9.2 / 10 1836 reviews 

De beste tips voor meer sfeer in je tuin

2 min. te lezen

Terug

De zomer is een tijd waar bijna iedere Nederlander naar verlangt. Lekker weer, lange zomerdagen en de korte broek kan weer uit de kast. Wat wil je nog meer? Tijdens deze heerlijke zomerdagen is er niks zo fijn als kunnen genieten in je eigen tuin. Maar hoe maak je van jouw tuin een gezellig en sfeervol plekje? Lees onderstaande tips eens door als je jouw tuin wat meer leven in wil blazen en een gezellige sfeer wil creëren.

Het effect van planten op de sfeer van je tuin

Bij een sfeervolle tuin denk je waarschijnlijk meteen aan een tuin met sfeervolle verlichting, een knus zithoekje met kussens en dekens, een speelplek voor de kinderen en een hoekje voor de huisdieren. Maar wist je dat je eigenlijk heel makkelijk een gezellige sfeer kunt creëren door het toevoegen van planten? Neem bijvoorbeeld de laurier. Een laurierhaag is ideaal voor mensen die liever geen coniferenhaag in hun tuin hebben. Het is een plant die ieder jaar flink groeit, zowel in de hoogte als in de breedte. De plant bevat grote sierlijke bladeren, wat ervoor zorgt dat de haag snel dichtgroeit. Ideaal wanneer je wat meer privacy wil creëren. Ook stelt de laurier weinig eisen qua standplaats en verzorging. Een klein nadeel; door de grootte van de plant zijn laurierhagen niet altijd geschikt voor kleinere tuinen. Een aantal geschikte lauriersoorten zijn:

  • Portugese Laurier
  • Laurier Caucasica
  • Laurier Herbergii
  • Laurier Rotundifolia
  • Portugese Laurier Brenelia

Het creëren van privacy in je tuin

Heb je behoefte aan wat meer privacy in je tuin? Of ben je nog op zoek naar een geschikte afbakening van je voortuin? Kijk dan eens naar de liguster. De liguster is één van de snelst groeiende haagplanten. Doordat de planten een zacht blad hebben kunnen ze makkelijk gesnoeid worden. De liguster is een haagplant die niet het hele jaar door draagt. In strenge winters kunnen ze namelijk hun bladeren verliezen. In de zomer komen er kleine witte bloempjes tevoorschijn in de haag. Heb je schrik voor vogels? Dan is de liguster waarschijnlijk niet de beste optie voor jou. Grote hagen trekken namelijk veel vogels aan. Maar wat ons betreft, weegt dat niet op tegen de sfeervolle uitstraling van de haagplant. Met haar vriendelijke, diepgroene bladeren is de liguster een mooie plant om naar te kijken.

Wil je wat meer sfeer toebrengen aan je tuin? Ga dan eens op zoek naar wat leuke planten om je tuin mee op te fleuren. Het hoeven geen grote planten te zijn, ook kleine beetjes kunnen al een groot verschil maken. Wil je het echt goed en grondig aanpakken? Dan adviseren wij je om eens te kijken naar de laurier en liguster.

Publicatiedatum 15/04/2022