9.2 / 10 1824 reviews 

De grootste residentiële LED-verlichtingstrends voor 2022

2 min. te lezen

Terug

Als het gaat om het opknappen van een kamer of huis, is het gemakkelijk om je op de grote dingen te concentreren en de kleine dingen voor een later tijdstip achter te laten. Terwijl velen zich beginnen te concentreren op het plaatsen van meubels en wanddecoraties, zouden woonverlichtingsontwerpen het eerste in ieders gedachten moeten zijn. Vakkundig geplaatste verlichting voegt dimensie toe en mooie armaturen accentueren deze. Het begrijpen en volgen van nieuwe verlichtingstrends kan helpen om de diepte van de gezelligste plekken van een kamer te benadrukken, de aandacht te vestigen op de meest indrukwekkende gebieden en de sfeer volledig te veranderen. Ontdek in dit artikel de grootste residentiële LED-verlichtingstrends voor 2022 en maak je kamer zo sfeervol mogelijk met behulp van de mooiste LED-lampen! 

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid is een trend die nooit uit de mode zal raken. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk is een verantwoordelijkheid die iedereen in de wereld deelt. Gebruik makend van LED-lampen in plaats van traditionele tl- of gloeilampen is een simpele stap in de goede richting. LED-lampen zijn namelijk tot 80 procent efficiënter dan andere soorten verlichting en 95 procent van de energie die ze produceren wordt omgezet in licht, in tegenstelling tot de 5 procent die TL- en gloeilampen produceren. De trends in de LED-verlichtingsmarkt zijn gericht op het afnemen van minder stroom om meer licht te creëren en hebben de behoefte aan giftige chemicaliën zoals kwik in hun structuur geëlimineerd, wat schadelijk is voor het milieu. Dit is misschien wel een van de belangrijkste trends in verlichting om dit jaar op te focussen. Help het milieu en zorg voor kwaliteitsverlichting in je huis met LED-lampen in plaats van andere lichtbronnen. 

Wandverlichting

Wandlampen maken deel uit van de huidige trends in de LED-verlichtingsmarkt en zijn ideaal geworden voor het creëren van zacht, diffuus licht dat het woonverlichtingsontwerp van overgangskamers, zoals slaapkamers, studeerkamers en woonkamers, kan accentueren. Wandkandelaars zijn het meest voorkomende type wandverlichting en kunnen een ontspannen sfeer creëren van zacht licht dat een kamer niet te veel verlicht. Bovendien laten de huidige verlichtingstrends zien dat een goede truc voor het interieurontwerp is om je wandverlichting te gebruiken om specifieke delen van een kamer of wanddecoraties doelgericht te verlichten. Onze ogen worden misschien aangetrokken door een mooie kroonluchter die boven een tafel hangt, maar een smaakvol geplaatste wandkandelaar die licht werpt over een schilderij, spiegel of nachtkastje kan dramatisch bijdragen aan de kwaliteit van het licht en de diepte van een kamer. 

Slim

Markttrends voor LED-verlichting blijven innoveren en breiden slimme verlichtingstechnologie uit. Met behulp van een slimme LED lamp, creëer je eenvoudig verschillende lichtscenario's via een draadloos netwerk vanaf een mobiele telefoon. De huidige trends in verlichting lijken in dezelfde richting te gaan als de meeste van de moderne wereld - slimme objecten duiken overal in huis op. Je verlichting zou niet anders moeten zijn, en in feite is verlichting een van de meest innovatieve toepassingen van deze slimme technologie. Met slimme ledlampen pas je eenvoudig de kleur, kleurtemperatuur, helderheid en intensiteit van een of al je lampen overal in huis aan. Er is geen limiet aan de verschillende kleurencombinaties die je kunt maken met slimme verlichting. Creëer je perfecte feestverlichting, een kleurencombinatie die perfect is om te lezen, een intieme sfeer voor een romantische avond en meer.

Publicatiedatum 28/02/2022