9.2 / 10 1825 reviews 

Dé tuintrends van 2022

2 min. te lezen

Terug

We zitten al een tijdje in de zomer en dat houdt in dat de tuin er goed uit moet zien om die heerlijke zomeravonden in te beleven. Veel mensen vinden het super gezellig om samen met vrienden of familie ‘s avonds buiten in de tuin wat te kletsen en spelletjes te doen met een drankje erbij. Nog niet iedereen heeft de tuin al summer-ready, maar daar is het nog niet te laat voor! Ook jij kan de tuin nog een make-over geven, en wij kunnen je helpen met wat inspiratie. In 2022 zijn er weer een paar leuke trends bij gekomen wat betreft tuindecoratie en tuinindeling. In deze blog hebben wij deze trends voor jou op een rijtje gezet!

Palletbank

Wist je dat je van pallets een complete loungeset kunt maken? Je zou natuurlijk een loungeset kunnen kopen die al in elkaar staat, dit is natuurlijk veel professioneler en fijner. Maar als je een beetje handig bent met wat schroeven en een boor, kun je zo je eigen palletbank in elkaar zetten. Het kost een beetje tijd en moeite, maar het heeft meestal wel een zeer mooi resultaat. Maak er een bijpassende salontafel bij en het plaatje is compleet. 

Hangstoelen

Wat heb je aan een stoel als je er niet in kunt hangen, toch? Hangstoelen zijn een paar jaar geleden op de markt gekomen, maar ze zijn nu populairder dan ooit te voren. Ze zijn in alle maten en kleuren te krijgen en ze passen daarom ook in elk interieur, of zullen we in dit geval exterieur zeggen. Ze zijn namelijk geschikt voor zowel binnen als buiten. De hangstoel kan aan het plafond opgehangen worden, mits dit sterk genoeg is, of je kunt een hangstoel bestellen met een standaard erbij. Dit is dan wel wat hoger in prijs, maar het is zeer leuke toevoeging aan je chill-plekje. 

Tuinhuis

Tuinhuizen worden meestal gebruikt om dingen in op te bergen zoals een tuinset of een loungeset in de winter, maar ze kunnen voor veel leukere dingen gebruikt worden! Je zou namelijk een tuinhuis zo kunnen renoveren dat het een kleine Tiny house is om in te relaxen. Met een bankje, salontafel en een lamp kom je al een heel eind, daar kun je in de zomer met de deuren open zeker wat leuke avonden met vrienden en familie beleven. 

Boho-stijl

De boho-tuin kan eigenlijk best makkelijk gecreëerd worden, ook als je al tuinmeubels hebt. De boho-stijl staat bekend om zijn kleurrijke decoratie zoals felle vloerkleden, patchwork sierkussens en Rotan meubels. Ook de hangstoel past erg goed bij deze stijl, vooral in een witte of crèmige kleur. Kleed je tuin aan met wat lantaarntjes, lichtsnoeren met zwarte details en bohemian hangmat. Dan is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer!

Publicatiedatum 15/08/2022