9.2 / 10 1825 reviews 

Creëer een onvergetelijke entree

2 min. te lezen

Terug

Zoals de naam al zegt heb je maar één kans om een goede eerste indruk te maken en net als tijdens een date of een sollicitatiegesprek geldt deze regel ook voor je huis. Wanneer mensen voor het eerst bij je thuiskomen wil je natuurlijk wel een warme en verwelkomende sfeer achterlaten en dat gebeurt al meteen bij de entree. En daarom verdient deze plek wel wat meer aandacht en liefde. Met lambrisering tover je je hal of gang in een handomdraai om tot een sfeervolle binnenkomer. Volg onderstaande tips en doe lekker veel inspiratie op voor een warm welkom voor je gasten en niet al te onbelangrijk jezelf! 

 

Een groots entree kan ook in het klein

De hal is het visitekaartje van het huis, want ja, eerste indrukken zijn alles en ook met een smalle en kleine ruimte zoals de entree kun je een grote indruk maken. In de hal is vaak weinig plek voor meubels en een smalle gang is daarom ook het perfecte decor voor lambrisering. Het heeft namelijk het effect om een hal optisch groter, langer of breder te laten lijken. Hiernaast neemt het geen tot weinig ruimte in beslag en je kunt makkelijk spelen met kleur als materiaal. Vooral dat laatste is belangrijk om in je hoofd te houden. Lambriseren betekent dan wel letterlijk ‘met hout betimmeren’ en is dan ook vaak van houten panelen, maar ook tegels zijn ideaal om te gebruiken voor wandbekleding. 

 

Ga voor de tegeltjeswijsheid 

Tegels zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel een tegel is die bij jouw interieurstijl/-smaak past. Geef je entree bijvoorbeeld een romantische look met pastel roze tegels of metsel wat tegels in betonlook tegen de wand voor een industriële twist. Voor een warme en levendige uitstraling zijn tegels in Marokkaanse of Portugese stijl perfect. Of doe eens gek en trek de tegels op de vloer door op de wand en creëer een rustige uitstraling. Naast de flexibiliteit in stijlen, bescherm je je muur ook nog eens tegen deukjes, krassen en vuil. Win-win, dus!

 

Geef het een likkie verf! 

Zoals net al benoemd is lambrisering van origine gemaakt van hout en dat maakt het perfect voor een DIY-project. Met een paar moderne smalle laten maak je namelijk al een eenvoudige, maar stijlvolle wandbetimmering. Ga hierna all out en creëer een dynamische look met complementaire kleuren of houd het ton sur ton en verf de lambrisering en de muur in dezelfde kleurtoon. Wil je alleen de muur verven? Neem dan ook het plafond mee voor een speels effect. Of wat dacht je van behang in plaats van verf?  

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… 

Zoals je misschien al weet zorgen spiegels voor een ruimtelijk gevoel en extra lichtinval, wat ze dus perfect maken voor de hal. En ja ook van spiegels kun je een lambrisering maken. Schilder of behang het onderste gedeelte van de muur en beplak het deel erboven volledig met spiegeltegels. Ga voor kleine tegels in verschillende formaten en vormen of creëer rust met een symmetrisch lijnenspel.

 

Publicatiedatum 21/11/2023