9.2 / 10 1825 reviews 

Budgetvriendelijk wonen: Transformeer je gehuurde woning met airless spuiten

3 min. te lezen

Terug

Als huurder wil je wellicht je woning een persoonlijke touch geven zonder een fortuin uit te geven. Een geweldige manier om snel en betaalbaar je interieur nieuw leven in te blazen, is door gebruik te maken van airless spuiten. Deze innovatieve techniek kan niet alleen muren aan, maar ook meubels, waardoor je woning in een handomdraai een frisse uitstraling krijgt.

Waarom airless spuiten?

Airless spuiten is de geheime sleutel tot een snelle en kostenefficiënte transformatie. Het maakt gebruik van geavanceerde technologie om verf gelijkmatig op oppervlakken aan te brengen zonder strepen of spatten. Hier zijn enkele redenen waarom het perfect is voor huurders met een budget:

 • Tijdsefficiëntie: In een gehuurde woning wil je niet te veel tijd besteden aan verbouwingen. Met airless spuiten kun je in een fractie van de tijd grote oppervlakken bedekken, wat vooral handig is als je een strak schema hebt.
 • Betaalbaarheid: Vergeleken met traditionele schildermethoden zijn de kosten van airless spuiten vaak lager. Dit betekent dat je jouw woning een nieuwe look kunt geven zonder je spaargeld aan te tasten.
 • Veelzijdigheid: Het gaat niet alleen om muren. Airless spuiten kan ook worden toegepast op meubels. Dus, als je dat oude dressoir wilt opfrissen of die eetkamerstoelen een nieuwe kleur wilt geven, is airless spuiten de oplossing.

Hoe begin je?

 1. Kies je kleurenpalet: Ga voor tijdloze kleuren die je persoonlijke stijl weerspiegelen, maar ook gemakkelijk kunnen worden overgeschilderd wanneer je besluit te verhuizen.
 2. Bereid de klus voor: Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon en droog zijn voordat je begint. Airless spuiten werkt het beste op een glad oppervlak.
 3. Bedek de omgeving: Bedek meubels en vloeren met plastic om ze te beschermen tegen verfnevel.

Voordelen voor Huurders:

 • Terug naar originele staat: Airless spuiten maakt het gemakkelijk om je woning terug te brengen naar de originele staat wanneer je vertrekt, zonder ingewikkelde reparaties.
 • Zelf doen: Afhankelijk van je handigheid, kun je overwegen om zelf aan de slag te gaan. Dit bespaart je arbeidskosten.

Zelf doen of uitbesteden?

Het uitbesteden van airless spuiten aan een expert kan een verstandige keuze zijn in verschillende situaties. Hier zijn enkele overwegingen wanneer je zou moeten overwegen om een professional in te schakelen:

 

 • Grote oppervlakken: Als je grote oppervlakken, zoals hele kamers of meerdere kamers, wilt verven, kan een professional de klus veel sneller klaren dan wanneer je het zelf zou doen.
 • Complexiteit van de taak: Airless spuiten is fantastisch voor het snel bedekken van grote gebieden, maar als er complexe details zijn, zoals ornamenten, lijsten, of andere decoratieve elementen, kan een professional ervoor zorgen dat alles gelijkmatig en nauwkeurig wordt bedekt.
 • Specifieke technische vaardigheden: Het correct bedienen van een airless spuitpistool vereist enige technische vaardigheden. Als je niet vertrouwd bent met deze apparatuur, kan het leiden tot inconsistenties in de verflaag.
 • Tijdsdruk: Als je een strak schema hebt en de klus snel geklaard moet worden, kan het inhuren van een professional veel tijd besparen.
 • Kleuradvies: Een professionele schilder kan ook waardevol kleuradvies bieden en je helpen bij het kiezen van de juiste tinten die passen bij je interieur en stijl.
 • Voorbereiding en reparaties: Een professional kan ook eventuele reparaties aan oppervlakken uitvoeren en zorgen voor de juiste voorbereiding van de ruimte voordat er met spuiten wordt begonnen.
 • Garantie: Veel professionele schilders bieden garanties op hun werk. Dit betekent dat als er problemen optreden na de voltooiing van het project, ze terug zullen komen om het op te lossen.

 

Kortom, als je een groot project hebt, beperkte tijd, specifieke technische vaardigheden nodig hebt, of gewoonweg een perfect resultaat wilt, kan het inhuren van een professional voor airless spuiten een slimme investering zijn. Stucadoorsbedrijf de Vries is met 25+ jaar ervaring een specialist op het gebied van airless spuiten. Dankzij hun NOA-garantie bieden ze 3 tot 5 jaar garantie aan op hun werkzaamheden, wat ze een goede keus maakt voor huurders die een perfecte afwerking van hun huis wil hebben.

Conclusie:

Het transformeren van je huurwoning hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met airless spuiten kun je snel en betaalbaar een frisse wind door je interieur laten waaien. Een ervaren stukadoor in Den Haag kan je hier goed in adviseren en helpen. Experimenteer met kleuren en ontdek hoe deze eenvoudige techniek een groot verschil kan maken, zelfs als je slechts een beperkt budget hebt.

Publicatiedatum 19/12/2023