9.2 / 10 1836 reviews 

Dé interieurtrend op het gebied van decoratie die je niet wilt missen

3 min. te lezen

Terug

Voor interieurliefhebbers is het altijd leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en om deze direct toe te passen in je eigen huis. Dit jaar brengt een aantal interessante ontwikkelingen met zich mee, variërend van duurzame materialen tot opvallende kleuren en patronen. 

Een bijzondere trend dit jaar is het gebruik van beelden en sculpturen als decoratie, die een unieke en artistieke sfeer aan je interieur kunnen toevoegen. Lees verder en ontdek de interieurtrends van het moment die je niet wilt missen om jouw woning weer een unieke uitstraling te geven!

Trendoverzicht voor decoratie in je woning

Dit jaar staat in het teken van duurzaamheid en natuurlijke materialen. Dit zie je ook terug in de decoratie waarmee je je woning styled en sfeert. Interieurontwerpen gaan meer richting milieuvriendelijkheid met het gebruik van gerecyclede en hernieuwbare materialen waarin gerecycled glas en keramiek ook onze harten veroverd hebben. 

Wat opvalt is de populariteit van prachtige beelden en sculpturen die blijft toenemen. Deze decoratieve elementen zijn soms ware kunstobjecten en voegen een artistiek en persoonlijk tintje toe aan je interieur. 

Van abstracte vormen in materialen zoals marmer en brons tot moderne keramische sculpturen. Met een uniek item wordt elke kamer tot leven gebracht. Ook dienen ze niet alleen als eyecatchers, maar versterken ze ook je persoonlijke stijl en het thema van je interieur. Plaats je zo’n beeld of sculptuur op een verrassende plek, dan maakt het de gehele woning direct interessanter. 

Beelden en sculpturen in huis

Beelden en sculpturen zijn dit jaar dus een trend die niet te missen is. Ze voegen niet alleen een artistiek element toe, maar dienen als eyecatchers in elke kamer. Plaats bijvoorbeeld een groot sculptuur in de woonkamer als statement piece of gebruik kleinere beelden om een boekenplank of vensterbank te decoreren. 

Het combineren en strategisch plaatsen van beelden en sculpturen kan een groot verschil maken. Probeer contrasten te creëren door bijvoorbeeld een modern beeld naast een klassieke inrichting te plaatsen, of gebruik sculpturen van verschillende groottes om diepte en interesse toe te voegen. 

Ook het groeperen van meerdere kleinere beelden kan een krachtig visueel effect geven. Een aantal tips voor het combineren van deze woonaccessoires in dé woonstijlen van het moment lees je hieronder!

Beelden combineren in een modern en strak interieur

Ieder jaar weer blijft een modern en strak interieur terugkomen. Ook zijn beelden zeer geschikt in deze woonstijl als decoratie. Denk eens aan een strak, abstract beeld om de ruimte een perfect geheel te maken.

Ook sculpturen met geometrische vormen of minimalistische ontwerpen van materialen zoals glas, metaal of beton, geven de kamer een echte opfrisser. Deze decoratie in huis voegt een eigentijdse en stijlvolle touch toe aan iedere ruimte in je huis. Houd jij dus van een modern interieur en wil je meegaan met de trend? Dan zit je met een abstract beeld of modern statement sculptuur helemaal goed! 

Gekleurde en opvallende beelden voor een ‘outgoing’ effect

Voor een bold en out-going interieur zijn beelden met gedurfde en opvallende ontwerpen ideaal. Kies voor sculpturen in felle kleuren, unieke vormen en verrassende materialen zoals plexiglas of gerecycled plastic. 

Deze beelden kunnen dienen als echte eyecatchers en geven je interieur een dynamische en energieke uitstraling. Plaats grote beelden in open ruimtes of combineer verschillende kleinere stukken in opvallende composities voor een visueel spektakel.

Modern meets vintage: het juiste beeld voor de retro eclectic woonstijl

In een kamer met een retro eclectic woonstijl passen beelden die een mix van vintage en moderne stijlen weerspiegelen. Denk hierbij aan sculpturen uit de jaren '60 en '70, zoals psychedelische vormen en pop-art invloeden, gecombineerd met hedendaagse stukken. 

Plaats deze opvallende beelden op dressoirs, in open kasten of op lage tafels en mix en match verschillende stijlen en tijdperken om een unieke, eclectische sfeer te creëren die volledig aansluit op de rest van je interieur.

Hoe pas jij deze decoratieve trend bij jou in huis toe?

Ben jij al overtuigd van de veelzijdigheid van een mooi beeld? Breng deze trend dan ook bij jou in huis en ga op jacht naar een beeld of sculptuur die perfect aansluit bij jouw woonstijl.

Zo kun je met de leukste decoratie jouw huis weer vernieuwen en opfrissen. 

Laat je inspireren door de trends en je eigen voorkeur en geef je interieur een stijlvolle en eigentijdse look. Inspiratie nodig? Bekijk eens een online interieurwinkel voor de leukste beelden en richt jouw huis helemaal in naar jouw smaak!

 

Publicatiedatum 25/06/2024