9.2 / 10 1779 reviews 

De beste tips voor het kiezen een schilderij in huis

2 min. te lezen

Terug

Zijn de muren in jouw huis vrij kaal of wil je jouw interieur flink gaan aanpassen? Dan is het aan jou om te bedenken hoe je wilt dat het er straks allemaal uit komt te zien. Een goede manier om jouw interieur meer sfeer en persoonlijkheid te geven, is het toevoegen van een schilderij. Echter kan het uitzoeken hiervan nog een flinke klus zijn. Omdat het aanbod zo groot is, kan het zo zijn dat je tijdens jouw zoektocht door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn een aantal handige tips die het kiezen van het perfecte schilderij wat makkelijker voor je kunnen maken? Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Kies een plek in huis

Heb je meerdere locaties in huis waar je een schilderij op zou kunnen hangen? Dan is het eerst goed om een definitieve plek vast te stellen. Als je de plek eenmaal gekozen hebt, kun je namelijk opmeten hoeveel ruimte je daadwerkelijk hebt voor een schilderij en hoe groot het dus maximaal kan zijn. Nu je dit weet, wordt het veel makkelijker om een schilderij van het juiste formaat te zoeken. Koop niet in de wilde weg een schilderij, maar zorg ervoor dat je precies weet hoeveel ruimte je hiervoor hebt in huis. Als je dit niet doet kan het een grote teleurstelling worden als het er niet uit komt te zien zoals je had gedacht. Meten is weten! Naast het kiezen van een geschikte plek is het ook alvast goed om te bedenken hoe je het schilderij op wilt hangen. Wat je hiervoor zeker kunt overwegen, is een ophangsysteem voor je schilderij.

Kies voor iets dat bij je past

Qua schilderijen kun je werkelijk waar alle kanten op. Er zijn heel veel soorten schilderijen te koop. Wat je zo veel mogelijk moet zien te vermijden, is om te kiezen voor de hele standaard schilderijen. Zulke schilderijen zie je al enorm veel en het is zonde om dit dan ook te doen. Probeer clichés op dit gebied dan vooral te vermijden als je jouw interieur meer persoonlijkheid wilt geven. Bij clichés hebben we het over bijvoorbeeld skylines van een bekende stad. Het kan heel mooi zijn, maar origineel is het niet bepaald. Ga daarom op zoek naar een schilderij dat echt bij je past. Je kunt uiteraard ook je hobby of passie laten terugkomen in het schilderij, want dat kenmerkt jou dan als persoon. 

Laat het matchen met de rest van je interieur

Wat ook een goede tip is voor het kiezen van het perfecte schilderij voor in je woning, is om het te laten matchen met de rest van je interieur. Hier speelt kleurgebruik een grote rol in. Als je een mooi samenhangend geheel van je interieur wilt maken is het goed om het kleurenpalet van je woning met elkaar te matchen. Houd hier dan ook rekening mee tijdens jouw zoektocht naar een schilderij. Als je neutrale kleuren hebt gebruik in je interieur is het leuk om je schilderij kleuren te laten bevatten die hier goed mee combineren. Zo versterkt het elkaar en is het geen totale mismatch.

Deze tips zijn goed om in gedachten te houden bij het uitzoeken van een schilderij, want ze kunnen het makkelijker maken om de juiste keuze te maken. Het kan een flinke zoektocht worden, maar zorg er te allen tijde voor dat je dichtbij jezelf blijft!

Publicatiedatum 29/08/2022