9.2 / 10 1825 reviews 

De beste muurverf voor buiten!

2 min. te lezen

Terug

De zoektocht naar de beste muurverf voor buiten is begonnen. De gevel van je huis wil je graag een mooie uitstraling geven. Je wilt graag muurverf die UV-bestendig is maar dat het ook tegen de invloeden van het weer kan. Deze eisen heb je aan de verf omdat het echt veel te verduren heeft. 

Het ontstaan van Sigma

In 1972 is de Nederlandse verfconcern Sigma ontstaan. In 1999 zijn ze samen gesmolten met SigmaKalon. Sinds 2008 is PPG Industrie de eigenaar. Sigma verf is ontstaan nadat Petrofina, een Belgisch oliemaatschappij, drie kleine verfbedrijven heeft opgekocht en samengevoegd. 

Waarom zou je sigma verf voor buiten nemen?

Omdat je buiten te maken hebt met veel verschillende weersinvloeden zoals regen, wind maar ook met de zon wil je dat het ook een verf is die goed bestendig is tegen deze invloeden. De verf van Sigma is extreem duurzaam maar ook erg gemakkelijk te verwerken. Nu heeft Sigma natuurlijk heel veel verschillende soorten verf en is het ook best lastig om de juiste keuze voor de schilderklus te nemen die jij wilt gaan aanpakken. 

Sigma buitenverf

De Sigma Buitenverf is geschikt voor buiten omdat ze tegen elk weersinvloed kunnen. Ook is het goed bestand tegen UV-straling. Omdat de verf veel te verduren krijgt buiten is het ook sterker in elkaar gezet. De verf voor binnen is minder sterk. Je kunt voor de buiten verf van Sigma kiezen voor de Sigma Facade Topcoat Matt maar ook voor de Sigma Facade Topcoat Satin. Wanneer je dus niet van de matte verf bent is de Satin juist een mooie om er voor te zorgen dat je een zijdeglans uitstraling krijgt. 

De Sigma Facade Topcoat Satin is een muurverf wat een zijdeglans geeft, universeel toe te passen is en ook nog eens hoogwaardig is. Het heeft een uitstekende buitenduurzaamheid en laat waterdamp door en is dan ook uitstekend regendicht. Deze verf is alleen niet geschikt voor gebruik binnen. 

Wat heb je nodig buiten de verf om?

Als je geen zin hebt dat de ondergrond voor de verf geen zuigende en licht poederende werking heeft is het verstandig om er voor te zorgen dat je ook een goed voorstrijkmiddel gebruikt. Dit zou Sigmafix Universal kunnen zijn. Wanneer je dit gebruikt zal de buitenverf beter hechten en krijg je ook het resultaat wat je zelf voor ogen hebt. 

Hoe weet je nu eigenlijk of de muur sterk zuigend is? Dat is vast een vraag wat je nu bezig houdt. Wanneer je een natte spons tegen de muur drukt en de steen neemt het water op dan is er zeker voorstrijk nodig omdat de muur dus zuigend is. Wanneer het water naar beneden druppelt heb je zeker geen voorstrijk nodig. 

Je wilt natuurlijk wel dat de verf goed aangebracht wordt op de muur. Het beste kan je een platte kwast gebruiken omdat je daar eenvoudige en strakke lijnen kan schilderen. Dit is ook handig als je alleen de muur hoeft te verven en het plafond overgeslagen kan worden.

Publicatiedatum 08/08/2022