9.2 / 10 1825 reviews 

Bloemen in de tuin: welke zijn het beste?

2 min. te lezen

Terug

Een van de fijnste dingen om te hebben in je tuin zijn bloemen. Bloemen brengen kleur, geur en levendigheid in je tuin. Maar welke bloemen zijn nou het beste om in je tuin te planten? In dit artikel geven we een aantal van onze favoriete bloemen en delen we tips over het planten en verzorgen ervan. Laten we beginnen! 

Lavendel

Lavendel is een prachtige paarse bloem die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een heerlijke geur afgeeft. Lavendel is een van de makkelijkste planten en kan tegen droogte. Het is ook een insectenafweermiddel, dus het kan helpen bij het afweren van muggen en motten. Lavendel kan ook gebruikt worden in droogboeketten, of het kan gedroogd worden om als luchtverfrisser te dienen. Deze bloemen staan ook prachtig in Capi bloempotten

Zonnebloemen

Zonnebloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze brengen ook een gevoel van vrolijkheid en energie in je tuin. Ze hebben veel zon nodig om te groeien en bloeien, dus plaats ze in een gebied waar ze veel zonlicht krijgen. 

Hydrangea

Hydrangea's zijn mooie struiken die bloemen in verschillende kleuren produceren, afhankelijk van de pH-waarde van de grond waarin ze zijn geplant. Zure grond zal blauwe bloemen produceren, terwijl alkalische grond roze zal bloemen produceren. Hydrangea's bloeien in de zomermaanden en kunnen tot in de herfst bloeien. Extra lang genieten van deze vrolijke zonnestraaltjes! 

Clematis

Clematis is een prachtige bloem die perfect geschikt is voor in de tuin. Het is een klimplant die zich vasthecht aan andere planten of structuren zoals hekken, muren of pergola's. Clematis staat bekend om zijn overvloedige en kleurrijke bloemen die verschijnen in de lente en zomer.

Anjers

Anjers zijn mooie bloemen die in verschillende kleuren komen en een aangename geur hebben. Ze zijn relatief gemakkelijk te onderhouden en bloeien in de zomer en de herfst. Er zijn twee soorten anjers: de gewone anjer en de sprayanjers. Sprayanjers hebben meerdere bloemen op elke stengel, terwijl gewone anjers één bloem per stengel hebben.

Rozen

Rozen zijn misschien wel de meest bekende tuinbloemen en er zijn talloze soorten om uit te kiezen. Rozen hebben veel zon en vocht nodig om te groeien en te bloeien, dus zorg ervoor dat ze een plek krijgen waar ze beide kunnen krijgen. Rozen hebben ook regelmatig onderhoud nodig, zoals snoeien en bemesten.

Publicatiedatum 07/06/2023