9.2 / 10 1836 reviews 

Banken voor kleine ruimtes: slimme oplossingen

3 min. te lezen

Terug

Ben je een trotse eigenaar van een gezellige stadswoning? Of een knus appartement? In beide gevallen weet je maar al te goed dat er te weinig ruimte in de kamer is voor het plaatsen van een grote en royale zitbank. In plaats daarvan ben je juist op zoek naar een bank die geschikt is om neer te zitten in een kleine ruimte. Gelukkig zijn er verschillende slimme soorten banken waar je gebruik van kunt maken. Kom je daar maar al te graag meer over te weten? Zoek ik dat geval niet meer verder. We lichten er een paar wat verder voor je toe in dit artikel. 

Heb je weleens gedacht aan een compacte hoekbank?

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te investeren in een hoekbank. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de ruimte én je hebt ook nog eens een bank waar je lekker je benen op kunt strekken en op kunt uitrusten. Het zitgedeelte voelt vanaf het eerste moment meteen knus en gezellig aan. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat dit je nieuwe favoriete plek in huis gaat worden en dat je hier behoorlijk wat tijd door gaat brengen. Zie jij jezelf al zitten op een eigen hoekbank?

Combineer een knusse tweezits met een gezellige poef

Maar merk je dat je voorkeur toch niet helemaal uitgaat naar een hoekbank? Bijvoorbeeld omdat je bang bent dat het design te groot aan gaat voelen? En ben je daarom druk op zoek naar een passend alternatief? In dat geval is een knusse tweezits zeker het overwegen waard. Een tweezitsbank leent zich namelijk perfect voor kleinere ruimtes. Ook is dit type bank erg goed te combineren met bijvoorbeeld een gezellige hocker of een poef. Hierdoor maak je het zitgedeelte dus ook meteen helemaal compleet en richt je de zithoek voor een leuk prijsje in.

Kies voor een lichte kleur en multifunctionele bank

Naast de indeling van de bank is het materiaal en kleur van de bank ook erg belangrijk als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt. Het gebruik van lichte kleuren in kleine ruimtes is erg populair. Optisch zal de bank dan minder groot lijken en minder ruimte innemen. Je kunt hierbij denken aan kleuren als wit, lichtgrijs of beige. Bovendien is het ook fijn als je bank multifunctioneel is. Denk bijvoorbeeld aan een bank met ingebouwde opbergruimte. Zo bespaar je kostbare ruimte en kun je je spullen ook nog eens netjes opbergen. Dit is dan ook de ideale plek om bijvoorbeeld extra decoratie in op te bergen, die je niet direct nodig hebt. 

Bekijk verschillende modellen in een woonwinkel en doe erg veel inspiratie op voor je eigen interieur 

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen van twee populaire bank soorten voor bij jou in het interieur. Kies er zeker voor om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. Op deze manier doe je enorm veel inspiratie op en weet je wat alle mogelijkheden zijn voor bij jou in huis. Misschien heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor het type bank voor bij jou in het interieur.

Kortom, als je op zoek bent naar een oplossing voor een bank in een kleine ruimte, zijn er verschillende opties. Een knusse tweezitsbank is een goede optie, vooral in combinatie met een gezellige hocker of poef om de zithoek compleet te maken. Het kiezen van een lichte kleur en een multifunctionele bank, zoals een bank met ingebouwde opbergruimte, kan ook helpen om de ruimte optisch groter te laten lijken. Daarnaast is het aan te raden om verschillende modellen te bekijken in een woonwinkel om inspiratie op te doen en de perfecte bank te vinden die past bij jouw interieur!

Publicatiedatum 17/04/2023