9.2 / 10 1817 reviews 

De essentie van gietvloeren ontrafeld

1 min. te lezen

Terug

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning, kom je al snel terecht bij de populaire gietvloeren. Deze vloeren zijn de laatste jaren enorm in opkomst en dat is niet zonder reden. In dit artikel ontrafelen we de essentie van gietvloeren en vertellen we je waarom dit type vloer zo geliefd is. Ook geven we je inzicht in de kosten van een gietvloer, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.


Wat is een gietvloer?


Een gietvloer is een naadloze vloer die bestaat uit verschillende lagen kunsthars. Deze lagen worden vloeibaar aangebracht en vormen samen een strakke, egale vloer. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor je altijd een vloer vindt die perfect aansluit bij jouw interieur. Meer informatie over gietvloeren vind je op www.coatingvloer.nl/


Waarom kiezen voor een gietvloer?


Gietvloeren hebben diverse voordelen die bijdragen aan hun populariteit. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rij:

1. Onderhoudsvriendelijk: Een gietvloer is zeer eenvoudig te onderhouden. Dankzij het naadloze oppervlak is de vloer makkelijk schoon te houden en trekt het geen stof en vuil aan. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om je gietvloer in topconditie te houden.

2. Duurzaam: Gietvloeren zijn slijtvast en gaan lang mee. Dit maakt ze een duurzame keuze voor je woning. Bovendien zijn gietvloeren bestand tegen krassen en vlekken, waardoor ze er jarenlang mooi uit blijven zien.

3. Comfortabel: Een gietvloer voelt prettig aan onder de voeten en is relatief warm. Daarnaast is het mogelijk om vloerverwarming onder de gietvloer te plaatsen, wat zorgt voor extra comfort.

4. Geschikt voor elke ruimte: Gietvloeren zijn niet alleen geschikt voor woonkamers en slaapkamers, maar ook voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit komt doordat gietvloeren waterdicht zijn en goed bestand zijn tegen vocht.


Wat zijn de kosten van een gietvloer?


De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlak, de dikte van de vloer en eventuele extra opties zoals vloerverwarming. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €45 en €120 per vierkante meter. Meer informatie over de kosten gietvloer vind je op coatingvloer.

Publicatiedatum 22/12/2023