9.2 / 10 1824 reviews 

Bartafels om jouw woonkamer mee te transformeren

2 min. te lezen

Terug

Heb je het idee dat je woonkamer nog iets mist? Wil je de ruimte omtoveren tot een plek waar je graag samenkomt met het gezin en waar je gasten goed kunt ontvangen? Dan is het geen slecht idee om een bartafel aan te schaffen! Bartafels hebben een karakteristieke uitstraling en zijn ideaal om lekker aan te zitten, of je nu een drankje wilt doen met je partner of lekker wilt bijkletsen met je vrienden. Benieuwd wat een bartafel zo interessant maakt en welke opties er zijn? Lees dan verder!

Wat maakt een bartafel zo ideaal?

Het kan heerlijk zijn om lekker bij te kletsen aan een bartafel. In tegenstelling tot bij de zithoek, is de televisie hier niet het centrale punt. Hier staat je gesprekspartner echt even centraal. Dat is één reden om voor een bartafel te kiezen, maar er zijn nog meer redenen dat veel mensen een bartafel aanschaffen. Bartafels hebben over het algemeen een sfeervolle uitstraling, maar ze nemen ook vrij weinig ruimte in beslag. Daardoor zijn ze ook een uitstekende keuze als de hoeveelheid ruimte beperkt is. 

Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Bartafels heb je in allerlei soorten en maten. Een vierkante bartafel kun je bijvoorbeeld makkelijk kwijt in een hoek die je anders niet zou gebruiken. Maar je kunt ook voor een ovale of rechthoekige tafel gaan. En ook qua stijl heb je ontzettend veel keuze. Ga je voor retro, landelijk of voor bohemian? Het is een goed idee om eens een (online) woonwinkel te bezoeken, zodat je een indruk krijgt van de mogelijkheden. Als je al een idee hebt van wat je wilt, kun je online vaak eenvoudig filteren. 

Heb je nog totaal geen idee van wat voor tafel je wilt? Dan kun je ervoor kiezen om een showroom te bezoeken. Het voordeel is dat je de bartafels hier met eigen ogen kunt bekijken. Veel mensen vinden het op deze manier eenvoudiger om in te schatten of de tafel bij hun interieur past.

Kies voor barstoelen en een bartafel met de juiste hoogte

Bestel je een bartafel? Dan heb je uiteraard ook bijpassende stoelen nodig. Het is belangrijk om stoelen met de juiste hoogte te kiezen. De ideale hoogte voor de barstoelen, is 25 tot 30 centimeter lager dan de hoogte van het tafelblad. Houd hier dus rekening mee als je een bartafel in je woning wilt plaatsen.

 

Publicatiedatum 29/02/2024