9.2 / 10 1817 reviews 

De meest gestelde vragen tijdens badkamerrenovaties

2 min. te lezen

Terug

De badkamer is waar je je dag begint en eindigt, een ruimte waar je kalm en verzameld bent, klaar om de dag aan te gaan, maar waar je ook tot rust komt na een grote dag, dus het is uiterst belangrijk dat je er de perfecte ruimte voor JOU van maakt!

Als het echter gaat om het renoveren van een badkamer, kan het een beetje een overweldigende ervaring zijn. Er zijn zoveel opties om te overwegen als het gaat om ontwerp, functionaliteit, bruikbaarheid en de algehele esthetiek van de ruimte. Met zoveel dingen om over na te denken, zijn hier de antwoorden op de veelgestelde vragen die worden gesteld tijdens het badkamerrenovatieproces:

Moet ik in bad?

Het antwoord is simpel. Als je het leuk vindt om te ontspannen en je stress weg te weken in een lekker warm bad, dan zou een bad hoog op je "must-have" badkamerrenovatielijstje staan.

Als je kleine kinderen hebt, is badtijd een gegeven. Als jij veel thuis bent, maak je badkamer dan praktisch en functioneel voor jouw situatie.

Douches met een handdouchekop zijn ook iets om te overwegen als je kleinere kinderen hebt wanneer een badkuip geen optie is. Als je echter renoveert voor wederverkoop, zal een badkamer met een bad de verkoop openen voor een grotere groep potentiële kopers.

Open douche versus dichte douche. Wat zijn de voor- en nadelen?

Inloopdouches zien er geweldig uit en bestaan ??meestal uit een enkele douchewand, waardoor de badkamerruimte visueel wordt vergroot. Een open douche ziet er geweldig uit in elke badkamerrenovatie en het gemak van in- en uitstappen is erg aantrekkelijk.

Open douches hebben minder hoeken waar water en vuil zich kunnen ophopen, en zijn dus heel gemakkelijk schoon te houden. Omdat het zo open is, is de warmte van een warme douche onmogelijk binnen te houden en heeft de stoom de neiging om door de hele badkamer te circuleren, dus goede ventilatie is een must.

Dichte douches zoals een douchecabine houden de waternevel in de doucheruimte, dus je hoeft zich geen zorgen te maken over overmatig water op de badkamervloer. Deze afgesloten ruimte heeft echter de neiging om meer vuil en schimmelvorming te krijgen en schoonmaken kan een hele klus zijn.

Enkele of dubbele wastafel?

Denk bij het kiezen van jouw badkamer goed na over hoe de badkamerruimte momenteel wordt gebruikt. Welke ruimte heb jij beschikbaar en hoeveel mensen maken gebruik van de badkamer?

Als je al een enkele wastafel in jouw badkamer hebt, is het verstandig om deze te vervangen door een enkele wastafel. Upgraden naar een dubbele wastafel betekent extra wastafelkranen en sanitair, wat gelijk staat aan extra kosten.

Als je echter een grote badkamer hebt, is een enkele wastafel misschien niet logisch en kan de lege ruimte ervoor zorgen dat je badkamer er onvolledig uitziet.

Een dubbele wastafel wordt gezien als een luxe uitgave, maar heeft een praktisch en functioneel voordeel voor drukke huishoudens. Een dubbele wastafel betekent dat je de badkamer gemakkelijk tegelijk met iemand anders kunt gebruiken zonder dat je elkaar in de weg loopt. Hoewel het minder bankruimte biedt, betekent dit over het algemeen minder rommel in jouw moderne badkamerontwerp, waarbij de meeste dingen in de kasten moeten worden opgeborgen.

Publicatiedatum 17/02/2022