen

Terug

Ben je sterk aan het overwegen om dit jaar je eigen badkamer te verbouwen of te renoveren? In dat geval is de kans groot dat je je wat verder aan het verdiepen bent in de laatste trends die er spelen. Hierdoor is je badkamer helemaal up-to-date en het is natuurlijk een plaatje om naar te kijken. Om je alvast wat meer op weg te helpen, hebben we in dit artikel de belangrijkste badkamertrends van 2023 voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Ga voor het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren 

Breng je een keer een bezoek aan een winkel of doe je de nodige inspiratie op tijdens een badkamer ontwerpen online? Dan merk je vast en zeker dat er opvallend vaak gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. En dat is ook helemaal niet zo gek, want dit is één van de grootste trends om dit jaar in de gaten te houden. Kleuren zoals grijs, beige en wit doen het dit jaar bijzonder goed in de badkamerwereld. Je zorgt voor het ultieme wellness gevoel en je komt even helemaal tot rust. 

Vrolijke en kleurrijke tegeltjes op de muur 

De volgende stap is natuurlijk het uitzoeken van tegels in de badkamer. En hier mag je dit jaar zeker een statement mee maken. Wissel de neutrale en rustige kleuren bijvoorbeeld af met vrolijke en kleurrijke tegeltjes op de muur. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het gedeelte rondom de douche te betegelen met een opvallend printje en de andere muren rustig en neutraal te houden. Dit zorgt namelijk voor een erg mooie balans in de ruimte. 

Minimalisme en slimme technologieën voor in de badkamer

Een andere belangrijke badkamertrend om in de gaten te houden in 2023 is minimalisme en functionaliteit. Steeds meer mensen kiezen voor een strakke en minimalistische inrichting van de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan wandkranen en inbouwkranen die niet alleen een strak uiterlijk hebben, maar ook ruimte besparen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Zo hoef jij niet meer uren te boenen in de badkamer, maar heb je het binnen een mum van tijd weer spik en span. Daarnaast worden ook slimme technologieën steeds meer geïntegreerd in de badkamer, zoals verwarmde spiegels, slimme douchesystemen en geautomatiseerde verlichting. Hierdoor heb je een badkamer waar je ook nog eens voorzien bent van allerlei luxe gemakken. 

Less is more op het gebied van de inrichting 

En ga je voor de inrichting van de badkamer de nodige accessoires uitzoeken? Dan zien we minimalisme ook weer terugkomen en wordt er vaak voor gekozen om dit rustig te houden. Dit zorgt voor een sereen en mooi totaalplaatje. Ook til je de sfeer van de ruimte direct naar een hoger niveau. En voor iedere badkamerstijl is er op het gebied van de accessoires altijd meer dan genoeg aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een strak mat zwart toiletset of een zeeppompje van marmer. Neem daarom alvast eens een kijkje online en ontdek uit wat voor stijlen je allemaal kunt kiezen voor je badkamer. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor? Wat je smaak ook is, er is altijd wel een passend aanbod aan producten te bestellen dat altijd perfect op je smaak aansluit. 

Het is duidelijk dat natuurlijke materialen, rustige kleuren en minimalistische inrichting de belangrijkste badkamertrends zijn om in de gaten te houden in 2023. Met deze trends kun je een moderne, luxe en sfeervolle badkamer creëren waarin je kunt ontspannen en genieten van je eigen wellnessruimte. Doe inspiratie op, maak een plan en geef je badkamer een trendy upgrade in 2023!

Publicatiedatum 17/04/2023