9.2 / 10 1824 reviews 

Breng je wintertuin in kerstsfeer

2 min. te lezen

Terug

Voor veel mensen is de tuin een plek waar je in de lente volop bezig bent en in de zomer van geniet. Toch valt er zoveel meer te genieten van je tuin als je die in alle jaargetijden kunt gebruiken. De basis leg je hiervoor met winterharde planten, die ook in het najaar en winterseizoen mooi groen van kleur blijven. 

Na een hectisch jaar vol met beperkende maatregelen verheugen we ons des te meer op de komende kerstdagen. Misschien is het enige kerstuitje waar we nog naar uitkijken het bezoek aan het lokale tuincentrum waar de kerst als het ware explodeert met mooie planten, decoraties en verlichting. Zo worden de kerstbomen onmiddellijk opgetuigd wanneer Sinterklaas na vijf december huiswaarts keert naar Spanje. Door alle perikelen rondom zijn pieten lijkt deze heilige terrein verloren te hebben ten opzichte van de kerstman.

Het is eigenlijk opvallend hoeveel budget we besteden aan de kerstversiering binnen in huis terwijl wij buiten vaak alleen een slinger van licht ophangen. 

Veranda

Wie aan de slag wil gaan met kerstversiering heeft aan een klein balkon al genoeg. Eigenlijk knapt zowel een kleine als grote buitenruimte flink op van mooie kerstversiering. En niet alleen dat, ook je humeur krijgt er een flinke oppepper van. Denk daarbij eens verder dan een snoer met lichtjes of een buiten kerstboom met witte lampjes.

Niet iedereen heeft er behoefte aan om zijn huis in een energieslurpend lichtspektakel te veranderen. Het kan ook sfeervol met veel kerstgroen en een mooie Van der Garde tuintafel rond als centerpiece van een veranda. Zet daar een mooi kerststuk op, haal de barbecue uit de schuur en stook de vuurkorf lekker op zodat je met een kop warme choco ook in deze tijd van je buitenleven kunt genieten. Wil je het helemaal optimaal inrichten dan hoef je niet te wachten tot het voorjaar. Neem nu het initiatief en maak je tuininrichting compleet met Van der Garde tuinsets. Door het brede aanbod zul je altijd iets van je smaak vinden. 

Kerstdorp

In sommige buurten van Nederland wordt jaarlijks een compleet kerstdorp uit de grond gestampt. Een gewoonte die uit Amerika is over komen waaien. Wie daar tijdens de kerstdagen verblijft ziet dat daar groots uitgepakt wordt met complete lichtplannen en straten die stralen in over the top kerstverlichting. Zo is er jaarlijks in Leeuwarden een heus kerstdorp te zien, waar mensen file-rijdend graag op bezoek komen. Kerstdorp Wielenpôlle in Leeuwarden is zeker een bezoek waard.

Lichtspektakel

Is je tuin eenmaal kerstproof dan is er zeker nog tijd om wat anders te doen. Hoewel het aanbod misschien beperkter is dan voorgaande jaren kun je altijd op zoek gaan naar het licht in duisternis. Het is mooi om te zien dat er altijd creatieve mensen zijn die iets unieks bedenken. Wil je echt een verbazingwekkend event bezoeken ga dan naar het lichtspektakel van Twente Light. Dit is een magisch en betoverend lichtfeest. De makers lieten zich inspireren door de unieke lichtspektakels in China. Als unieke locatie is gekozen voor Vliegveld Twenthe. Dit evenement is met recht een lichtshow voor het hele gezin.

Publicatiedatum 13/12/2021