9.2 / 10 1816 reviews 

Creëer zoveel mogelijk opbergruimte in huis

3 min. te lezen

Terug

Dit is een gesponsord artikel.

Spullen kunnen zich snel verzamelen in huis. Of je nu alleen woont, met vrienden, jouw partner of een gezin, de hoeveelheid kleding, boeken en overige spullen kan snel toenemen. Om overzicht in huis te houden wil je daarom zorgen voor zoveel mogelijk praktische opbergmogelijkheden in huis.

Hier lees je tips over hoe je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van de ruimte in huis voor het opruimen en wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van de nodige meubels en accessoires. Daarbij wordt ook ingegaan op hoe je op de kosten bespaart bij het kopen van deze noodzakelijke producten. Duidelijk is dat je boekenkasten en opbergboxen eenvoudig online bestelt.

Tips voor optimaal opruimen en opslaan in huis

Klaar om het opruimen van het huis grondig aan te pakken en op zoek naar de beste meubels en accessoires? Met deze voorbereiding zorg je dat je direct de juiste producten koopt waardoor het opruimen van jouw huis heel eenvoudig wordt.

  • Kijk kritisch naar de beschikbare ruimte: Voordat je het internet opduikt, wil je eerst goed kijken naar de beschikbare ruimte. Meet deze op en weet ook dat je vaak meer ruimte hebt dan je denkt. Werk daarbij vooral de hoogte in, dat zijn vierkante meters aan de muur die snel vergeten worden.
  • Denk op de lange termijn: Een handig opbergsysteem bedenken voor in huis vereist een flinke investering. Koop dus niet alleen voor nu, maar probeer je ook enigszins in te denken in wat je over een jaar of meerdere jaren nodig hebt, bijvoorbeeld als je gezinsuitbreiding verwacht. Sommige winkels verkopen dan basisopbergmeubels, die je bijvoorbeeld kunt uitbreiden op het moment dat je meer ruimte nodig hebt, zonder dat je gelijk flink hoeft te investeren.
  • Wees even goed kritisch in wat je bewaart: Het is fijn om spullen gemakkelijk weg te kunnen bergen in huis, maar als je dan toch begint met goed opruimen, dan kun je gelijk kijken welke spullen je wel en niet wilt bewaren. Als er dingen stuk zijn, kun je je afvragen of je die echt nog gaat laten maken. Als je bepaalde spullen lang niet gebruikt, is het soms ook beter ze maar helemaal weg te gooien. Opbergruimte is fijn, maar je hoeft het niet nodeloos te vullen.
  • Bedenk je goed wat voor jou werkt: Als het gaat om het ontwikkelen van een gestructureerd opbergsysteem, dan is het uiteindelijk belangrijk dat je werkt op een manier die past bij jou en jouw huishouden. Kijk dus vooraf naar waar de grootste verzamelingen spullen ontstaan en zoek daar oplossingen voor. Probeer een gestroomlijnde manier van opruimen te hebben, maar blijf ook realistisch.

Bespaar op opslagoplossingen in huis

Voor velen zal het leuker zijn om geld uit te geven aan mooie spullen, dan aan praktische zaken zoals meubels voor het opbergen. Begrijpelijk, en daarom lees je hier hoe je daarbij zo veel mogelijk op de kosten kunt besparen. Allereerst wil je op het internet kopen. Daar vergelijk je eenvoudig prijzen en kun je de spullen thuis laten bezorgen, waardoor je geen parkeerkosten betaalt.

Het is altijd verstandig op aanbiedingen te letten. De beste webshops hebben hier een aparte pagina voor. Volg jouw favoriete winkels op sociale media zoals Facebook en Instagram, want daar worden exclusieve promoties geplaatst. Als je lid kunt worden van een loyaliteits club, wat doorgaans gratis is, dan wil je dat ook doen. Let verder op de uitverkoop, die ook online, om de paar maanden plaatsvindt in de winkel.

Houd speciale internationale kortingsdagen, zoals bijvoorbeeld Cyber Monday en Black Friday in de gaten, want steeds meer Nederlandse bedrijven doen hier ook aan mee. Tenslotte geldt het algemene advies om, buiten de mogelijke kortingen om, ook niet per se te kiezen voor het duurste merk. Kies voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Alle opbergmogelijkheden bij vidaXL

De juiste opbergmogelijkheden zijn belangrijk als je de orde wilt houden in huis. Hierboven heb je gelezen hoe je structuur bewaart in de woning. Het is daarbij vooral belangrijk goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt, zowel in de hoogte als in de breedte. Daarbij moet je vooral een systeem bedenken dat voor jou werkt.  Verder zijn er algemene tips gegeven om op de kosten te besparen voor opbergmeubels en accessoires. Let daarbij op de aanbiedingen, kies het juiste moment om te kopen en bestel bij voorkeur exclusief online.

vidaXL is een populaire webshop in Nederland en België waar je veel meubels en accessoires vindt die orde in jouw huis scheppen. Je bestelt hier snel via de moderne interface en de webshop beschikt over een uitgebreide klantenservice die jou van een persoonlijk advies. 24/7 shoppen is natuurlijk mogelijk, dus bekijk hier direct de meest populaire oplossingen voor het opruimen.

Publicatiedatum 24/10/2023