9.2 / 10 1836 reviews 

De leukste opfrisbeurt voor je kamer

2 min. te lezen

Terug

Het opknappen van je kamer hoeft niet veel geld te kosten - je kunt je ruimte eenvoudig en goedkoop transformeren. Begin met het opruimen van je kamer, zodat je alleen dingen overhoudt die je echt nodig hebt of waar je van houdt. Verander vervolgens het uiterlijk van jouw muren, herschik jouw meubels, update jouw favoriete items met nieuwe dingen of vervang zelfs een paar stukken. Werk af met accessoires zoals een vloerkleed, kunstwerken en potplanten. Je kamer ziet er in een mum van tijd weer als nieuw uit!

Gooi afval en overbodige spullen weg

Hoewel dit misschien niet het leukste onderdeel is van het geven van een make-over aan je kamer, is het wel het belangrijkste! Zet je favoriete playlist op en ga aan de slag. Gooi afval weg, gooi kapotte spullen weg en berg dingen op die niet in je kamer horen, zoals borden. Post en andere papieren kunnen zich vaak opstapelen, dus ga door dit soort items en recycle alles wat u niet hoeft te bewaren.

Doneer alle items die je niet wilt of nodig hebt 

Besteed wat tijd aan het doornemen van uw spullen en vraag jezelf af: "Wanneer heb ik dit voor het laatst gebruikt?" Als je het in 6 maanden niet hebt aangeraakt, laat het dan los! Als het je doel is om je ruimte echt te transformeren, moet je bereid zijn dingen weg te doen die je niet gebruikt. Als je echt grondig wilt zijn, sorteer dan alles in je kamer - al je boeken, schoenen, kleding, foto's, sieraden, make-up, films, cd's, prullaria - alles!

Dit is vooral belangrijk voor kleding en schoenen - als je het niet draagt, heb je het niet nodig. Voor items die sentimentele waarde hebben, kunt u overwegen ze in een andere kamer of zelfs onder uw bed of in uw kast op te bergen. Op die manier zijn ze niet te zien, maar je kunt ze er toch uit halen en ernaar kijken als je nostalgisch bent.

Hang behang op om je ruimte onmiddellijk te transformeren

Als je de tijd hebt en het niet erg vindt om je in te spannen, voegt hangend behang textuur en drama toe aan je muren. Kies een kleur of patroon waar je echt van houdt, want behang is moeilijker te verwijderen of opnieuw te doen dan gewoon de muren schilderen. Daarnaast kan je ook een foto afdrukken. Meet jouw kamer voordat u behang koopt en zorg ervoor dat u een beetje extra krijgt in geval van problemen. Als je behang een patroon heeft, zorg er dan voor dat je het patroon uitlijnt wanneer je een nieuwe strook toevoegt!

U kunt verwijderbaar behang gebruiken als u zich niet permanent aan de afdruk of kleur wilt binden.

Publicatiedatum 04/07/2022