9.2 / 10 1817 reviews 

De hypotheekadviseur: wat doet deze precies en hoe vind je een goede?

2 min. te lezen

Terug

Alles over het inzetten van een hypotheekadviseur

Als je een hypotheek wilt gaan afsluiten, heb je aardig wat te doen. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan bij deze ingewikkelde zaken. Een hypotheekadviseur kan je door de grote hoeveelheid documenten, wetten en financiële regelingen heen loodsen. Mocht je een huis erven, dan kan je alvast je erfbelasting voor je huis berekenen, zodat je precies weet hoeveel je hieraan kwijt bent. Op basis daarvan kan een hypotheekadviseur een gedegen advies uitbrengen. In dit artikel vertellen wij je wat een hypotheekadviseur zoal voor je kan doen en hoe je een goede hypotheekadviseur kunt vinden.

Wat doet de hypotheekadviseur?

De hypotheekadviseur brengt deskundige financiële adviezen uit omtrent hypotheken en kan je helpen om de best passende hypotheek te vinden. De hypotheekadviseur brengt hierbij je financiële situatie in kaart en bespreekt je toekomstplannen met je. Misschien ben je van plan om minder te gaan werken, ga je met pensioen of wil je kinderen. Op basis hiervan bekijkt de hypotheekadviseur of je voor een hypotheek in aanmerking komt. De hypotheekadviseur zal diverse mogelijkheden bekijken voor hij of zij een advies uitbrengt. Hierbij worden de bijkomende kosten berekend, de rentestanden vergeleken en de productvoorwaarden van geldverstrekkers bekeken. Je weet nadien precies wat een hypotheek je maandelijks kost en wat hiervan de precieze voorwaarden zijn.

Het afsluiten van de hypotheek

Wanneer je samen met de adviseur hebt gekozen uit de geldverstrekkers, dan zal de hypotheekadviseur het renteaanbod aanvragen. Ga je hiermee akkoord, dan zal de hypotheekadviseur dit samen met de benodigde documenten naar de geldverstrekker sturen. Via je hypotheekadviseur kom je te weten of je hypotheek akkoord is en kan het hypotheekaanbod getekend en teruggestuurd worden. Vervolgens neemt de notaris contact met je op om een afspraak te maken voor het passeren van de hypotheek. Let wel op dat als je een huis gaat kopen samen en met de verkoper een koopcontract opstelt, je hierin ook de ontbindende voorwaarden in opneemt. Dit zijn ook wel voorwaarden die zijn opgenomen in de koopovereenkomst voor een woning. Op grond hiervan kan de overeenkomst kosteloos worden ontbonden. Bekijk eens ontbindende voorwaarden financiering voor meer informatie.

Een goede hypotheekadviseur vinden

Hoe je het beste een goede hypotheekadviseur kunt vinden? Vraag eens aan familie en vrienden welke ervaringen zijn hebben en bekijk verschillende vergelijkingssites. Bekijk ook de websites van de hypotheekadviseurs zelf. Je kunt hier precies op vinden wat ze voor je kunnen doen, wat de kosten doen en of ze alles voor je kunnen vergelijken. Vaak kun je ook een gratis intakegesprek aanvragen. Op basis daarvan kun je bekijken of betreffende hypotheekadviseur geschikt voor je is.

Wij wensen je veel succes met het vinden van een goede hypotheekadviseur.

Publicatiedatum 07/01/2022