9.2 / 10 1806 reviews 

Bespaar duizenden euro’s met een duurzaam hekwerk

2 min. te lezen

Terug

Het wordt elk jaar moeilijker om een positief rendement te draaien voor verhuurders. Daarom zoeken velen van hen oplossingen om de woning te verduurzamen. Dit zorgt niet enkel voor een hogere kostenbesparing op de lange termijn, maar is ook nog eens goed voor het klimaat.

Verduurzaming leidt in veel gevallen tot een hogere huiswaarde. Veel mensen zoeken naar deze oplossingen binnenshuis, maar iets wat vaak over het hoofd wordt gezien is de buitenruimte. Juist hier liggen de kansen voor het oprapen. Voor een schutting leg je bijvoorbeeld al gauw duizenden euro’s neer. Dit terwijl een schutting van slechte kwaliteit leidt tot een korte levensduur.

Erg zonde natuurlijk! Een duurzame optie die de laatste jaren alleen maar populairder wordt is het gebruik van hekwerk als tuinafscheiding. Lees verder hoe jij geld bespaart met een hekwerk.

Hekwerk of toch een schutting?

Een hekwerk is een steeds populairdere keuze en dat is natuurlijk niet zonder reden. Een kwalitatief hekwerk heeft de potentie om tientallen jaren mee te gaan, terwijl een schutting na een jaar of 15 zijn beste dagen heeft gezien. Daarbij wordt wel uitgegaan dat de schutting goed is onderhouden. Een schutting elke maand schoonmaken en elk jaar beitsen is een vereiste. Het is makkelijk om dit te vragen aan de huurder, maar minder makkelijk dit te controleren.

Ook heb je met een schutting een aanzienlijke kans op stormschade. Gelukkig bestaat er een alternatief, namelijk hekwerk. Hekwerk heeft in tegenstelling tot een schutting aanzienlijk minder onderhoud nodig. Een hekwerk blijft bij een storm beter staan doordat de wind door de openingen kan ontsnappen. Een ander mooi voordeel van hekwerk is dat het niet kan rotten, schimmelen of snel wegzakt. Het is licht, maar toch enorm robuust. Het enige nadeel wat een slecht hekwerk heeft ten opzichte van een houten afscheiding is de kans op roest. Het is daarom belangrijk om je afscheiding bij een goede partij aan te schaffen.

Een perfect voorbeeld is Hekwerk Online.nl. Zij bieden niet enkel goedkoop hekwerk aan, maar ook stevige afscheidingen die lang meegaan. Zo bieden ze minimaal 15 jaar garantie op diverse hekken. Tot slot ben je voor een hekwerk aanzienlijk minder geld kwijt ten opzichte van een hout beton schutting. Zo kost een 10 meter douglas schutting al gauw €1000 terwijl bijvoorbeeld een duurzaam dubbelstaafmat hekwerk enkele honderden euro’s kost.

 

Publicatiedatum 07/03/2024