9.2 / 10 1825 reviews 

Beste apps voor het inrichten van je woning 

2 min. te lezen

Terug

Heb je inmiddels een nieuw huis gekocht of wil je je huidige woning een nieuw interieur geven? In het verleden werd hier vaak een moodboard voor gebruikt, maar tegenwoordig is dit niet meer nodig en kun je gewoon je tablet inzetten om tot een nieuwe inrichting te komen. Er zijn namelijk veel apps ontwikkeld die je kunnen helpen bij het inrichten van een huis. Vergelijk ze met elkaar zodat je te weten komt welke app het meest geschikt is voor je woning. Onderstaand vind je in ieder geval al een paar goede opties!

Houzz

Hoewel Houzz beschikt over een uitgebreide productmarktplaats, is deze app op de tablet voor interieurontwerp ook een geweldig startpunt voor beginnende huisverbouwers. Hoewel voor het verkrijgen van exacte offertes van technici nog steeds inspectie ter plaatse nodig is, kunnen gebruikers contact opnemen met professionals in hun regio om de betreffende klus te bespreken. De app is een handige hub om te raadplegen bij het vergelijken van de beoordelingen en gemiddelde kosten van verschillende aannemers.

Palette Cam

Voor sommigen bestaat er misschien niet zoiets als te veel kleur, maar je wilt toch geen decorkleurverhaal hebben dat maar door blijft gaan. Ga voor de beste huistinten met Palette Cam, een gebruiksvriendelijke app waarmee je je kunt concentreren op de basiskleuren die je wilt decoreren. Upload gewoon een foto en gebruik de kleurenkiezer om een ??zo eenvoudig of zo complex decorpalet te maken als je maar wilt. Kleuren kun je zo met elkaar vergelijken, wat net als elektronica vergelijkingen belangrijk is.

Havenly

Gevangen in een decoratie dilemma? Professioneel advies krijgen was nog nooit zo makkelijk of goedkoop dankzij de Havenly-app. Met deze app voor interieurontwerp kun je een foto van de kamer in kwestie uploaden, matchen met een doorgelichte interieurontwerper op basis van je persoonlijke stijl en met ze beginnen te chatten om precies de juiste look te krijgen! Het is zelfs mogelijk om een ontwerper in te huren, maar hiervoor moet je wel geld neerleggen.

Decorator

Heb je je ooit afgevraagd of een felroze Chesterfield bank in je woonkamer past? Kom hier snel achter met behulp van Decorator! Met deze app kunnen gebruikers een foto van hun ruimte maken en deze volledig opnieuw uitrusten met meubels, kunst en decorstukken. De items waar je het meest van houdt, kunnen zelfs via de app worden gekocht.

Pinterest

Met in principe dezelfde interface als de desktopsite, is de Pinterest-app superleuk en gebruiksvriendelijk. Hiermee kun je eindeloze moodboards samenstellen om toekomstige knutselprojecten te markeren, aankopen te doen of gewoon je decorgoals te schetsen. Pinterest zal dan ook voor genoeg inspiratie zorgen bij het inrichten van je woning!

MagicPlan

Voor degenen die midden in een renovatie of herinrichting zitten, met de MagicPlan-app kun je voor interieurontwerp alle afmetingen van je huis letterlijk in je achterzak houden. Sommige gebruikers zeggen dat het misschien een paar pogingen kost om het invoeren van de informatie onder de knie te krijgen, maar het intuïtieve ontwerp en de eenvoudige instructies van de app maken het een absolute must-have applicatie.

 

Publicatiedatum 13/12/2021