9.2 / 10 1817 reviews 

Bespaar door jaarlijks de energietarieven te vergelijken

2 min. te lezen

Terug

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Online de tarieven van de verschillende aanbieders van energie vergelijken kan al snel een besparing van tientallen euro’s opleveren op jaarbasis. Het vergelijken van energieleveranciers is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn verschillende tools die je op basis van de samenstelling van je huishouden of het energieverbruik in het afgelopen jaar vertellen welke aanbieder het beste aanbod doet. Je kunt het nieuwe energiecontract direct afsluiten tegen dit gunstige tarief. 

Tip: ook energie vergelijk zakelijk voer je eenvoudig online uit. Dit is interessant voor verhuurders die het energiecontract afsluiten voor hun huurwoningen en dit vervolgens doorrekenen aan de huurder. Het kan gaan om het contract voor de woningen zelf, maar ook voor bijvoorbeeld het energieverbruik van lampen in hallen, apparaten in de gemeenschappelijke ruimtes, enzovoorts. 

Kijk naar de geboden loyaliteitsbonus van leveranciers 

Veel energieleveranciers bieden een loyaliteitsbonus bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Let hier goed op bij het vergelijken van aanbieders, daar deze bonus op kan lopen tot een paar honderd euro. Een financiële meevaller! Deze bonus wordt door verschillende energieleveranciers niet langer aangeboden aan huishoudens met zonnepanelen. Daarbij is het voor deze huishoudens vaak niet meer mogelijk om meerjarige energiecontracten af te sluiten. Vaak worden uitsluitend een- of tweejarige contracten aangeboden. Een vergelijkingstool laat je de verschillen tussen de diverse energieleveranciers zien. 

Actietarief bij afsluiten nieuw energiecontract 

Wordt er gedurende een periode een actietarief aangeboden? Lees in dat geval de voorwaarden door. Geldt het actietarief gedurende de volledige looptijd van het contract, of bijvoorbeeld uitsluitend tijdens een vaste periode? Het kan een groot verschil maken in hetgeen je over de volledige looptijd van het contract betaalt. 

Eind aan het prijsplafond voor Nederlandse huishoudens 

De overheid maakt in 2024 een eind aan het prijsplafond. Dit prijsplafond werd ingesteld om consumenten te beschermen tegen de snelle stijging van de energieprijzen eind 2022. Het was het gevolg van de oorlog in Oekraïne. De verwachting is dat de afschaffing van het prijsplafond weinig of geen invloed zal hebben op de maandlasten van huishoudens. Veel energieleveranciers bieden momenteel een tarief dat al onder dit prijsplafond lag. Twijfel je of dit ook voor jou geldt? Een online vergelijkingstool biedt je het antwoord. 

Naast het vergelijken van de tarieven van verschillende energieleveranciers is ook het vergelijken van bijvoorbeeld je woon- en inboedelverzekering interessant. Net als voor het vergelijken van energie, heb je ook hier verschillende online tools voor. 

 

Publicatiedatum 11/01/2024