9.2 / 10 1836 reviews 

Checklist voor een verbouwing

2 min. te lezen

Terug

Verbouwen? Denk aan deze belangrijke dingen

Heb je het idee om binnenkort te gaan verbouwen? Als je zorgt voor een goede voorbereiding van je verbouwing, zorgt dit voor minder stress tijdens het verbouwen zelf. In dit artikel vertellen wij waar je aan moet denken als je gaat verbouwen en hebben enkele stappen voor je op een rijtje gezet die je niet mag vergeten. Zo is een container huren in Almere zeker aan te raden als je in deze stad gaat verbouwen, omdat je zo altijd een goede plek voor het puin hebt. Lees snel verder en ontdek wat je niet mag vergeten voor het verbouwen. 

Bedenk wat je gaat verbouwen

Heb je bijvoorbeeld net een huis gekocht, dan wil je deze een persoonlijk tintje geven. Bedenk wat je aan het huis kunt veranderen om van het huis een echt thuis te maken. Wil je graag een grote badkamer creëren of een dakkapel plaatsen, zodat je meer ruimte hebt om thuis te kunnen werken? Zorg ervoor dat je pen en papier bij de hand hebt en schrijf je wensen op. Als je weet wat je precies wilt gaan verbouwen, heb je een mooi uitgangspunt om te beginnen. Vraag in elk geval alvast een vergunning aan, zodat je toestemming hebt om te mogen verbouwen. 

Stel je budget vast

Heb je opgeschreven wat je wilt verbouwen, dan is het tijd om je budget vast te stellen. Wil je een uitbouw plaatsen, dan is het misschien lastig hier de kosten van te weten. In dat geval kan het aan te raden zijn eens met een professional te praten, zodat je meer inzicht in de kosten krijgt. Let wel op dat het plaatje nooit helemaal compleet is, omdat je tijdens de verbouwingswerkzaamheden misschien wel op asbest stuit en ook te maken kunt hebben met meer werk. Bereken ook wat je zoal nodig hebt aan gereedschappen en materialen voor de verbouwing.

Huur alvast een bouwcontainer

Zorg er ook voor dat je tijdig een bouwcontainer huurt. Een container huren in Amsterdam of in een andere plaats waar je wenst te verbouwen, is zeer handig. Zo bespaar je er tijd mee, omdat je niet telkens heen en weer naar de milieustraat moet met het afval. Ook zal je veel meer ruimte hebben om afval in kwijt te kunnen en is er voor elke klus wel een passende afvalcontainer te vinden. De afvalcontainer wordt gewoon bij je thuis neergezet en nadien weer opgehaald. Dit brengt dan ook veel gemak met zich mee tijdens de verbouwing.

Wij wensen je veel succes met verbouwen!

Publicatiedatum 19/01/2022